iPon Hírek

Intel chip adja az ütemet a NEC táblájában

Dátum | 2014. 12. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A táblagépek oly széles kínálata ismételten tovább bővül, ezúttal a NEC-nek köszönhetően. A japán gyártó új fejlesztése igazán ütőképesre sikerült, így minden bizonnyal sokak figyelmét fogja felkelteni. A LaVie Tab S azoknak kedvez majd igazán, akik egy könnyen hordozható társat keresnek a szürke hétköznapokra az utazásaik mellé. A táblagép 8 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami lenyűgöző részletgazdagsággal jeleníti meg a különböző tartalmakat az 1920 x 1200 pixeles felbontásnak köszönhetően. Az IPS technológiával operáló panel 283 PPI-s képpontsűrűséggel kecsegtet, ami egy táblánál már tényleg figyelemreméltó. A LaVie Tab S előlapjára került még egy kamera modul is, mely 1,6 MPixeles állóképek és 720p-s HD felvételek rögzítésére, illetve streamelésére szolgál. Komolyabb fotózásra és videózásra pedig ott a főkamera, ami a hátlapnak egészen a sarkára került. A 8 megapixeles CMOS szenzor egy F/2.2-as apertúrájú lencserendszeren keresztül tekint a világra, és a munkáját szükség esetén még egy LED-es villanó is megkönnyíti. Az Android 4.4 bizonyíthatja majd a rátermettségét a LaVie Tab S-en, amit ráadásul a NEC egy sor igen hasznos alkalmazással is felvértezett a becsomagolást megelőzően. A tableten van irodai programcsomag, biztonsági szoftver és egyebek mellett online tárhely szolgáltatás is.
A NEC partnere az Intel volt az új gép megalkotásakor, ennek köszönhetően egy Atom Z3745 dolgozik a színfalak mögött azon, hogy minden a lehető legsimábban fusson. Ez a SoC négy Silvermont magot állít csatasorba, amelyek alapból 1,33 GHz-es órajelen üzemelnek, de a Burst technológia révén átmenetileg az 1,86 GHz elérésére is képesek. A grafikus teljesítmény tekintetében kevésbé jók a kilátások, az Intel Gen7+ architektúrájú HD Graphics egységektől nem érdemes komoly attrakcióra számítani. A rendszernek 2 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ez pedig már akkor is elegendő lesz, ha a háttérben folyamatosan fut egy sor alkalmazás. A tárhelyet úgy alakították ki, hogy az bővíthető legyen egy microSD kártya segítségével, alapból pedig 16 GB-os kapacitással szolgál az eszköz. Kétféle változat készül belőle a kapcsolati képességeket figyelembe véve. Az egyikben csak a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi van jelen, a másik viszont már 4G LTE kommunikációs modemmel is el van látva, ami megfelelő környezetben akár 150 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képes lehet. Ezen felül mindkettőnek része a Bluetooth 4.0 és a GPS vevő is, vagyis akár navigálásra is tökéletesen használhatóak az új gépezetek.
A hangszórói az előlapjára kerültek.
A japán vállalat nem különösebben fektetett nagy hangsúlyt a táblagép kialakítására. A LaVie Tab S szinte már olyan, mintha kisbaltával lett volna kifaragva, a sarkakban is csak enyhe lekerekítést lehet megfigyelni. Az előlapja teljesen fekete, a hátlapja pedig fehérbe burkolózott, ide kerültek a márkajelzések – a NEC mellett az Intel logó sem hiányzik róla. A felülete egészen kompakt, 209,8 x 123,8 mm-es, és kecses is a tábla, mivel csak 7,9 milliméterre emelkedik ki a síkból. A tömege is csak 305, illetve 310 gramm, az eltérő kapcsolati képességű modellek súlyban ugyanis nem egyeznek. A NEC szeretett volna megfelelő üzemidőről gondoskodni, és ez mondhatni sikerült is nekik. Egyetlen feltöltéssel a gépezet 8 órán át lesz folyamatosan használható, ami a 4290 mAh-s kapacitású lítium-polimer akkumulátornak köszönhető. A telep sajnos beépített, így nem lehet néhány mozdulattal kicserélni, vagy eltávolítani, ha valami történik vele. A NEC LaVie Tab S összességében egy igencsak vonzó készülék lett, de ennek megfelelően az árát is megkéri a gyártó. A készülék alapjáraton átszámítva 285 dollárba kerül, ha pedig a hálózati modemre is igényt tart a vásárló, akkor a kifizetendő összeg 60 dollárral még tovább nő, így az ára 345 dollárra rúghat. Az árusítását Japánban kezdték meg első körben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ncsicso
2014.12.22. 09:36
Ugyanilyen SoC van a tabletemben, de a grafikai teljesítményt nem nevezném kevésnek, nekem semmi ne röccent meg, amit futtattam, igaz, nem játékra használom. Ahogy rákerestem, az Acer Iconia A1-840FHD rendelkezik kb ugyanezzel a hardverre, és az 34E kötül hozza az Antutu-t, a Quadrant meg 19000 körül fut le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2014.12.22. 10:16
Ezek az atomok már nem azok az atomok, és még érdekes, hogy nem is az új brodwell-eket használják, pedig azok még erősebbek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani ncsic...
2014.12.22. 14:49
Hidd el, hogy a legtöbb középkategóriás cucc tudja már azt, amit ez. Nem véletlen jött a Merrifield széria, ahol kicserélték az IGP-t a PowerVR G64xx-ra.

Ilyen 19ezer pont környéke meg szinte már alap, ezt a CPU rész dolgozza inkább össze (igazából meg mind1 is, ez csak egy bencsmárk). Sokkal ennél gyengébbet már nem igazán lehet kapni 20 ezer Ft felett táblák között. Szerencsére. Inkább a RAM meg a felbontás az, amihez fentebb kell menni árban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!