iPon Hírek

Instant palackozott Win-programok Mac-re

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mac- és Linux-felhasználók körében egyaránt méltán népszerű a Wine - és feltehetőleg nem lesz másképp új "testvérével", a WineBottlerrel sem, amely külön alkalmazáscsomagokba "palackozza" az egyes programokat, komplett és önálló Mac alkalmazásokká léptetve elő azokat.


Használatra ez is egyszerű: csak "beledobjuk" egy Windows program telepítőjét, és máris telepíthetjük azt az alapállás szerint a home mappánkban kialakított virtuális C: meghajtóra, ahonnan aztán bármikor használhatjuk. A WineBottler leghasznosabb oldala azonban mégsem ez, hanem a következő:

Adott esetben nyilván előfordulhat az is, hogy egy frissiben beszerzett, érdekesebb Win-programot szeretnénk átadni egy másik Mac-esnek, akinek viszont nincs Wine-ja és valamilyen oknál fogva nem is akar bajlódni vele. Itt jön képbe a WineBottler, amely egy külön, instant Wine-nal felszerelt akalmazáscsomaggá is tudja konvertálni a kijelölt programot - ami így már önmagában is, teljes értékű OS X-alkalmazásként használható.

Persze ahogy a Wine esetében általában, úgy itt is mindig emlékezni kell arra, hogy nem minden program kompatibilis vele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ssanyi2
2010.01.07. 10:42
"mindig emlékezni kell arra, hogy nem minden program kompatibilis vele"

Helyesebben: nem sok program kompatibilis vele...
Rendszerint pont az nem működik, amit ki szeretnénk próbálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Azrael
2010.01.07. 12:34
Hát meg kell hagyni nem tökéletes, de azért alakul már a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nucleon
2010.01.07. 15:14
Hát, azért okozott már kellemes meglepetéseket a wine, olyan programok is mentek vele, amire nem is gondoltam volna, hogy jó lesz.
Szeretjük a Wine-t. (mindkét félét )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!