iPon Hírek

Intel GMA 500-frissítés: jobb grafikus teljesítmény?

Dátum | 2009. 06. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Több felhasználó is jelezte, hogy az Intel legújabb GMA 500-meghajtóprogramja jelentősen megnövelte hordozható gépének grafikus teljesítményét.

Az Intel több platformot is kínál a netbookok számára, ezek közül jelenleg az N270/N280-as Atom processzorral és GMA 950 grafikus gyorsítóval ellátottak a legnépszerűbbek, de egyre több gyártó alkalmazza az alacsonyabb fogyasztású Atom Z5xx központi egységeket a gépeikben, mely mellé a GMA 500 gyorsító jár Intel-lapkakészlet esetén. Az utóbbi képes számos videóformátum, többek között az MPEG-2 és VC-1 dekódolásának hardveres gyorsítására, azonban az eddigi tapasztalatok alapján jóval gyengébb grafikus teljesítménnyel rendelkezik az N270/N280 és GMA 950 pároshoz képest.

Az Intel legújabb meghajtóprogram-frissítésével - mely a GMA 500-gyorsítójú gépeket érinti - azonban jelentősen javult ezeknek a rendszereknek a teljesítménye, több Sony Vaio P-felhasználó visszajelzése alapján. A tapasztalatok alapján a Windows Vista Aero interfésze gyorsabban reagál, a videólejátszás is simábban megy valamint a webes böngészés sebessége is növekedett.

"Ez egy jelentős fejlődés az előző meghajtóhoz képest az általános grafikus teljesítmény tekintetében. Végre jelentős összteljesítmény-romlás nélkül használhatom az Aero-t a Windows 7-en." "Ez a meghajtóprogram valódi javulást eredményez. Épp most néztem egy HQ YouTube videót teljes képernyőn és a lejátszás tökéletes volt. "Miután telepítettem a Vista-ra, sokkal jobban működött a gép. A teljes képernyős videók végre nézhetőek és a weboldalak görgetése is sokkal jobban működik." "A legfontosabb, az iTunes videólejátszás a nézhetetlen állapotról a majdnem tökéletesre javult. A böngészés néhány, grafikai elemben gazdag oldalon simább. Az iPlayer-lejátszás még szokott ugrálni, de már az is majdnem nézhető."

Azonban egyetlen hátulütője van a dolognak, miszerint csak Windows Vista és Windows 7 (Vista-kompatibilitási mód) alatt működik a meghajtóprogram, így a Linux-ot és Windows XP-t használók elesnek a plusz teljesítménytől.

Tehát azok, akik Sony VAIO P-vel, Fujitsu Lifebook U820-szal, Dell Inspiron Mini 10-zel vagy 12-vel, illetve Acer Aspire One 751-gyel vagy hasonló, Intel GMA 500 GPU-t tartalmazó hordozható géppel rendelkeznek, azok próbálják ki az Intel oldaláról letölhető frissítést, majd számoljanak be a tapasztalataikról!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kane54
2009.06.24. 12:01
VISSZA A HIRHEZ

GMA és teljesítmény?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Radon
2009.06.24. 12:46
A trabantnak is van teljesítménye...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. somakb
2009.06.24. 12:56
Az egész csipszet egy szégyen, 2009 ben ezt sózni a vevőkre, mert az atom mellé nem voltak hajlandók egy értelmes csipszetet is tervezni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. badclyde
2009.06.24. 13:08
Az Nvidiát az ionjával együtt kiszorították... Pedig az nvidia alaplapi chipek nagyon jók.

NVIDIA® ION™ A rendszerben NVIDIA® ION™ graphics, support DX10 / Full HD 1080p van. Így minden atom procihoz nem tud eladni egy GMA-t az intel.

Így kinyomja az NVidiát a lehetetlen akcióival az INTEL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hunmyke
2009.06.24. 13:41
badclyde, igen ez az Inteltől eléggé szemét megoldás volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!