iPon Hírek

Ingyenesen játszható a The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Dátum | 2014. 03. 11.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A The Hitchhiker's Guide to the Galaxy című szöveges kalandjátékot először 1984-ben adták ki, és a szép kerek, 30 éves évforduló alkalmából a BBC felújította és mindenki számára elérhetővé tette a darabot, amellyel ingyenesen játszhatunk a BBC oldalán. A játék még mindig ugyanaz a fantasztikus interaktív történet, melyet Douglas Adams írt és Steve Meretzky programozott, de mivel új otthonra talált, pár változtatást el kellett rajta végezni. A HTML 5-ös kód lehetővé tette, hogy a kezelőfelület nagyobb legyen és jobban kézre essen, kerültek rá extra gombok is, és Twitter üzenetek küldésére is alkalmas. A BBC, miután modernizálta az alapokat, kicsit elengedte magát a poénok terén, így született meg az "Any" feliratú gomb, és a $, % és ^ jelek helyére a könyvekben szereplő fizetőeszközök jelei kerültek. A Twitteres rész segítségével nem a játékosok tudnak üzeneteket küldeni, hanem a maga a program küldi azokat a felhasználó cselekedetei alapján. "Ekkor kezdett kibontakozni a játék személyisége. Még nem biztos, hogy jó ötlet volt..." - mondta a BBC képviselője. A Galaxis útikalauz stopposoknak sorozat 1978-ban indult el világhódító útjára, rádiójátékként kezdte, aztán könyvek, színdarabok, film és számítógépes játékok is készültek belőle. Az eredeti Hitchhiker's Guide játék több mint 350 000 példányban kelt el 1984-ben, ami akkoriban igen szép eredménynek számított. A szöveges játékok helyét később átvették a grafikus felülettel rendelkező kattintgatós kalandjátékok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Vizion
2014.03.11. 20:46
Juhúúú!
42!!!
fogom a törcsim és tolom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.11. 23:02
Azaz törcsit otthon ne hagyd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2014.03.12. 08:33
Én még sosem olvastam a könyvet, sem ismerem a játékot. Valaki el tudná nekem magyarázni, miért jó ez? Kép alapján én anno hasonlót játszottam, Revenge on School, Police, Army nevezetűekkel, de ott opciók közül kellett választani, mit teszel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. i2k010
2014.03.12. 09:57
A könyvet mindenképp olvasd el, hogy megértsd, miért van hatalmas rajongótábora a 42-nek.
Utána semmiképp se nézz meg egyetlen filmfeldolgozást - szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.03.12. 10:33
Olvasd el legalább öt részét a trilógiának, (a 6. Beblebroxról borzalmas szerintem) akkor majd át fog jönni. Amúgy pedig a Revenge of előtti kalandjátékok szövegesek voltak, és neked kellett beírni az akcióid. Gyerekként nagyon sok angol szót így tanultam meg, mert rá voltam kényszerítve hogy tudjam mi mit jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.03.12. 11:42
Oké, utánanézek, és majd jelentkezem, ha végeztem vele, Szefmester.
(veled ritkábban találkozom i2k010, bocsáss meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!