iPon Hírek

Infók az MSI GeForce GTX 660 HAWK-járól

Dátum | 2012. 09. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az MSI GeForce GTX 660 HAWK a nevéhez hűen nem csak egyedi hűtéssel, hanem gyárilag megemelt órajelekkel is büszkélkedik. A komponensek halk, de ugyanakkor hatékony hűtéséről a mára már jól ismert TwinFrozr IV-es videokártya hűtő gondoskodik, az órajelek pedig 15%-kal magasabbak lesznek azoknál az értékeknél, amit a referencia GeForce GTX 660-as videokártyák esetében már megszokhattunk.


A GK106-os lapkára alapozó GPU magórajele 1100 MHz-es lesz, a boost órajel pedig 1176 MHz-es értéket képvisel. A 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a vállalat mérnökei a referenciának minősülő 6 GHz-es effektív órajelet alkalmazzák.

A stabil és hatékony tápellátásért egy tízfázisú VRM áramkör felel, amely SSC tekercsekből és IR DirectFet-ekből áll. A tápellátás vezérléséről egy felsőkategóriás feszültségvezérlő gondoskodik, ami lehetőséget biztosít a különböző feszültségek szoftveres módosítására, valamint feszültségmérő pontokon keresztül történő valós idejű monitorozásukra is. A VRM áramkör két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.


A terméken két EEPROM chip kap helyet, ezek között egy apró kapcsolóval lehet váltani. Az egyik BIOS aktiválásával a gyárilag megemelt órajeleken és feszültségeken üzemel a rendszer, a másik BIOS azonban az Nvidia által meghatározott referencia órajeleket és feszültségeket biztosítja. A hatékonyabb tuning érdekében a gyártó GPU Reactor modult is mellékel majd a termékhez. Ez az apró kiegészítő tantál kondenzátorokkal próbál tisztább, stabilabb tápfeszültséget biztosítani a GPU számára, ami tuning alkalmával különösen fontos.


A kétutas SLI támogatással ellátott MSI GeForce GTX 660 HAWK két DVI porttal, valamint egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel áll a felhasználók rendelkezésére.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új videokártya mikor válik elérhetővé és az sem, hogy mennyibe fog kerülni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!