iPon Hírek

Ingyenes lesz a Google Checkout szolgáltatása

Dátum | 2006. 12. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Google a  PayPal-hoz hasonló Checkout nevű szolgáltatását a felhasználók 2007-ben díj nélküli vehetik majd igénybe. Ezzel a lépéssel a Google a konkurens PayPal vezető szerepét szeretné átvenni.

Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Checkout szolgáltatás használatakor nem kell fizetni jutalékot átutalásonként. Hogy ez mennyit jelent konkrétan a PayPal-nél? Náluk minden egyes tranzakció 30 centbe kerül, amihez hozzá járul még az összes 2,9 százaléka is. A felhasználók már régóta panaszkodnak a magas árakra, amit a cég a felhasználókra erőltet. Ezt a hibát szeretné kihasználni a Google, ami által a reményei szerint átveheti az irányítást a konkurens PayPal felett.


A Google azt állította a riportereknek, hogy ez a díjmentes lehetőség 2007-ben fog kezdődni. Emellett még azt is állítja a cég, hogy nem kívánnak a PayPal vetélytársa lenni. Ehelyett azt szeretnék, hogy könnyebb legyen a felhasználóknak vásárolni az interneten - kevesebb kattintással és ki/bejelentkezéssel.

Még hónap elején a Google számos engedményt jelentett be. A promóció elég jól sikerült, és a PayPal is indított hasonló akciót.

Pillanatnyilag a PayPal még mindig vezető az internetes fizetésben. A vállalat állítása szerint 123 millió számlatulajdonosuk van, sokan közülük pedig több-száz, sőt ezer tranzakciót bonyolítanak le naponta. Ezzel szemben a Google nem jelezte mennyi számlatulajdonosuk van, azonban az egyértelmű, hogy naponta egyre jobban bővül a szolgáltatást használók sora.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.11. 12:21
A Google a
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!