iPon Hírek

Intel: itt a negyedik negyedéves pénzügyi mérleg

Dátum | 2009. 01. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel az elmúlt hetek folyamán már két előrejelzést is kiadott, amelyek a vállalat várható negyedik negyedéves pénzügyi mérlegével kapcsolatban tartalmaztak információt. A "jóslatok" pontosak voltak, most megérkezett a hivatalos negyedik negyedéves mérleg is, ami nem fest túl jól. A számok szerint a gyártó 8,2 millió dolláros teljes bevételt könyvelhetett el, ami 19%-os csökkenést jelent az egy negyedévvel korábbi eredményekhez képest, és 23%-kos mérséklődést mutat az egy évvel ezelőtti teljesítményhez hasonlítva.


Alacsonyabb bevételek ide vagy oda, a gyártó még így is nyereséget tudott termelni: a profit 234 millió dollárt tett ki, ami az egy évvel ezelőtti 2,3 milliárdos nyereséghez képest bizony elég gyenge teljesítmény, de ha a jelenlegi piaci helyzetből indulunk ki, akkor már máshogy fest a kép. A processzorgyártó vállalat bruttó haszna ez idő alatt 58%-ról 53%-ra csökkent, ami a várakozásoknál pár százalékkal nagyobb esést mutat.

Az elmúlt negyedév nem volt valami fényes, no de vajon milyen várakozásokkal tekint a vállalat a jelenlegi negyedévre? Az Intel a kérdésre kitérő választ adott, az illetékesek ezúttal nem kívánnak jóslatokba bocsátkozni, így egyelőre előrejelzések sem kerülnek nyilvánosságra. A belső jegyzetek alapján a bevételek tovább csökkennek majd, így 7 milliárd dollár körül fognak elhelyezkedni, a bruttó haszon pedig 40% és 50% közé fog csökkenni, ez utóbbi többek között a 32 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatos beruházásokkal magyarázható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.01.16. 18:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.01.16. 23:06
Miért P2 jó volt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!