iPon Hírek

Ingyenes online Photoshop-használat?

Dátum | 2008. 03. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Már elérhető a Photoshop ingyenes, online változata, a Photoshop Express, amelyet kifejezetten a hétköznapi felhasználók igényeihez igazítottak.


A szolgáltatás természetesen Flash 9-alapú, és amilyen egyszerű, oyan nagyszerű és könnyen is használható. Könnyen elintézhetjük az összes olyan alapműveletet, mint amilyen példuál a méretre vágás, expozíció- vagy színtelítettség-igazítás. Profi munkát persze nyilván nem ezzel fog alkotni az ember (nem használhatunk például rétegeket, szöveget sem illeszthetünk a képre), de ha hamarjában kell apróbb módosításokat végezni bármilyen képen vagy fotón, arra tökéletesen alkalmas.

Minden felhasználó ingyen és bérmentve kap 2GB tárhelyet a képeihez, a rendszer pedig szinkronizálja magát oda-vissza Facebook-kal, MySpace-szel és Picasa-val is, a tervek szerint pedig néhány hét múlva még a Flickr-el is.

Talán az egyik leghasznosabb képessége az, hogy bármilyen sorrendben visszafordítható mindig, minden művelet, így bármikor visszatérhetünk az eredeti képhez éppúgy, ahogy a szerkesztési folyamat bármelyik tetszés szerinti szakaszához is. És mivel Flash 9-alkalmazásról van szó, bármilyen böngészőből, rendszerfüggetlenül használhatjuk.

A "tényleges" Photoshop-pal ugyan még nem integrálták, de már ez is csak idő kérdése - ugyanúgy, ahogy a szolgáltatás egy fejlettebb, profibb változatának elindítása is, több lehetőséggel, nagyobb tárhellyel, kimondottan profikra szabva... de ez már természetesen nem lesz ingyenes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!