iPon Hírek

Intel B43-as chipszet érkezik 2009. elején

Dátum | 2008. 08. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel új lapkakészlettel jelentkezik az üzleti felhasználók piacán, az újdonság a jelenleg is forgalomban lévő Q33-as és Q35-ös kódnévvel ellátott üzleti felhasználásra szánt chipszetek helyére lép. A B43-as lapkakészlet valamikor a jövő év elején kerül forgalomba és hasonlóan költséghatékony terméknek fog minősülni, mint a napjainkban is kapható Q33-as és Q35-ös megoldások.


A B43-as chipszet tulajdonképpen a Q3x sorozat utódjául fog szolgálni, az újdonság többnyire az OEM gyártók számára lesz elérhető az üzleti szektor számára. A lapkakészlet egyébként integrált videó vezérlővel is el lesz látva, amely nem más, mint az Intel GMA X4500-as egység. A videó vezérlő DirectX 10.0-s támogatással bír, az egység VGA, DVI és DisplayPort kimenetek kezelésére egyaránt képes lesz. A GMA X4500 segítségével egy időben két, egymástól független megjelenítő használatára is lehetőség nyílik. Az lapkakészlet egyébként DDR2-800 MHz-es, illetve DDR3-1066 MHz-es memóriatámogatással bír, a déli híd szerepét a kifejezetten üzleti szegmensekbe szánt ICH10D chip fogja betölteni.


A chipszet Intel Core 2 Duo és Intel Core 2 Quad processzorok fogadására lesz felkészítve, ezeket a processzorokat 1333 MHz-es FSB támogatással várja majd a lapkakészletre épülő alaplap. A termék QST (Intel Quiet System) technológiával, CIRA (Client Initiated Remota Access - Kliens által kezdeményezett távoli hozzáférés) támogatással és az általános menedzseléssel kapcsolatos technológiák támogatásával egyaránt el lesz látva.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások