iPon Hírek

Ingyen védelmet fog kínálni az MS vírusok és malware ellen

Dátum | 2008. 11. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Újabb lépést tett a Windows biztonságosabbá tétele felé Microsoft - bejelentették ugyanis, hogy jelentős mértékben fokozni fogják a malware-ellenes erőfeszítéseiket, mégpedig oly módon, hogy ki fognak bocsátani egy új, ingyenes programcsomagot, amelyet egyelőre csak "Morro"-ként emlegetnek, és amely az eddig fizetős alapon működő OneCare szolgáltatást váltaná fel, és annál hatékonyabban, takarékosabban is működne.

Az új projekt alapvetően ugyanazt a szkennelési és tisztogatási motort fogja ugyan használni, mint a OneCare, azonban annál jóval fókuszáltabb lesz, és megszabadul az olyan "nem-biztonságtechnikai" elemektől is, mint például a gép tuningolása, valamint kevésbé terheli meg a CPU-t és a memóriát is, miközben továbbra is hatékony védelmet nyújt a vírusok és kémprogramok ellen.

A tervezet célja elsősorban az, hogy világszerte javítson a gépek védettségi szintjén, mivel sokhelyütt, főleg a szegényebb országokban, ahol sokan nem engedhetik meg a maguknak a drága, általában előfizetéses alapon működő védelmi csomagokat és/vagy nincsenek tudatában az ingyenes lehetőségeknek, sok számítógép egyszerűen védtelenül marad, és így az egész világra is nagy veszélyt jelentenek, mivel valóságos fertőzési gócpontokká válhatnak.

A Microsoft elmondása szerint a szoftver opcionális lesz, viszont egyaránt elérhető XP, Vista és Windows 7 rendszerek számára is - valamikor 2009 második felében. Ezzel együtt június 30-ával kivonják a kereskedelmi forgalomból a OneCare-t is, bár egyéb csatornákról való eltávolításáról még eddig nem esett szó.

Mindenesetre ha a "Morro" beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgy nagyot lendíthet az MS szekerén, mivel gyakorlatilag rendszeresen lehet hallani ilyen-olyan biztonsági réseikről, támadásokról és egyéb biztonsági problémákról, és ezek miatt folyamatosan kritizálják is a céget. Persze ha a "Morro" kijön, akkor viszont a fizetős szolgáltatásokat nyújtók aggódhatnak majd, miután ez számos olyan funkcionalitást is nyújt majd, amit eddig csak az utóbbiak kínáltak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.11.20. 14:41
User_from_Planet_Earth: Ezzel a vírusirtóval szerintem nem az lesz a gond, hogy összecsapják, hanem, hogy túlságosan lebutítják.

Amúgy az UAC-ot a Felhasználói Fiókoknál lehet kikapcsolni (A felhasználói fiókok felügyeletének be- vagy kikapcsolása), de én nem javaslom... tényleg zavaró, de hasznos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2008.11.20. 16:39
Szerintem se lesz nagy keletje, még ilyen full ingyenes vírusirtók vannak, mint az avast is.
Az UAC meg szerintem se olyan rossz, bár néha be tud kavarni, viszont kiküszöbölni se nehéz, elég ha futtatás rendszergazdaként-el indítod el a programot és továbbiakban nem szól bele a program működésébe csak ha újra indítod a programot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!