iPon Hírek

Intel Atom processzorok különböző igényekre

Dátum | 2010. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Atom processzoraival kapcsolatban megoszlanak a vélemények, ám az tény, hogy ezekkel a  központi egységekkel még mindig rengeteg netbookot és nettopot adnak el. Az Intel most az OEM partnerek számára kínál egy igen hasznos újítást, amelynek segítségével még könnyebben és még gyorsabban testre szabhatóak lesznek majd az új Atom processzorok annak érdekében, hogy az adott feladatra a lehető legalkalmasabbak legyenek.

Az Atom E600C sorozat tagjai egy Altera FPGA (Field-Programmable Gate Arrays) egységgel érkeznek, amely ugyanazon a szilícium lapkán foglal helyet, mint amelyen az Atom processzor CPU magja vagy magjai, a beépített memóriavezérlő, illetve a GMA 3150-es integrált videó vezérlő is található. Az újdonságok az elkövetkező két hónap folyamán jelennek majd meg és sorrendben az E645C, E645CT, E665C és E665CT típusjelzéseket viselik. A négyféle újdonság mellé a következő negyedév folyamán további két modell érkezik, amelyek az E625C és E625CT neveket kapják majd. A processzorok nagymennyiségű, legalább 1000 darabos megrendelés esetén modelltől függően 61 dollár és 106 dollár közötti áron lesznek elérhetőek. Ezek az összegek tulajdonképpen nem sokkal magasabbak, mint a netboookba és nettopokba szánt hagyományos Atom processzoroké.


A hivatalos sajtóközlemény alapján az Atom E600C sorozatban helyet foglaló processzorok lehetővé teszik majd a hardvergyártók számára, hogy a hagyományos mellet az éppen igényelt I/O interfészekkel történő együttműködésre is felkészítsék a termékeket, emellett a különböző nagysebességű csatlakozók és a különböző típusú memória interfészek használata is zökkenőmentesebbé válik, sőt, az egységeket hatékonyan optimalizálhatják bizonyos alkalmazási területekre, így a beágyazott rendszerek teljesítménye optimálisabb lesz. Nem beszélve arról, hogy a beágyazott rendszerek fejlesztésével és gyártásával kapcsolatos idő is lerövidülhet, így a kész termékek hamarabb eljuthatnak majd a vásárlókhoz.


Az újdonságokat ipari automatizálással kapcsolatos rendszerekben, hordozható egészségügyi készülékekben, kommunikációs konfigurációkban, VoIP rendszerekben, beágyazott számítógépekben és nagyteljesítményű, programozható logikai vezérlőkben is felhasználhatják majd a nem is oly távoli jövőben.

A beágyazott rendszerek piacának egyik vezető gyártója, a Kontron már be is jelentette, hogy az Intel Atom E600C processzorok köré épülő konfigurációi 2011 második negyedévétől kezdve már sorozatgyártásban fognak készülni.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. jozsefm
2010.11.24. 21:12
Az Intel most az OEM partnerek számára kínál , ugyan milyen feltételekkel,...akkor kapnak egy sandyt ,...ha visznek mellé két ilyet?

Dehát valahogy meg kell tőle szabadulni, ha már az AMD várható ujdonságai miatt laposba nem lehet rá sózni senkire,,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2010.11.24. 21:58
Vajon mennyi idő alatt fogják feltörni? Kész öröm bekapni a CPU-ba egy kis vírust.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. berner
2010.11.25. 11:41
józsef m. - 2010-11-24 21:12:061 - ha látnád magad milyen szánalmas amit írsz röhögnél. Miért akarna egy olyan fronton versenyezni, ahol nincs ellenfél? Ez csak az amd fanoknál van hogy húúúú most vesenyezzünk, mert kiadtak egy olyan hírt ami alá még a tevező asztalt sem gyártották le, nemhogy kilenne adva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!