iPon Hírek

Intel gyár Izraelben

Dátum | 2008. 07. 02.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Új Intel processzorgyár nyílt Izraelben, ahol 45 nanométeres központi egységeket fognak nagy mennyiségben előállítani.

A dél-Izraelben, Kiryat Gat mellett található létesítmény felhúzása 3,5 milliárd dollárjába került az Intelnek. A vállalat állítása szerint a 300 mm-es szilícium ostyák 40 százalékkal csökkentik a gyártási költséget, ezzel együtt a felhasznált nyersanyagok mennyisége is szintén csökken (valószínűleg ezért olcsóbb gyártani).

Ez az Intel hetedik 300 mm-es ostyákkal dolgozó gyára, de csak a harmadik, ahol 45 nm-es processzorokat állítanak elő. Azonban az első, az Egyesült Államokon kívüli létesítmény, ahol 45 nm-es gyártási technológiát alkalmaznak. A FAB 28 összesen 283000 négyzetmétert foglal el.


Maxime Fassberg, az Intel Israel igazgatója a következőt nyilatkozta a megnyitón, ahol az Intel neves vezetői mellett izraeli politikusok is feltűntek: "A 45 nanométeres technológia és az új tranzisztorelrendezés segítségével nagyteljesítményű és energiahatékony központi egységeket tudunk nyújtani a vásárlóinknak, akik ezt bőven kamatoztathatják a legnagyobb szerverektől kezdve a mobil eszközökig bármiben."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások