iPon Hírek

Ingyenes lesz a Defiance

Dátum | 2014. 05. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Trion bejelentette, hogy június 4-től ingyenes lesz a Defiance sci-fi shooter MMO, melynek érdekessége, hogy egy ambiciózus transzmédia projekt része: a játékkal párhuzamosan fut egy tévésorozat is, és a kettő időnként hatással van egymásra (a széria nálunk Az ellenállás városa címmel volt látható). A tavaly áprilisban megjelent játék eddig is ingyenesen játszható volt, mikrotranzakciós modellben működött, de a klienst meg kellett hozzá vásárolni (induláskor 34,99 Font volt a PC-s verzió ára). A PC-s változat június 4-től lesz ingyenes, de aki szeretné, akár már most is ingyen kipróbálhatja a játékot, melyet a hivatalos Defiance oldalról tud letölteni. A PlayStation 3-as verzió a tervek szerint kicsivel később, július 15-én válik ingyenesen letölthetővé. Az Xbox 360-as verzióval kapcsolatban egyelőre még nincs pontos dátum, a Trion még tárgyal a Microsofttal ezzel kapcsolatban. A Defiance a Trion eddigi legambiciózusabb projektje, a tévésorozat, amelynek július 19-én startol a második évadja szép sikereket ért el az USA-ban. A játék sajnos hosszú távon már kevésbé lett sikeres, ez részben a döcögős indulásnak és a tervezettnél lassabb ütemben kihozott DLC-knek köszönhető, de az is közrejátszott benne, hogy bár jól el lehet szórakozni vele, összességében egy közepes shooter, MMO-elemekkel kiegészítve (instance-ok, nagyszabású world eventek stb.). A Trionnak nagyon bejött, amikor fantasy MMO-ját, a Riftet ingyenessé tette, ezért nincs min csodálkozni, hogy ezt a példát a Defiance is követi. "A Defiance tévésorozat második évadának közeledtével arra számítunk, hogy sok új rajongó szeretne részese lenni a Defiance világának, és egy olyan rendszer, amely ezt ingyen teszi lehetővé mindenkinek jó" - nyilatkozta a Trion. Azok, akik megvásárolták a játékot különböző extrákat kapnak az ingyenessé váláskor, pl. 30-napos Patron bérletet, 1000 kreditet, extra karakterslotokat, nagyobb inventory-t, xp-bónuszt és egyebeket. Aki ilyesmire vágyik, az június 4-ig még megvásárolhatja a játékot: a digitális változat jelenleg 8,99 Euróba kerül a hivatalos oldalon, a Deluxe kiadás ára pedig 26,99 Euro.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kerty
2014.05.05. 17:56
kezdem azt hinni hogy a fizetős mmo-k azoknak valók, akik nem tudják kivárni azt az 1 évet amíg besül az egész és ingyenes lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nemlehet
2014.05.05. 18:03
Manapság már nem életképes a fizetős modell. A wow is csak azért áll még, mert a régi előfizetők megszokásból játszanak vele és ha már egy kisebb vagyon beleöltek csak nem hagyják annyiban. Már régóta nem bővül, hanem zsugorodik az a tábor is. Szerintem ha ma lépnének a piacra ugyan úgy 1 év után f2p-ek lennének mint bármelyik másik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tamaspolga... Kerty
2014.05.05. 18:25
ez is benne van. az viszont inkább, hogy ha jól tervezik a játékot, és nem engedik elszállni a költségeket, akkor kb. fél év alatt visszahozzák a havi előfizetős játékok a teljes fejlesztési és fenntartási költséget. ha ez megvan, akkora fenntartást és a további fejlesztést már elviszik a mikrotranzakciók is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2014.05.05. 19:21
Amikor már 5 euróért is akciózták, már tudtam hogy nem kell megvenni, és lőn eljött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Pogg
2014.05.06. 00:15
Azért azt az 5 eurót nyugodtan rááldozhatod, az extrák miatt bőven megéri...

Remélem most kicsit jobban összekötik a kettőt, az első évaddal alig volt közös része a játéknak, pedig ez lehetne a project legnagyobb húzóereje - főleg hogy a kezdeti marketing is erre épült, mármint hogy a show és a game oda-vissza hatni fog egymásra.
Mondjuk ideát kevesebbet profitálnánk egy ilyen szorosabb összefonódásból, pl. egy heti event ami az aktuális részre épül, az rögtön -2 nap hátrány azoknak akik a torrent tv adását nézik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Lazahunter nemle...
2014.05.06. 00:17
Vagy inkább mondjuk úgy, hogy szart szar hátára gyártanak ... mint ezt is. A WoW azért távol áll a szartól, a benne lévő tartalomról nem is beszélve ... sajna még lemásolni sem tudják a többiek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nemlehet Lazah...
2014.05.06. 10:07
Ez egyszerűen nem igaz, mert azért jó pár minőségi MMO jött ki. Pl Rift. Az sokak szerint még jobb is mint a WoW. De személy szerint nekem a GW2 is jobban bejön (bár az eleve nem volt havidíjas). De mondhatnám az Allods Online-t vagy az Aiont amik azért szintén nem igazán vannak lemaradva a WoW-hoz képest. Azért a WoW nem annyira jó mint sokan állítják, rengeteget szépít rajta a nosztalgiafaktor. Ha valamibe beleölsz több száz órát nyilván nem fogod beismerni a hibáit egykönnyen, mert számodra nem lényegesek.

Manapság már nem akarnak az emberek előfizetni, mert túl nagy a kínálat, sokat migrál a haveri kör. Ráadásul párhuzamosan játszanak sok játékkal, nincsenek már berögzült MMO játékosok. Másrészt én sem szeretem a kenyszert, hogy nincs kedvem vele játszani, de basszus ki van fizetve....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Korb_Zolta... nemle...
2014.05.08. 03:00
Egyetértek veled. Sok-sok időbe telik egy jó karakter kialakìtása. A Wow mellett még sokat nyom a latba a hihetetlen nagy mennyiségű lehetőség is amit alátámaszt hogy már lassan egy évtizede a piacon van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Korb_Zolta...
2014.05.08. 03:08
Egyebkent szerintem jó játék a Defiance csak sok sok reszen egyedül nem lehet boldogulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Korb_Zolta...
2014.05.08. 03:11
Kár hogy a nem úgy arulják a wow-ot s a tobbi jatek elofizetest ( ha mar elofizetesest valaszt) mint a wow-ot azsiaban, nem havi dij hanem perc dij. Igy csak akkor fizetsz amikor tenylegesen jatszol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!