iPon Hírek

Ingyenesen játszható lesz a Rift

Dátum | 2013. 05. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Megtörtént, amire mér régóta lehetett számítani: ingyenesen játszhatóvá válik a Rift – épp csak arra nem számítottunk, hogy ez ennyire hamar bekövetkezik, így ez a bejelentés a játékosbázist is derült égből villámcsapásként érte (én pl. a múlt hónapban fizettem elő egy újabb évre, így nem igazán tudom, hogy most sírjak vagy nevessek). Nézzük meg, mivel is jár majd ez a június 12-én bekövetkező váltás. Június 12-én érkezik 2.3-as frissítés, amelyben végre megnyílik a titokzatos Dendrome nevű zóna, érkezik egy új Chronicle és egy új raid is. Innentől kezdve, hasonlóan pl. a TERA F2P rendszeréhez az előfizetéses szisztéma is megmarad, és különböző előnyökkel és bónuszokkal fog járni az ingyeneshez képest. Eddig havi, féléves ill. éves előfizetést lehetett vásárolni, a váltás után lehetőség lesz 3, 15 ill. 30 napos bérlet vételére is. A játékban található shop virtuális polcaira petek, hátasok, bónuszok, felszerelési tárgyak és szolgáltatások is fel fognak kerülni. Ezen kívül bevezetésre kerül egy újfajta virtuális fizetőeszköz, a REX (Rift Exchange) is, ill. beindul a Loyalty program, amellyel a régi hűséges előfizetőket jutalmazzák, remélhetőleg bőségesen. A REX-ről (hmm.. miért emlékeztet ez az EVE Online-os PLEX-re?) és az új program részleteiről az elkövetkezendő hetekben fognak a fejlesztők részletes tájékoztatást adni. A játék jelenleg az USA-ban szépen teljesít, de az európai szervereken kevés a játékos, a modellváltással remélhetően újra benépesednek majd az elhagyatott szerverek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. saiyajins
2013.05.15. 09:24
wow végre én is erre vártam fuck yeahhh
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djgeg
2013.05.15. 10:54
Olyan jól indult ez a játék. Már a legelején ott voltam Open beta óta. Aztán sajnos abba hagytam mivel az elején nagyon nagy magyar tábor is hirtelen 1 hónap leforgása alatt teljesen eltűnt.
Nem értem mitől csökkent ilyen nagy mértékben a játékos közösség, élvezetes és eszméletlen gyorsan kerültek bele az új tartalmak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hEngi
2013.05.15. 11:01
Nem biztos hogy annyira jó lesz ez a f2p mindenütt. Én pvp párti vagyok és nagyon bosszant ha valaki többet fizet többet kap Itt főleg a valós előnyöket jelentő dolgokra gondolok a cicomák meg a villogó cuccokat meg a petek nem érdekelnek. Akkor inkább fizessen mindenki egységes összeget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.05.15. 12:37
Ha csak gyorsabban fejlődik had fizessen, én nem sietek sehova ha véletlen ráfanyalodok egy MMO-ra. De hogy valaki pár dollárért olyan fegyvert vehessen aminek a sima megszerzése közel lehetetlen az már kissé legál csít szagú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KaiotEch
2013.05.15. 15:29
Ekkora szar lett a játék, hogy inkább már ingyen adják, csak játsszon vele valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2013.05.15. 16:44
Én a nagyon rossz pvp miatt hagytam abba. PVE content nagyon jó benne, de az annyira nem vonz. Főleg hogy ahhoz kell még 20 másik ember, pvphez meg 3-4.

Viszont a PVP-nél mindenki bemásoltam a FOTM buildeket a netről, a makrókat is, és a warrior pl 2 makróval alázott. Konkrétan arról szólt a menet, hogy 1112112112112.

Ha messze van az ellenfél akkor tűzgolyót dobál felé, ha közel van akkor sima támadás, ha counter támadás van automatikusan érvénybe lép, stb. Nah akkor csináltam egy mágus karaktert, ott elvileg nem lehet makrózni. Aha. Meg ahogy mórizcka elképzeli. Pyromancer 1111112111112 attól függöen mikor jön be a kis ablak hogy lehet instant castolni valami hosszú spellt.

Chloromancer rohadt élvezetes volt, csak ugye mindenkiben adott volt a gondolkodás: mágus vagy? fszért nincs akkora DPS-ed/kill-ed? Ja, hogy gyógyítok az ne zavarjon.

Emellett patchenként teljesen össze vissza rendszer nélkül ment a balansz. Emellett a pvp eszméletlen grind based volt, ha nincs meg a megfelelő armorod akkor sebzel 1%-ot és mindenki 1shotol téged az AOE-vel. Idővel nagy nehezen összejött a matchmaking, csakhogy ez az open World PVP-ben (amiért magát a játékot megvettem) nem igazán működött.

Ellenben az open world pve content eszméletlen jó, bánom is hogy abbahagytam. Csakhogy engem a pve MMO-k nem vonzanak.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2013.05.16. 09:49
Végre ... ott dekkolt használatlanul a steam accomon évekig, mióta megvettem kemény 3 euró magasságában!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!