iPon Hírek

Intel H67-es és Z68-as alaplapok Virtu szoftverrel

Dátum | 2011. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A LucidLogix neve már régóta ismerősen cseng a piacon, ám a nem is oly távoli jövőben még nagyobb népszerűségre tehet szert az izraeli illetőségű vállalat. A Hydra SoC után a cég most egy különleges szoftverrel is jelentkezik a piacon, amelyről már többször is beszámoltunk, most viszont úgy tűnik, hogy a hasznos kis alkalmazás végre helyet kaphat majd egyes H67-es és Z68-as lapkakészlettel ellátott Intel alaplapok mellett.


Az alkalmazás lényege abban rejlik, hogy a pillanatnyi terheléstől függően automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül tud váltogatni az Intel processzor integrált videó vezérlője, illetve a rendszerben elhelyezett Nvidia vagy AMD videokártya között, így némi energiát spórol a felhasználóknak, ugyanis akkor, ha nincs szükség a videokártya 3D-s teljesítményére, akkor a jóval szerényebb fogyasztás mellett üzemelő IGP veszi át a szerepet.

Az új szoftver csak az említett két lapkakészlettel működik együtt és elsőként csak az Intel által készített H67-es és Z68-as alaplapokhoz jár majd. Valószínűleg az Intel alaplapgyártó partnerei is élnek a jövőben a lehetőséggel és egyes alaplapjaikhoz ők is mellékelni fogják a LucidLogix hasznos kis alkalmazását.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. morgyi
2011.04.01. 18:11
Ez mind szép és jó lenne, ha nem az alaplap monitorkimenetére kellene kötni a monitort és a videókártya képbufferének a tartalmát nem kellene átmásolni az IGP memóriájába, ami viszont keményen csökkenti a diszkrét kártya teljesítményét. Ráadásul a diszkrét kártya nem is kapcsol le teljesen. Akkor meg mit számít már pl egy HD6970 20W-os idle fogyasztása?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. carraroxt
2011.04.01. 18:25
Ne akadj fel a részleteken. A Lucid termékeinél sosem volt szempont, hogy működniük is kéne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. morgyi
2011.04.01. 18:31
jah igaz am nem tudom mi lenne... ha a grafikus kártyák visszabutítanák magukat ilyen intel igp szintre. Szal a gtx580 az 512 cuda core-jából maradna 12 például, meg csökkenne az órajel, vele párhuzamosan a feszültség is. Meg a memóriák, meg a gpu 2d-hez felesleges részei. Egyből mennyivel kevesebbet fogyasztana. Driverből meg simán meg lehetne oldani. Nem ilyen Virtu szarságokkal szórakozni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HummeRC
2011.04.01. 18:41
Laptopoknál jó lesz ez a technika, pláne ha hivatalos Intel supporttal jön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. morgyi
2011.04.01. 18:47
Laptopoknál minek? Ott az Nvidia Optimus meg az AMD platform szintű támogatása. Meg amúgy is rég óta lehetőség van kézzel váltani. Villanik egyet a kép és már át is váltott. Két kattintás. És én döntöm el hogy mikor melyiket használjam. Nincs olyan hibalehetőség, hogy az adott program nincs bent az adatbázisban és nem vált. A legjobb megoldás szerintem egy kapcsoló lenne a laptopokon. Amerre tolom, azt használja. Senki nem halna bele egy kapcsolásba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2011.04.01. 23:24
"A legjobb megoldás szerintem egy kapcsoló lenne a laptopokon. Amerre tolom, azt használja. Senki nem halna bele egy kapcsolásba."

De! Belehalna!

MicroSoft tolakodasanak fontos technikaja, hogy igyekszik onmagahoz lancolni technologiailag a felhasznalokat.

Itt peldaul mindossze csak arra mozzanatra van szukseg, hogy a szobanforgo LucidLogix technologiat ugy licenszaljak, hogy szabad szoftverekben ne fordulhasson elo megfelelo modon, ...

... es maris ismet kesz a nagy hazugsag: hogy a MicroSoft az egyedul igazi.

Valojaban a legnagyobb tolakodo, ratelepedo, KIREKESZTO.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. morgyi
2011.04.02. 19:46
Ez most nemtudom hogy jött ide Minden esetre az egész szerintem teljesen felesleges így, hogy a grafikus kártyák terheletlenül alig fogyasztanak valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MaximumGam...
2011.04.02. 23:07
Pénz lehúzás ez is ... egy nagy rakás szar..
Minden kis dologal probálnak pénzt kicsikarni, nem véletlen izraeli a cég...
NO Comment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. princeps
2011.04.02. 23:23
klímaváltozás, minden sarkon ZÖLDséget reklámoznak, erre leszóljátok
szerintem se lesz belőle semmi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. langward
2011.04.03. 10:45
szerintem meg... várjuk meg a teszteket. és utána érdemes hőbörögni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2011.04.03. 19:13
Tessék az Anandtech letesztelte: [LINK] Nem magunktól hőbörgünk És szerintem ez nemsokkal lesz jobb. A Hydrával értek el valamit? A vegyes AMD-Nvidia párosítás rosszabb eredményt produkál mint egy egykártyás felépítés. És eléggé nem támogatott. Crossfire meg SLI helyett felesleges teljesen, drágább is. Ez is hasonló sorsra jut. Nem az elképzelés rossz, hanem hogy ez sem lesz támogatva. Minden újonnan megjelent játéknak/programnak be kell kerülnie az adatbázisba, hogy a szoftver el tudja dönteni, hogy most melyiket kapcsolja be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!