iPon Hírek

Intel: az első működő Moorestown platform

Dátum | 2008. 10. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Developer Forum keretein belül mutatta be a gyártó az első működő Moorestown platformot, amelynek felhasználásával a 2009-2010 közötti időszakban jelennek meg kereskedelmi forgalomba a platformra épülő első MID konfigurációk. Az Intel alelnöke, és az Ultra Mobility Group igazgatója beszédében elmondta, hogy az elmúlt 40 év folyamán a technológiai innováció és a szoros ipari együttműködés miként irányította a digitális gazdaságot, illetve ecsetelte az Internet és a mobil Web által az emberek életére gyakorolt hatásokat is.


A rövid beszéd után a gyártó szakemberei bemutatták az első olyan MID (Mobil Internet Device - Mobil Internet-képes eszköz) konfigurációt, amely a Moorestown platformra épül. A prototípus gyakorlatilag egy SoC (System-on-chip - rendszer a chipen) megoldás, amely Lincroft kódnévre hallgat, és amelyben 45 nm-es processzor, grafikus mag, memóriavezérlő és videó kódoló/dekódoló egység helyezkedik el. A rendszerben egy I/O HUB is található, ami Langwell kódnéven fut. Ez a HUB a vezeték nélküli kapcsolatokért, valamint az adattároló rendszer és a kijelző kezeléséért felelős, de ezek mellett néhány alaplapi szintű funkciót is ellát. A Moorestown platform számos vezeték nélküli technológia támogatásával érkezik, amelyek között megtaláljuk a 3G, WiMAX, WiFi, GPS, Bluetooth és a mobil TV technológiákat egyaránt.

Chandrasekher a bemutató folyamán elmondta, reményei szerint a Moorestown platform megjelenésével forradalmasíthatja a MID platformok világát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások