iPon Hírek

Intel CE 3100 média CPU Flash támogatással

Dátum | 2009. 01. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Intel és az Adobe közös erőfeszítéseket tettek és tesznek is annak érdekében, hogy a CE3100-as sorozatú médiaprocesszorhoz a lehető legtökéletesebben optimalizálják az Adobe népszerű alkalmazását, a Flash-t. A kis médiaprocesszort főként szórakoztatóelektronikai termékekben kívánják majd felhasználni, így hamarosan forgalomba kerülhetnek például olyan digitális televíziók is, amelyek már Flash támogatással is el lesznek látva.


A pici processzornak köszönhetően a Blu-ray lejátszókban, a Set-top-box készülékekben és a digitális televíziókban a nem is oly távoli jövőben különböző webes tartalmak, illetve videók megtekintésére nyílik mód, így a processzorral felszerelt termékek a szórakoztatóelektronika új generációját hozzák majd el az otthonokba. Az Adobe illetékesei kifejtették, hogy a vállalat ezzel a megoldással azt szeretné elérni, hogy az egyre nagyobb mennyiségben jelen lévő flash tartalmak megjelenítése minden kijelző méretben és minden termékkategóriában ugyanolyan tökéletes legyen, kezdve a laptopoktól a mobil internetes eszközökön át most már egészen a televíziókig.


A CE 3100-es média CPU egyébként egy SoC (System on chip, azaz rendszer egy chipen) megoldás, ami egy IA processzormagból, valamint egy videó dekódoló és feldolgozó magból (GMA 500, mint a Poulsbo-ban) áll. Az egység háromcsatornás DDR2-800 MHz-es memóriatámogatással bír, a 3D-s grafikai gyorsításnak köszönhetően az eddigieknél sokkal látványosabb kezelőfelületek és sokkal szebb EPG (elektronikus műsorfüzet) alkalmazások születhetnek majd. A CE 3100-as processzor hardveres MPEG 2-es, VC-1-es és H.264-es videó gyorsítást kínál, sőt, PCI Express és USB 2.0-s támogatással is fel van vértezve. Az Intel a CE 3100-as processzort többek között a Toshiba-nak és a Samsung Electornics-nek is szállítani fogja. A Flash optimalizációval ellátott CE 3100-as médiaprocesszor várhatóan 2009 közepétől kezdve jelenik meg a szórakoztatóelektronikai készülékekben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.06. 21:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!