iPon Hírek

Ingyen online Office-szal vág vissza a Microsoft

Dátum | 2009. 07. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A redmondi óriás megoldásában a Google Docs analógiájára szövegszerkesztő, táblázatkezelő, jegyzetrendező és egy prezentáció-készítő alkalmazás is, hasonló vizuális kivitelben, mint amit a Microsoft Office-tulajdonosok már megszokhattak.

Mint ismert, a Google a múlt héten hozta nyilvánosságra terveit, miszerint a cég ingyenes operációs rendszert készít személyi számítógépekhez. A Microsoft legutóbbi kísérlete, a Bing online kereső nem kifejezetten váltotta be a reményeket, s csak kis számban tudta elcsábítani a Google-tól a felhasználókat.

A Microsoft Office-üzletága a folyó üzleti év első háromnegyedében 14,3 milliárd dolláros értékesítési bevétel mellett 9,3 milliárd dolláros üzemi nyereséget termelt.

A Forrester Research egy elemzője szerint a Microsoft mostani kísérlete komoly reményekkel kecsegtet, mivel az Office-felhasználók százmilliói nyilván kipróbálják majd a szoftver térítésmentes online változatát.

A debütálásra valamikor jövőre az első félvben, az Office 2010 hivatalos megjelenésével egy időben lehet számítani. A megoldás egyes részeit már hétfőn bemutatta üzletfeleinek a Microsoft, a próbaverziót többtízezer tesztfelhasználóhoz juttatják el a közeli jövőben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ossyni
2009.07.13. 23:37
VISSZA A HIRHEZ

brutál ez a google...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. oldone
2009.07.14. 08:38
Hát... a MS ezzel lehet, hogy nem visszavág, hanem maga alá vág. Akik a google online szolgáltatásait használják, nem hinném, hogy ettől majd átpártolnak. Szintén nem fognak szerintem erre átállni az ingyenes offline office felhasználók. A maradék meg az MS Office használók szegmense lényegében, szóval maximum az illegális/legális MS Office felhasználók száma csökkenhet, vagy én valamit má megin nagyon nem értek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Banzin
2009.07.14. 10:43
Ez a hír olyan mintha az MS csak kapkodna, mert már nincs egy épkézláb ötletük. Pedig a régi szép időkben (win95) mennyi jó cuccot találtak ki és mutattak be. Az utóbbi években meg csak mások ötleteit öntik saját formába, abban bízva, hogy majd a win népszerűsége miatt azt használják az emberek. Pedig pont a netes háttér miatt szorulnak egyre hátrébb, mivel ott sokkal nagyobb a szabadság , választási lehetőség. Ez az ötlet is halva született.
Talán az népszerűségnek egyik legnagyobb tolóereje a költségmentesség. Ha ilyen programokat tudnának csinálni nem online formában, akkor megint jobb helyzetben lennének. Pl.: Az Officet is kiadhatnák butított formában ingyenesen. De egy oprendszerrel tuti tarolnának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!