iPon Hírek

Inno3D iChill HerculeZ X3 Ultra Cooler Kit

Dátum | 2013. 09. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A hűtő - ami a gyártó egyes GeForce GTX 780-as és GeForce GTX 770-es videokártyáiról már ismerős lehet - egy nagyméretű réz talpazatot alkalmaz, amelyből 5 darab speciális, High Heat Flux típusú hőcső indul el az alumínium lamellák felé. A hőcsövek remek hatásfok mellett, nagyon gyorsan juttatják el a GPU által termelt hőt a rengeteg alumínium hűtőbordából álló hűtőtömbökhöz, amelyekből rögtön kettő is rendelkezésre áll. A hűtőtömbök felett összesen három darab ventilátor teljesít szolgálatot.

Az egyenként 11 lapáttal gazdálkodó ventilátorok forgórésze könnyedén levehető a tekercset tartalmazó állórészről, így a ventilátorlapátok, illetve a ventilátor kerete egyszerűen megtisztítható a portól. A ventilátor tervezésekor a vállalat mérnökei arra is odafigyeltek, hogy a termék porálló legyen: a ventilátor speciális HerculeZ Bearing típusú csapágyazásához ennek köszönhetően csak nagyon minimális mennyiségű por juthat el. A ventilátorok felett, illetve körülöttük speciális borítás húzódik, amely oldalt is tartalmaz szellőzőket. Ezzel a megoldással a ventilátorhoz több friss levegő jut, ami különösen SLI rendszereknél jöhet jól.

Az új hűtőrendszerhez egy hátlapi takarólemez is jár, ami nem csak hűtőlapként, de merevítésként is szolgál, így a nyomtatott áramköri lap meghajlásától és tekeredésétől sem kell félni, plusz a hőelosztás hatásfoka is jobb.

A gyártó mérései alapján a GeForce GTX 780-as videokártyák referencia hűtéséhez képest sokkal jobban teljesít a háromventilátoros újdonság: üresjáratban 32 helyett 25 Celsius fokon, teljes terhelés alkalmával pedig 83 helyett 61 Celsius fokon tartja a GPU-t, ami igen jól hangzik.
A szóban forgó videokártya hűtő egy GeForce GTX 780-as modellen
A szóban forgó videokártya hűtő egy GeForce GTX 780-as modellen
Az újdonság tehát egy minőségi, komoly hűtőteljesítménnyel érkező megoldásnak tekinthető, ami már több Inno3D videokártyán is bizonyított, de rövidesen önálló kiegészítőként is megvásárolható lesz. A vállalat kínálatában egy olyan GeForce GTX 780-as, illetve két GeForce GTX 770-es videokártya van jelen, amelyeken a fentebb bemutatott hűtés teljesít szolgálatot. Ezen felül az Inno3D egy olyan GeForce GTX 760-as videokártyát is kínál, amelyen hasonló hűtés található - azért csak hasonló, mert annál a modellnél a 11 helyett 9 lapátos ventilátorokat alkalmaztak a cég mérnökei. A cég hivatalos sajtóközleményéből nem derült ki, hogy az Inno3D iChill HerculeZ X3 Ultra Cooler Kit pontosan mikor válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, és az sem tudható, hogy a csomag mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2013.09.02. 19:52
Ezek tuti sorban alltak a szar nev generatornal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2013.09.02. 20:28
Jók ezek a 2-3 ventis hűtők, nekem pl utoljára a 8800GTX-m volt rev hűtős ("el is melegedett" ahogy a szakértők mondták ), azóta nem veszek csak valami extra hűtős vga-kat. Haverom is cserélte a 5870-esén és simán csökkent a gpu hőfoka min 10-15 fokkal. Viszont, ha nem vigyáz ugrik a gari.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. myckie2
2013.09.02. 20:28
DogTheDog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Assy77
2013.09.04. 10:58
Dog: lehet hogy fura neveket adnak a hűtésnek viszont az tény hogy igen jók.
Nekem szinte csak Inno kártyáim voltak, iChil verzióból 8600gts-hez volt szerencsém 1.5 évig. Addig még ki nem nyírtam a tv kimenetét (saját balf@szságom) tökéletesen működött. Csak sajna kis hazánban az utóbbi 3-5 évben nem igen kapni, ha meg mégis akkor horror áron.
Lásd: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!