iPon Hírek

Intel Insider: online filmterjesztés Full HD-ben

Dátum | 2011. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel tegnap végre bemutatta Sandy Bridge processzorait és a hozzájuk tartozó alaplapokat, ám ezzel együtt a gyártó hamarosan induló friss szolgáltatásáról is lehullt a lepel. Az Intel Insider névre keresztelt szolgáltatás filmterjesztéssel foglalkozik majd: a felhasználók kikölcsönözhetik és akár meg is vásárolhatják a kiszemelt filmet.

Az Intel Insider szolgáltatása az iTunes-szal és a többi online filmterjesztő szolgáltatással ellentétben nem csak 720p-ben, hanem egyedüliként akár 1080p-ben is elérhetővé teszi a filmeket PC-re. Az Insider szorosan kapcsolódik a Sandy Bridge processzorokhoz: a második generációs Core sorozatú központi egységekkel karöltve szoftveres helyett sokkal biztonságosabb, hardveres alapokon nyugvó megoldással lehet védeni a különböző videó tartalmakat.


Az Intel egyik szakembere, Erik Reid elmondta, hogy a vállalat már megállapodott a CinemaNow és a Warner Brothers illetékeseivel, így a két cég által kiadott friss filmek az Intel Insider szolgáltatásán keresztül a DVD vagy Blu-ray változatok megjelenésével egy időben válnak elérhetővé. A szolgáltatással kapcsolatban még sok kérdés nem tisztázott, de a CES alkalmával – amely január 5-én indul – további részleteket is elárulnak majd az Intel illetékesei az Insider-ről.

Az Insider szolgáltatás keretén belül letöltött vagy kikölcsönzött filmeket nem csak a noteszgép kijelzőjén vagy az asztali gép monitorán lehet majd megtekinteni, hanem megfelelő hardver beszerzésével a WiDi 2.0-s technológia jóvoltából akár vezeték nélkül HD televízióra is továbbíthatjuk majd. A Sandy Bridge alapú konfigurációkkal érkező WiDi 2.0-s technológia az első generációs megoldáshoz hasonló módon teszi majd lehetővé az Insider szolgáltatáson keresztül letöltött filmek HDTV-n történő megtekintését, sőt, akár DVD vagy Blu-ray tartalmak továbbítására is lehetőséget ad. A WiDi 2.0 használatához új WiDi vevőt kell majd alkalmazniuk a felhasználóknak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. gezu1025
2011.01.04. 11:21
"2nd Gen Intel Core processors are your ticket to a world of premium HD movies"


Mekkora reklámszöveg jézusom Már-már a vicc kategória
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ITEM00
2011.01.04. 12:10
Hát persze,kiváncsi leszek erre. Megtörik ezt is,nincs mese.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2011.01.04. 13:20

Fura vilagban elunk. Egyuttmukodes helyett onzo szethuzas.

Rengeteg eroforrast pocsekolunk a jogvedelemre, mikozben csak az igazsagtalan halapenz egy olyan valtozatarol van szo, ahol most nem az orvos kap a korhaz TELJES szemelyzete helyett, hanem a film jogtulajdonosa a filmet eloallito TELJES kozosseg helyett.

Elpocsekolt ido es eroforras, valamint a rossz iranyba nezo figyelmunk mind mind hozzajarul ahhoz, hogy feleljuk vagy tonkretegyuk sajat letfelteteleinket.

Egy igy gondolkodo emberiseg nem is nagyon erdemel mast, mint hogy butan felelje vagy tonkretegye sajat letfelteteleit, es ezzel felszamolja sajat magat.


Be kene vezetni, hogy amiert fizetunk, azzal kapcsolatban NEM JAR HIRNEV. Ha az illeto hirnevre vagyik, akkor vagy adja ingyen, vagy pedig fizessen igen kemeny penzeket a nagy penzeket megero hirnevert.


Mi, sok milliardan, MIERT IS ADJUK INGYEN A HIRNEVET???, raadasul nem is ingyen, hanem meg mi fizetunk, hogy megnezhessuk, es utana pedig miutan mar jo sokat fizettunk, ... TERITESMENTESEN ODADOBJUK NEKIK AZ ARANYBANYAT JELENTO HIRNEVET.

Olyan Intel proci kellene, amely hardveresen elintezi, hogy ne kaphasson hirnevet az, aki mar anyagilag ellentetelezve volt az alkotasaert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XtreemX
2011.01.04. 13:56
Nevetséges ez a hype... semmivel nem jobb az új core széria mint a jelenlegi ,mindössze annyi hogy a gyártásból adódóan (kissebb nm) tovább lesznek húzhatóak,mint a jelenlegi 45nm-esek. De megnézem azt melyik procinak van szüksége 4.5 GHz-nél gyorsabb quad procira.... szal kösz,inkább maradok a jelenlegi i7-esemnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!