iPon Hírek

Ingyenes lett a Quickoffice

Dátum | 2013. 09. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az irodai alkalmazásnak senki ne gondolja, hogy azért kellett ingyenessé válnia, mert egyébként senki nem érdeklődött utána. Eddig is az egyike volt ez a legelterjedtebb alternatíváknak, és minden bizonnyal ezt a címet csak még tovább erősíthetik a mostani lépéssel. A Quickoffice már régóta (kb. egy éve) a keresőóriás tulajdonában van, de eddig ezt az applikációt még nem szabták a saját arcukra. A beolvadáshoz szükséges változtatásokon csak most esett át, és ezzel együtt került be az egyre nagyobb kínálatukba. A program egyébként a legkevésbé sem volt olcsó, 15 dollárt kellett érte fizetni, amikor éppen nem volt rá promóció érvényben. Fontos kiemelni, hogy ahogy azt már az utóbbi időszakban megszokhattuk, a Google nem csak az Androidot favorizálja az alkalmazásokkal, hanem az iOS-t is, ennek megfelelően pedig mind a két vezető platformon érvényes a mostani ingyenessé válás is.

De miben is változott meg most a Quickoffice? Nos, az irodai szoftver legfrissebb variánsa már az ikonjától kezdve teljesen a Google szolgáltatásoknál megszokott vonalvezetést alkalmazza. Ennek megfelelően az Android összképébe tökéletesen bele fog illeszkedni, mintha csak egy alapértelmezett programmal lenne dolgunk. Ebbe beletartozik az is, hogy mind a tableteken, mind pedig a telefonokon máshogy fog festeni a legjobb kezelhetőség érdekében. Ám van sokkal fontosabb újítása is annál, minthogy immáron a Holo felület dizájnját öltötte magára. Az újdonság tökéletes összhangba került a Google online tárolójával, a Google Drive-val. A Drive rendszerében található fájlokat így már ez is listázni fogja és természetesen az itt tárolt dokumentumokat olvasni és szerkeszteni is lehet majd vele. A támogatottsága így kiterjed a Google saját fájljaira is, nem csak az Officeból ismert Wordre, PowerPointra és Excelre, valamint ezek mellett a PDF-re. Az okostelefonon tárolt dolgainkat szinkronizálhatjuk is majd a Drive segítségével, és megosztásra is lesz innen lehetőség, de ez már egyetlen Drive felhasználónak sem lesz új. Végül még eddig nem látott képessége a tömörítés is, melynek során egy .ZIP kiterjesztésű állományt hozhatunk létre a legfontosabb dolgainkat belefoglalva. A Google mindezek mellett, még egy lapáttal rátesz a dolgokra, és mindenkinek extra tárkapacitást fognak biztosítani, aki most (szeptember 26-ig) letölti és feltelepíti ezt a táblagépére vagy mobiltelefonjára. Az ajándék nem is kicsi, 10 GB-ot kaphatunk pluszba, de sajnos akad mellette apró betűvel szedett rész is. Ezzel a promócióval csak kétévnyi használati jogot szerzünk, nem örök életű azért a dolog, ám ez így is nagyvonalú ahhoz képest, hogy mit vár ezért cserébe a Google. Mindössze térítésmentesen fel kell tennünk hozzá egy remek applikációt, ami eddig 15 dollárt kóstált. Az ingyenes pluszt folyamatosan aktiválják, így senki ne ijedjen meg, ha nem látja ezt azonnal a rendszerben.

A Quickoffice-hoz egyébként már eddig is hozzá lehetett férni térítésmentesen néhány különleges utat bejárva. Abban az esetben például, ha valaki Chromebookot vásárolt, valamint akkor is, ha üzleti előfizetéssel rendelkeztünk. Az pedig, hogy mostantól mindenki számára szabadon felhasználható, a legkevésbé sem meglepő tekintve, hogy a Google tulajdonát képezi már tavaly óta. Nyilván a fenti változtatásokat szerették volna kalap alá hozni, mielőtt teljesen ingyenessé tették. Most hogy frissült a program, lényegében minden ízben beépült a Google egyre szélesebb portfóliójába. A telepítéséhez értelemszerűen már csak a Quickofficet kell keresni, a Quickoffice Pro és a Pro HD variánsokat ugyanis felszámolták. A 6.1-es verziójához érkezett alkalmazás letöltéséhez nem árt, ha stabil internetkapcsolattal rendelkezünk, mert ugyan Androidon csak 17 MB, de az Apple gépezetek tulajdonosaira már csaknem 60 MB-nyi letöltés vár. Android: Quickoffice iOS: Quickoffice
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Fzoltan
2013.09.23. 11:12
"A program egyébként a legkevésbé sem volt olcsó, 15 dollárt kellett érte fizetni"

Azért ez egy igen-igen erős túlzás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Merwenus
2013.09.23. 11:30
Fzoltan
Miért is? A cuccok többsége 1-5 dollár, ez ahhoz képest 3x drágább volt.
Egy liter tej is 200Ft, a 600Ft-ra már azt mondod drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HunGeo
2013.09.23. 12:07
És így a google jól keresztbetesz a Microsoft Office létjogosultságának Androidon, nice.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djgeg
2013.09.23. 12:44
HunGeo

Elösször próbáld ki!... Közel nem lesz olyan jó mint az MS office megjelenő akár ingyenes verziója. Nem jóindulatból lett ingyenes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rtagore
2013.09.23. 14:41
Kár, hogy az open formátumokat nem ismeri, ugyanis én LibreOffice-t használok PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2013.09.24. 08:29
Merwenus: Mint ahogy írták a cikkben is, amikor nem volt akció. Szinte mindig volt akció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!