iPon Hírek

Ingyen Haswell-E rögzítő keret Noctua processzorhűtőkhöz

Dátum | 2014. 08. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Noctua háza táján már egy ideje megszokhattuk, hogy a cég új processzorfoglalatok megjelenésekor a régebbi processzorhűtői mellé ingyen biztosítja az új processzorfoglalathoz használható rögzítő keretet, a vásárlónak csak igazolnia kell, hogy valóban van a birtokában egy Noctua gyártmányú CPU hűtő, ami képes lehűteni az adott processzort, illetve valóban vett új processzort és alaplapot is. A Haswell-E processzorok, amelyek LGA2011-3-as processzorfoglalatba illeszkednek, rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban, csak úgy, ahogy az X99-es lapkakészlettel ellátott alaplapok, amelyek hozzájuk készültek. A Noctua éppen ezért már el is indította új akcióját, amelynek keretén belül a régebbi processzorhűtők tulajdonosai térítésmentesen juthatnak hozzá az LGA2011-3-as processzorfoglalathoz passzoló NM-I2011-es rögzítő keret csomaghoz.
Mivel az LGA2011-0 és az LGA2011-3 processzorfoglalathoz ugyanaz a rögzítő keret való, így a Noctua korábbi SecuFirm2 rögzítő rendszerei, amelyek támogatják az LGA2011-es processzorfoglalatot, a Haswell-E processzorokhoz és az X99-es alaplapokhoz is alkalmazhatóak lesznek. Ennek fényében az alábbi processzorhűtőkhöz nincs szükség semmiféle módosításra ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket Haswell-E processzorokkal: • NH-D15, • NH-D14 SE2011, • NH-U14S, • NH-U12S Azokhoz a régebbi processzorhűtőkhöz, amelyek nem rendelkeznek LGA2011-es rögzítő kerettel, ingyenesen lehet igényelni NM-I2011-es rögzítő keret csomagot. A szóban forgó rögzítő keret egyébként a 2005 óta piacra dobott Noctua processzorhűtők többségével teljesen kompatibilis. Az NH-L12-es processzorhűtőnél speciális SecuFirm2 rögzítő keret csomagot alkalmaztak a cég mérnökei, így ehhez a processzorhűtőhöz szükség van új távtartókra, amelyek az NM-IPS2 csomagban lapulnak.
A hivatalos kompatibilitási lista
Az NH-L12 processzorhűtőhöz szükséges NM-IPS2 távtartók, illetve az LGA2011-es támogatással nem rendelkező Noctua processzorhűtőkhöz szükséges NM-I2011-es rögzítő keret csomag ingyenesen igényelhető a gyártó weboldalán keresztül, ám az igénylés mellé csatolni kell a számla másolatát, ami bizonyítja, tényleg rendelkezünk Noctua processzorhűtővel, sőt a Haswell-E processzor és a hozzá tartozó X99-es alaplap számlájának másolatára is szükség lesz – utóbbiakat ugyancsak csatolni kell. Az NM-LGA2011-es rögzítő keret persze kereskedelmi forgalomban is megvásárolható, méghozzá viszonylag kedvező áron.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. csabi02
2014.08.17. 09:24
Nekem küldhetnének egy D14 vagy D15-öt is ingyen,mert nemsokára kelleni fog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!