iPon Hírek

Ingyenesen játszható címen dolgozik a Blizz

Dátum | 2012. 02. 24.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Develop jelentése szerint a World of Warcraft alkotóinak egyik projektje egy ingyenesen játszható cím. Az oldal névtelen informátora szerint a stúdió szeretné kibővíteni üzleti lehetőségeit és fejleszteni előfizetős és ingyenes címeket is.

A Blizzard természetesen nem kommentálta a híreket.

Hozzá kell tenni, hogy ez nem az első alkalom lenne, hogy a Blizzard a Free-to-Play felé kacsint. A World of Warcraft-tal tették meg az első lépéseket, hiszen ingyenessé tették a játékot az első 20 szint erejéig, időkorlát nélkül és mikro-tranzakciós piacot is adtak a játékhoz, ahol non-combat peteket és hátasokat lehet vásárolni. Igaz, több mint valószínű, hogy ennél messzebb sosem mennek a WoW-val, Mike Morhaime nyilatkozataiban mindig kihangsúlyozza, hogy kitartanak az előfizetős modell mellett.

"A mi esetünkben - és az EA esetében is a Star Wars játékkal -, az érték amit kaptok havi 15 dollárért, az nem összehasonlítható mással. Nem hiszem, hogy ennyi szórakoztatást kapsz bárhol máshol ennyiért."

A Diablo 3, a következő WoW kiegészítő (Mists of Pandaria) és következő két StarCraft epizód mellett a Blizzardnak van egy megerősített MMO projektje is, a Titan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. tr4k4n
2012.02.24. 19:40
"A mi esetünkben - és az EA esetében is a Star Wars játékkal -, az érték amit kaptok havi 15 dollárért, az nem összehasonlítható mással. Nem hiszem, hogy ennyi szórakoztatást kapsz bárhol máshol ennyiért."

ez milyen béna szöveg? több tonna olyan játék van ami free-to-play és élvezetesebb mint a WoW

még egy ilyen nagyképű céget mint a Blizzard...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. uristen
2012.02.24. 20:10
A Blizzard "be van kepzelodve", de nem baj, csak csialjanak meg kicsit jobb grafikat a WoW-nak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. shaddam
2012.02.24. 20:58
A wow és a 20 eurós csillámpóni esete...Jól hangzik hogy free to play valami, csak ha jobban belemerül az ember kiderül a levegőt is adagonként kell venni. Várom hogy a blizzardbotok megmondják tök jó lesz ez meg az sárgák felé nyitás nekünk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vestrum
2012.02.24. 22:22
"még egy ilyen nagyképű céget mint a Blizzard..."

Ha egy magyar ember azt mondja, hogy mi vagyunk a legjobbak a politikában, akkor az összes magyar ember hülyeségeket beszél?
--------
"...de nem baj, csak csialjanak meg kicsit jobb grafikat a WoW-nak."
A grafika nem minden, hallottál már a Minecraft nevű játékról?
--------

Én személy szerint megvettem a wow-ot, játszom is vele, havi 1900 forintot fizetek, de ha még több időt töltenék akkor havi 12 ezer gold(játékbeli pénz) is finanszírozni azt az óriási élvezetet amit nyújt... ( kiskapuk, amik nem a blizzard pénztárcájába nyílnak )
Az nem tetszik, hogy még ezen kis megoldások ellenére is úgy vélem nevetve fizetné ki a Blizzard Magyarország államadósság 100%-át, és mégis olyan apróságokat nem képesek javítani amik hihetetlenül bosszantóak. Például: PvP orientált játékstílust folytatok, nemrégiben összekapcsolták az összes EUs realmot ( mindenki tud mindenkivel játszani battlegroundokon, instákban, arénákban ) mégis előfordul, hogy valamiért 5x ugyan azt a 2 párost kapjuk arénában ellenfélnek ( csak 4 en játszunk egész európában? ), de nem is beszélve a DELAY-ről, ami persze valamilyen szinten alap vonzata internetes játékoknál, de ha nem az én net kapcsolatom a hibás, akkor a blizzárd szánjon a szervereire mondjuk 1%-ot és máris elmúlna a probléma...

Mellesleg visszatérve a cikkhez; Ha free-to-play játékot dobnának a piacra, biztosan lenne benne olyan lehetőség, hogy ha fizetsz kiemelkedj a por nép közül és te légy az istenkirálycsászár... Ezért halott az egész ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tr4k4n
2012.02.25. 05:42
Hi-Rez nek kapásból 2 játéka free to play(Tribes: Ascend ami még béta, de f2p és a Global Agenda), mindegyiknél lehet venni fejlődés gyorsítókat, de semmivel nem leszel több mint a többi játékos, ugyanazokat tudod megszerezni csak pénzért előbb.

Blizzard a f2p fogalmát sem ismeri szerintem, de mindegy. Arról nem is beszélve amit te mondasz hogy képtelenek balancolni a játékot a PvP bórzasztó és ritkán javítanak bugokat, akkor is inkább csinálnak másik kettőt... (csak hogy egy példát mondjak, Strand of the Ancients, tökéletesen működő ágyúk aztán jött egy patch és hopp már nem is fordultak jobbra csak balra, ez kb 1-2 hétig volt így, dehát minek javítani, úgyse PvP-zik senki...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2012.02.25. 10:33
Nehéz tényleg jó f2p játékot csinálni.

Jó példa arra hogyan NE csinálj FTP játékot (a játékos szemszögéből)
Runes of Magic:
Az alapjátékban a maximum szint 50 volt. Ezt bárki elérhette ingyen, minden, egy fizetős mmo-ban lévő funkció kihasználásával. Pénzért max xp szerzés gyorsítót lehetett venni. Jah meg hátast. Azt viszont lehetett ingame-goldért bérelni, szal nem volt probléma.

Aztán elértél a maximum szinthez, ahol is ahhoz hogy jó cuccaid legyenek (max szint után gear-leveling volt, tehát a tárgyaid fejlesztésével haladtál előre) minden tárgyhoz kellett venned 4-5 követ, amivel másik tárgyból rá tudtad rakni a varázsdolgokat. Ezek a kövek fizetősek voltak. A nagyon csúnya dolog az egészben az, hogy kb havonta jöttek az új patchek amik 2-3 szinttel növelték a level cap-et, behoztak 1 vagy két új zónát, és persze az előző cuccaid ott már mit sem értek.
Eredmény: kijön a patch, hurrá, lehet szintezni megint egy pár hetet aztán venni azt a sok követ megint tonnaszámra, felhúzni a cuccaidat, aztán megint egy patch, stb stb...

Jah és mindeközben ha PVP szerveren voltál (FFA rendszer megy, morállal) ha meghalsz akkor eldobhatsz valamit a backpackedből vagy valami ruhát amit hordasz, és azt a másik megszerezheti. Ez még nem lenne gond, de megint egy másik fizetős kővel le tudtak a sajátodat lockolni, ergo ha fizetsz, csak akkor PVP-zhetsz mert különben egyből legyak valakinek az altja mert az az alt lvl 50-es cuccokban járkál, amiket nem tud eldobni.

Egyszóval förtelem volt. Az ember vagy ingyen játszott és hónapokig 1 mobot ölt le (kutyákat) hogy szintet lépjen meg hogy eladja a kutyahúst hogy a pénzből vegyen gyémántot (amit alapból Euroért kapsz) amiből vehetsz lyen varázsköveket meg hátast, vagy az egészet megoldod fél perc alatt, egy átutalással. Viszont maga a játék nagyon jó, a zónák nagoyn ki vannak találva, és az egyetlen olyan játék ami nehéz volt egyes részeken...

Ennek ellenpéldája a DDO: Az egész játék során csak kellemetlen dolgokat tudtál kiküszöbölni pénzzel, mint több karaktered legyen, egykét plusz faj, vehettél egykét varázstárgyat de egyik sem volt kiemelkedő. Mert a fizetőeszköz kifarmolható volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csigabigaf
2012.02.26. 17:40
Blizzard F2P játék valahogy úgy mehet hogy van a karaktered ami mellett folyamatosan ott repül a Webshop nevű karakter, és kb 10 lépésenként fizetni kell neki hogy továbbmehess.

Ugrásokra külön felár, de ünnepekkor akciósan félárú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tapir_606
2012.03.12. 19:04
reméljük hogy ez a titokzatos F2P game a Blizz DOTA lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!