iPon Hírek

Intel: a hipervékony lesz az új laptopdivat

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Bár a hipervékony laptopok egyelőre leginkább luxuscikkeknek számítanak, lévén az áruk még bőven a csillagos egekben jár, az Intel mégis úgy véli, hogy egy kis kompromisszumkészséggel és ésszerűséggel ez a helyzet nem csak hogy javulhat, de a hipervékony gépek egyenesen a következő "nagy slágerré" válhatnak a piacon.


Meglátásuk szerint ugyanis kb. a Dell Adamo, a MacBook Air és a Voodoo Envy körvonalazta méretkategória környékén mozogva, esetleg azoknál egy picit vaskosabban (de mindenképpen egy hüvelyk - 2,54 cm - alatt maradva), lassabb (de nem Atom) processzorokkal, könnyű (de nem pehely-)súllyal el lehetne érni azt, hogy a kategória vonzereje megmaradjon, viszont az ára jelentősen megzuhanjon.

Számításaik szerint ugyanis e kompromisszumok megfelelő kivitelezése esetén az ilyen gépek ára is leszorítható már akár $600 alá is - így pedig már valóban lehet esélyük a szélesebb körű elterjedésre. Ez esetben már csak az lesz a kérdés, hogy milyen erős is lehet egy ilyen gép, mi mindenre lehet képes, és mennyire veszélyeztethetik a netbookok - vagy épp ezek a netbookokat.

Forradalmi újítást persze semmiképp nem jelentene ez a kategória, de jó eséllyel elég vonzóvá válhat - főleg, ha az Intel javaslatai nyomán tényleg sikerül kissé ésszerűsíteni az ilyen gépeket, amelyek legfőbb hibája mindeddig az, hogy se optikai meghajtóval, se rendes videóhardverrel nem rendelkeznek, nem is igen bővíthetőek, és tényleg csak a karcsúságuk és a súlyuk az egyetlen erényük, miközben az áruk meg kiáltóan magas.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. petyus76
2009.05.21. 11:51
VISSZA A HIRHEZ

Igazság szerint általános használat során nincs is szükség erős VGA-ra, meg beépített optikai meghajtóra.
Viszont egyre inkább szükség van könyebb hordozhatóságra, méretileg és súlyilag egyaránt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2009.05.21. 13:09
Ugyanerre az AMD is rájött egy ideje, így született a Pavilion dv2-es
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Phantomstr...
2009.05.21. 13:12
A 32 és 64 GB-os flashdrive-ok mellett nem is nagyon fáj az optikai meghajtó hiánya, és egy AMD/NV IGP is több mnt elég bármihez. Játszani meg amúgy sem laptopon szokás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tpr
2009.05.21. 14:37
"hipervékony" lol

Régen volt a szuper, mega, multi, stb., most úgy látszik a hiper-en a sor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!