iPon Hírek

Intel: 7 milliárd dolláros befektetés az USA-ban

Dátum | 2009. 02. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel illetékesei nem is olyan régen nyilatkozták egy interjú alkalmával, hogy a nehéz gazdasági helyzetet kihasználva eddigi három hónapos előnyüket 6 hónapra próbálják majd duzzasztani az AMD-vel szemben. Úgy tűnik, hogy az Intel tényleg rendkívül komolyan gondolja a dolgot, ugyanis a friss hírek szerint nagyjából 7 milliárd dollárt fognak fejlesztésre költeni az Amerikai Egyesült Államok területén található üzemekben.


A 7 milliárd dolláros összeget a meglévő gyárakra fordítják majd, így azok alkalmassá válnak a 32 nm-es gyártástechnológia alkalmazására. A fent említett pénzből az Oregon-ban, Arizonában és Új-Mexikóban található gyárak részesülhetnek, a befektetés hatására pedig nagyjából 7000 új munkahely jöhet létre, amit csak megfelelően képzett szakemberek tölthetnek be. Összehasonlításképpen, a vállalatnál jelenleg csak az Egyesült Államok területén hozzávetőlegesen 45000 alkalmazott dolgozik. Az Intel a fejlesztéssel és gyártással kapcsolatos költségek 75%-át az USA-ban található üzemekre fordítja, ezek a gyárak a vállalat tengerentúli eladásainak 75%-áért felelősek.

Az első Intel processzorok, amelyek már a 32 nm-es gyártási technológia segítségével készülnek, a Westmere kódnévvel lesznek ellátva, az egységeket asztali- és középkategóriásnak szánt mobil konfigurációknál kívánják felhasználni. A Westmere processzorok tovább viszik a Nehalem egységek letisztult felépítését, sőt, egyes változataikban már integrált grafikus vezérlő is jelen lesz (Clarkdale változatok). A 32 nm-es gyártástechnológiával készülő újdonságok sorozatgyártása már az idei év negyedik negyedévében megindulhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.12. 09:22
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kenny22
2009.02.12. 13:48
Végre egy olyan cég aki munkahelyeket létesít a válságban és nem csak leépít!!! Ezt a gondolkozásmódot kéne a többi cégnek is követnie és akkor nem nyúlna el, nem lenne még roszabb a világgazdaság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. norman81
2009.02.12. 16:21
A gondolkodásmóddal minden rendben is lenne,ebben tehát egyetértünk!
Milyen érdekes azonban ,hogy a rendezvényeken való részvételt sorban mondja le az Intel a gazdasági helyzetre hivatkozva,most pedig 7 milliárd dodót invesztál a yenki gyárakba,ez igy 1 kicsit "paradoxon" ,de lehet eltulzom!
A "többi" cégnél is elképzelhetö,hogy felmerült "hasonló gondolkodás",csak éppen az anyagi keretek nem teszik ezt lehetővé,vagy bármi más az oka!
Sajnos a legtöbben a túlélésért küzdenek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. yany
2009.02.12. 17:20
Ez nem csak gondolkodásmód kérdése. Az Intelnek vannak tartalékai. Másnak nincs. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!