iPon Hírek

Intel: igen a tuningra, ám ennek ára van

Dátum | 2008. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex idei rendezvényén az Intel bejelentette, hogy változtat eddigi stratégiáján és ezentúl más szemmel nézi majd a tuningot, illetve segíti a felhasználókat, hogy rendszerükből a lehető legnagyobb teljesítményt sajtolják ki némi tuning segítségével. Az éremnek ugye két oldala van: az Intel egyrészt igent mond a tuningra, másrészt nemet a tuning következtében elhalálozott chipek garanciális cseréjére.

Az Intel alelnöke és a Graphics Development Group (Grafikai fejlesztési csoport) igazgatója, Eric Mentzer, egy nyilatkozatban számolt be a vállalat legújabb terveivel kapcsolatban. Mentzer elmondása szerint az Intel 4-es sorozatú lapkakészletei hatalmas hangsúlyt fektetnek majd a tuning képességekre.


"A partnerekkel együttműködve rengeteg időt fordítottunk arra, hogy a felhasználók számára lehetővé tegyük az új lapkakészletekre épülő rendszerben rejlő teljesítmény maximális kihasználását." - mondta Mentzer. Az elmúlt idők folyamán - és néha még napjainkban - az Intel előszeretettel nyúlt olyan módszerekhez, amelyek segítségével az egyes chipek tuningját korlátozta, ezeket a korlátokat általában "FSB wall" néven szokták emlegetni szakmai körökben.

Az Intel az új stratégia értelmében minden ilyen és ehhez hasonló akadályt elgördít a felhasználók elől, így a jövőben már semmi sem állhat a sikeres és eredményes tuning útjába. Ezzel egy időben azonban határozottan kijelentette a gyártó, hogy a korlátlan tuningnak bizony ára is lesz: a meghibásodott egységekre, amelyek korábban tuningolva voltak, a gyártó nem lesz hajlandó érvényesíteni a garanciát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. leviske
2008.06.05. 14:53
Semmi újat nem mondtak csak annyit, hogy kiveszik az fsb wall-t, amit meg tök felesleges... Ezek mellett is ellehetett (jég mellett) jutni 5GHz-ig egy Quad-al... :unsure:

Mindennapi használatra bőven elég egy 3Ghz-re húzott Q6600, vagy egy stock E8400...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.06.05. 15:00
Az ellenőrzés annyiból áll, hogy fognak egy nagyítót - asztalit. Leveszik a burkot a processzor fölül ha olyan foglalatban van, és megnézik a szilícium chipet, hogy van-e kormozódás vagy elszíneződés. Ha van, akkor sanyi. Ez lenne a régi módszer.
Az új meg, hogy a te érdekedben a chipek mentik a feszt meg a többi dolgot és amikor elpukkan, akkor ez a chip még túléli, de te kiolvasni nem fogod belőle, hogy mit rögzített mint egy kis kém
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.06.05. 15:45
Már vártam ezt a hozzászólást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.06.05. 16:44
Én is, meg a haver is, miután a közterületfelügyeleti igazolványát felmutatta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!