iPon Hírek

Ingyen játszható lesz a Champions Online

Dátum | 2010. 10. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Atari Europe és a Cryptic Studios bejelentette, hogy hamarosan megváltoztatja szuperhősös MMO játékának finanszírozási modelljét. A Champions Online 2011 első negyedévétől lesz Free-to-play.


A játékban mindenféle megkötés nélkül feltornászhatjátok karaktereteket a maximális szintre, a játékbeli és a webes piacról pedig vásárolhattok valós pénzért tárgyakat, erőket, rucikat és kalandpakkokat. Amennyiben megtetszik nektek a játék és hosszú távra terveztek vele, érdemes feljavítani "előfizetéseteket" Gold státuszúra, ez kioldja a játék tartalmának nagy részét és pár extrával is kecsegtet.

A Cryptic november 9-étől kezd el bétázni az új fizetési modellel, a jelenlegi játékosoknak természetesen előnyük lesz a tesztre való bekerülésnél. A DDO "ingyenes" változata 500%-os bevétel növekedést hozott a Turbine-nak, ezek után nem csoda, hogy a mérsékeltebb előfizetői bázissal rendelkező MMO játékok esetében az üzemeltetők bátrabban indulnak neki egy ilyen fajta átalakításnak. Ha már itt tartunk, akkor jegyezzük meg, hogy a Sony Online Entertainment is kiveszi a részét a dologból, méghozzá az EverQuest II-vel. Ugyancsak ingyenes lesz a Pirates of the Burning Sea, várhatóan még idén ősszel.

A Champions Online még tavaly szeptemberben startolt, de nem olyan lett, mint azt sokan várták tőle. A Cryptic ennél fogva szakít is egy kicsit az MMO műfajjal és inkább a "sima" online multiplayer műfajban próbálkozik, méghozzá nem kisebb címmel, mint a Neverwinter. Reméljük, nem okoznak csalódást és hozzák azt a minőséget amit a BioWare és eleinte az Obsidian is képes volt (a Storm of Zehirt nem szerettük).

A fejlesztő másik MMO-járól, a Star Trek Online-ról egyelőre annyit, hogy (még) nem lesz F2P, de nem feledkeznek meg róla, ugyanúgy támogatják, mint eddig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. usagi
2010.10.27. 13:42
A jó öreg cash shop...

Kár, hogy minden MMO meghal mostanában, kezd unalmas lenni ez a műfaj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!