iPon Hírek

Innovatív, alkalmazkodó képernyő-billentyűzet

Dátum | 2012. 01. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sidney-i Műszaki Egyetem kutatói meglehetősen érdekes képernyő-billentyűzetet fejlesztettek ki, amelynek billentyűi dinamikusan - adaptív módon - alkalmazkodnak a felhasználó kezeinek, illetve ujjainak elhelyezkedéséhez.


A LiquidKeyboard névre keresztelt újítás képességeit egy iPad segítségével mutatták be a kutatók, ahogy az a lenti videón is látszik. A billentyűk kisebb csoportokban helyezkednek el a felhasználó kezeinek ujjai körül – minden ujjra jut néhány billentyű, amelyeket kényelmesen el lehet érni, igaz, a rendszer kezelése némi megszokást igényel. Maga a technológia nem más, mint egy „egyszerű” alkalmazás, de maga a koncepció annyira innovatív és ötletes, hogy a jövőben valószínűleg sok új lehetőség megvalósítására ad módot.
 


Az új alkalmazást a Senseq 4D-s érintőkijelzőjével ötvözve például akár olyan különleges billentyűzetek is készíthetőek lesznek, amelyek egy az egyben érintőkijelzőből állnak, de persze az innováció arra is jó lesz, hogy könnyebbé varázsolja az érintőkijelzőn való gépelést. Már amennyiben elterjed.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svidi
2012.01.02. 12:27
Csak legyen ingyenes app
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vendég-Ven...
2012.01.02. 12:55
Nagyon ötletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2012.01.04. 21:50
+1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!