iPon Hírek

Ingyen zene a Last.fm-től

Dátum | 2008. 01. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ingyenes, hirdetés-alapú szolgáltatást indított a Last.fm zeneoldal, amelynek keretében térítésmentesen hallgathatunk meg bármilyen, általunk választott zenét.

A szolgáltatás egyelőre csak az USA-ból, az Egyesült Királyságból és Németországból elérhető, de hónapokon belül világszerte is elindítja a tulajdonos CBS Corp. A Last.fm-en összesen három alkalommal hallgatgatjuk meg ingyen ugyanazt a számot; ha megpróbáljuk negyedszerre is elindítani, úgy az iTunes-hoz, az Amazonhoz vagy más online zeneüzlethez fog irányítani minket, mondván hogy ott tudjuk megvenni a keresett számot.

Saját állításuk szerint a Last.fm az első olyan weboldal, amely világszerte ingyen elérhetővé teszii a legnagyobb zenemű-kiadók (így például a Universal Music Group, a Sony/BMG, a Warner és az EMI) teljes kínálatának egy igen tekintélyes hányadát.

Emellett az olyan előadók és együttesek számára, akik egy kiadóhoz sem kötődnek, a Last.fm felajánl egy ún. "artist royalty"-megállapodást is, amelynek keretében az ilyen művészek feltölthetik a Last.fm-re a saját alkotásaikat, a Last.fm pedig feljegyzi, hogy hányan és hányszor hallgatták meg ezeket a számokat, majd ennek megfelelően fizet utánuk az alkotóiknak. Ezzel pedig nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint egy, a teljes zenei gazdaságot megreformáló platform kiépítését, ami valóban az egyes zeneszámok hallgatottsága szerint fizet a művészeknek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!