iPon Hírek

"Ingyenes" lesz a Gyűrűk Ura Online!

Dátum | 2010. 06. 04.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Warner Bros. bejelentette, hogy a Turbine 2007 óta futó MMO-ja, a 'The Lord of the Rings Online' ősszel új üzleti modellel világszerte újraindul, hasonlóan a fejlesztő másik MMORPG-jéhez, a Dungeons&Dragon Online-hoz. A két játék felépítése merőben különbözik, reméljük, hogy nem rontják el az - igaz így csak szűk, de stabil tábort vonzó - LotRO-t.

A DDO-t valósággal a sírból hozták vissza, mikor mikro-tranzakciósra cserélték (épp most jön hozzá egy új frissítés is), feltehetően hasonló játékosszámbeli növekedést várnak a Tolkieni alapokon nyugvó MMO esetében is.

LotRO - HarcA játék múltja miatt az új rendszer rendkívül bonyolult lett, főként azoknak okozhat fejtörést, akik jelenleg is előfizetői a játéknak, vagy örökös accounttal rendelkeznek. Alapvetően 3 státuszt különböztetnek meg a játékosok közt. Lesznek az ingyenesen játszók és a prémium vagy VIP előfizetésesek. Ezeken belül is megkülönböztetnek olyanokat, akik rendelkeznek a Mines of Moria/Siege of Mirkwood kiegészítőkkel. Akik korábban megvették az Adventurer's pack extrát, azoknak természetesen ez megmarad, a többiek megvásárolhatják majd a storeból. Az, hogy az egyes státuszokhoz milyen jogosultságok tartoznak, egy táblázatban szépen össze van foglalva a hivatalos honlapon.


Az új érdeklődök számára annyi a lényeg, hogy az ingyenes accounttal az alapjáték, azaz a Shadows of Angmar területei lesznek elérhetőek. Maximálisan 50-es szintig mehetnek, traitjeik (olyasmi, mint WoW-ban a talent) pedig le lesznek korlátozva 2 slot-ra. 1 accounton mindössze 2 karakter lehet, a prémium kasztok (Warden és Runekeeper) pedig nem lesznek elérhetőek számukra (további részletek a táblázatban!). A Moria kiegészítővel elmehetnek 60-ig, a Mirkwooddal pedig 65-ös szintig.

LotRO - Shadows of Angmar
Az új LotRO-nak lesz külön bétatesztje, erre már most lehet jelentkezni, de csak június 16-án indul majd el. Akik örökös accounttal rendelkeznek ne riadjanak meg, rájuk állandó VIP tagság vár és havi 500 ingyenes Turbine pont, amit elköthetnek a LotRO Storeban (a Turbine pontok nem átvihetők DDO és LotRO közt).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Lobelflesh
2010.06.04. 21:40
Tud valaki lotr ingyenes szerót?
Pls dobjon már valaki egy címet emailen: lobelflesh@gmail.com
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Silverstin...
2010.06.04. 22:55
Hmm szerintem ki fogom próbálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. rabib
2010.06.04. 23:41
Tuti jó lesz ez a netes cucc, bár neten úgy szokták nyomni az ilyeneket, hogy csak nézek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. raiden
2010.06.05. 02:17
a free acountosokat nagyon behúzták azzal, hogy csak 1 kari lehet rajta... megvan a bukfenc igaz?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Mav063
2010.06.05. 06:29
Annyira hátrányos lesz a free account, hogy kb senkit se fog érdekelni 1 hétnél tovább szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sytyx
2010.06.05. 08:40
Ha olyasmi accountfejlesztési lehetőség lesz benne mint a DDO-ban akkor nem olyan gáz az a free account. Kissé lassabb mint a fizetős de nem érzem hátrányosnak ott a free-t. Csak szenvedős tud lenni néha a Turbine Point "farm".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozso121 raide...
2010.06.05. 09:18
Nem értem az hogy mért kell sírni nem húztak be senkit csak megoldották azt hogy aki akar az ingyen is játszon de nem kapjon olyan dolgokat meg mint az aki fizet a játékért.
Szerintem meg helyes. Ha tartalmat akarunk igen is fizessünk érte ez tartja fent a szervereket. Nem tartom jogosnak, hogy aki nem fizet olyan tartalmakkal játszhasson mint fizetős társai. Mindig azok sírnak akik életükben egy mmorpg-ért sem fizettek (Akinek nem inge nem veszi magára)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CYril
2010.06.05. 09:22
Hát én mindíg ki akartam próbálni de sztem így neki sem fogok ugrani... Gold limit 2? Legendary items not available? Traits 1-2? És a legnagyobb kamu az egészben!:monster play not available pedig ezzel tűnt ki annak idején a tömegből...

Mert még a char slot mennyiségét és a nem lévő rest bonust csak-csak lenyelem de ezek?! Nem éri meg R.I.P.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CYril
2010.06.05. 09:29
jozso121: persze oké fizessenek érte! Hát ezért alakult át! DE: vannak etikai határok amit nemigen kellene lerombolni. Én is nyontam DDO-t mikor free lett jó és állat mert jól eltalálták benne ingyen/fizetős arányt. De itt? alig lesz hozzáférés bármihez is. Hasonló cipőben jár a Warhammer Online is bár az nem free csak a trial unlimited lvl cap 10-ig ott is mindent limiteltek pedig fullban rohadtul tetszett... Majd próbáld ki, és ha már lesz elég tapasztalatod a micro tranzakciós MMO-k világában rájössz ez így elég kopár...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hippy
2010.06.05. 10:15
A gold limitet valószínűleg 1 vásárlással meg tudod szüntetni,és abban a pillanatban ahogy veszel valamit átkerülsz a prémium kategóriába.

A legendary item-ek persze hogy nem használhatóak,mivel azok csak a MoM kiegészítővel jöttek be a játékba.Nem is lehet őket használni 50-es szint alatt.Amint megvetted a kiegészítőt már használhatod is.

A monsterplay pedig teljesen egyértelmű,hogy miért nem játszható.Gondolom tudod,hogy ott 2 oldal harcol egymással,és ha az egyik oldal tele lenne ingyenesen játszó emberek tömegével,akkor a másik oldalnak kb. nem lenne értelme bemenni.

Ez az egész nem más mint egy kiterjesztett triál,ami valószínűleg sok embert fog valamilyen szinten vásárlásra ösztönözni.DDO-nál bejött szerintem itt sem fog a dolog 1 hét után meghalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozso121
2010.06.05. 16:12
CYril:Teljesen jogos amit mondasz de a tartalomért fizetni kell. Kipróbáltam pár mikorós mmot neem nem jöttek be, először is kevés tartalom mivel kevesen fizetnek érte, így alig van kieg vagy patch és már nem éri meg. Nézd meg wow vagy az eq2 ezeket ellátják tartalommal mivel havi díjas így ergó tartalom dögivel. Én nem tenném ingyenessé inkább bevezetném azt amit az APB esetében legyen havi díj vagy bizonyos órákat fizetsz de ne legyen ingyen. Azért havi 3000 ft max 4000 az nem a világ vége. Aki meg dolgozik annak meg főleg, de azoknak lenne jó az idő limites fizetés.Ugyanis ha melózol nem kockulsz egész nap max 4-5 órát, vagy még annyit sem.Senkit nem akarok megbántani de aki melózik és imád mmorpg-vel játszani annak tényleg nem drága. Elnézést azoknak akiknek a lelkivilágába tapostam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vendég-Ven...
2010.06.05. 17:26
CYril: Tekintsd úgy, hogy kaptál egy örökös free trialt, korlátozásokkal. Más szoftvereknél, ha nem is játékoknál, gyakori az időkorlátos, de funkcionalitásban nem korlátozott trial. Az időben ÉS funkcionalitásban korlátozott trialt nem említem, mert annak kb. semmi értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim raide...
2010.06.05. 23:01
Én már azzal behúzva érzem magam, hogy a full fizetős WoW-ban egy realmen csak 10 karim lehet, ezért van az egész EU realm listán szerteszét vagy 30 karakterem.

Szóval altok nélkül a lotro játék továbbra is felejtős marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2010.06.06. 12:15
Hmmm, hát ha már annyira bejön a játék, hogy altokat akarsz felhúzni, akkor talán annyi pénzt érdemelnek a fejlesztők, hogy pár dollárért vegyél tőlük 1-2 karakterslotot. A WoWban is fizeted a havidíjat, nem? =) Persze ez csak a személyes véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. minikahona
2010.06.10. 07:41
Én nagyon kiváncsi leszek rá! Az eredeti megjelenésekor írt tesztek alapján jóra sikerült és mivel ingyenes ezért semmit sem veszthetek. Kiváncsi leszek milyen a Frodó rokonok között rohangálni Nekem már ez megérné. Az pedig hogy az ingyenesek lassabban , illetve nehezebben jutnak előre sztem nem probléma. Ha valakinek bejön a game, akkor még jól is jöhet a lassabb előrehaladás. Jobban ki élvezheti mint a fizetősök, akik csak azért veszik meg az extra cuccokat hogy gyorsan feljussanak a csúcsra. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!! Lehet hogy az ingyeneseknek több quest-et (vagy akármint) kell megcsinálnia, de ez sztem nem probléma egy sztori központu játékban (remélem nem montam hülyeséget, de én így emlékszem a tesztből). Az meg hogy csak max 2 karaktert lehet csinálniuk az ingyeneseknek az hol probléma? Gondolom először úgysem fog 4-5 karakterrel egyszerre jáccani. A későbbiekben pedig ez a limit változhat még. Ki tugggya? Az biztos hogy ki fogom próbálni! Ja és valamit elfelejtettem!Egy gyűrű mind felett!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!