iPon Hírek

Ingyenes online MIT-kurzus indul

Dátum | 2012. 02. 20.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

Az MIT bárki számára elérhető, ingyenes, online elektronika kurzust hirdetett meg legújabb programja részeként. Az MITx-projekt keretében ősztől már több óra közül is választhatnak az érdeklődők.

A „próbakurzus” neve Circuits and Electronics (Áramkörök és elektronika), és a nappalis hallgatóknak tartott azonos nevű óra anyagát oktatják az intézmény Informatikatudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának (CSAIL) munkatársai, köztük a labor igazgatója, Anant Agarwal, valamint Chris Terman, Gerald Sussman és Piotr Mitros.

A március 5-től június 8-ig tartó próbakurzus során tökéletesítik a tanításhoz és a hallgatókkal való kapcsolattartáshoz alkalmazott webes eszközöket.


A tananyag nem ígérkezik könnyűnek, elvégzése az oktatók szerint körülbelül 10 munkaórát vesz igénybe hetente. Az érdeklődők a mitx.mit.edu oldalon regisztrálhatnak, és a félév során itt férnek majd hozzá a tanmenethez, a tankönyvhöz, illetve az erre rendszeresített fórumon meg is tárgyalhatják a tanultakat társaikkal, illetve a professzorokkal. Minden héten videoleckéket tekintenek meg, gyakorlati feladatokat hajtanak végre, házi feladatokat adnak le és tevékenykednek a kurzus interaktív laborjában is.

A félév folyamán számonkérések is lesznek, és a kurzust sikerrel teljesítők ingyenes igazolást kapnak annak elvégzéséről. A kurzusra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Emberfej
2012.02.20. 20:52
Jó cikk.
Leírtak alapján teljesen olyan mint egy nappalis kurzus azt leszámítva hogy akkor van az óránk amikor akarjuk.
Regisztráltam, meglátjuk milyen lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Jools
2012.02.20. 21:32
akkor hajrá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. aAron_
2012.02.20. 21:51
Nekem is megtetszett. Lehet csatlakozom én is még ha nem is tudom most végig csinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balintdavi...
2012.02.21. 13:11
köszönet, bookmarked
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!