iPon Hírek

Intel Letexo: egyszerre ultrabook és tábla PC

Dátum | 2012. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Intel az IDF alkalmával bemutatott egy különleges, kicsúsztatható dizájnnal ellátott hibrid ultrabook - illetve kissé vastag felépítése miatt inkább notebook - koncepciót, amely a nem is oly távoli jövőben új kategóriát teremthet a piacon.


A szóban forgó különlegesség a Letexo kódnevet kapta, különlegessége pedig abban rejlik, hogy speciális felépítésének köszönhetően egy készülékben egyesíti az ultrabookok és a táblák előnyeit – igaz, az újdonság – érthető módon – vaskosabb, mint egy kecses ultrabook, de annyi baj legyen. A Letexo-hoz hasonló megoldást már láthattunk az ASUS Eee Pad Slider személyében, amely Nvidia Tegra 2-es SoC-ra és Android 3.0-s operációs rendszerre alapoz. Vele ellentétben a Letexo természetesen Intel processzorral és Windows 8-as operációs rendszerrel érkezik.
 


Maga a Letexo – ahogy az a fenti videóból is kiderül – összecsukott módban többérintéses támogatással ellátott érintőkijelzőjének köszönhetően úgy használható, mint egy testesebb tábla PC. A Windows 8 Metro felhasználói kezelőfelülete ebben az esetben igen-igen hasznos. Ha kicsúsztatjuk és kitámasztjuk a kijelzőt, akkor előtűnik a billentyűzet és az érintőpad, így a konfiguráció kényelmesen, noteszgépként is használható.

A Letexo egy kitűnő átmenet lehet a táblák és a noteszgépek között, ugyanis mindkét kategória előnyeit megpróbálja egyesíteni, ugyanakkor remek kísérlet lehet arra is, hogy a vállalat megismertesse és megszerettesse a felhasználókkal az érintőkijelző alapú vezérlési módot. Ha utóbbi „nem jön be”, még mindig ott a noteszgép üzemmód. Más kérdés, hogy sokan örülnének egy olyan terméknek, amely egyszerre váltja a ki a táblákat és a noteszgépeket – számukra a Letexo lehet a megoldás.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. LGx
2012.04.13. 18:04
határozottan tetszik! kíváncsian várom az árképzést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kirrr
2012.04.13. 20:31
400E+
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Krigg
2012.04.14. 12:13
Igazabol legtobb esetben, amikor ilyen cuccokat mutatnak be nem a kulcsinnel vagy az elkepzelessel van a gond, hanem sok esetben a megvalositassal. Szamomra igy latatlanban az ilyen tablet szeru elkepzeleseknel a legnagyobb gondnak az uzemido tunik. Mig egy iPad 10 orat birja az Asus Tramsformerek pedig dokkoloval elerhetik a 12-18 orakat, addig egy hordozhato eszkoz hasznat megkerdojelezi, ha egy napot sem lehet hasznalni anelkul, hogy azt lesnenk mikor merul le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6...
2012.04.14. 12:17
régóta hangoztatom, hogy ez a jövő, a táblaként használható laptop. A w8 is erre épül, csak sokan nem értik.
nagyon várom, hogy ez legyen az alap, de addig még biztosan van pár év. Minimum a w8 elterjedése kell hozzá, szóval 3 év körül kezdődhet realizálódni a dolog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2012.04.14. 14:06
használható a régi megjelenés, és a metro a felhasználók jelentős többségének előrelépés lesz, mert ők a 4-5 programos -fb youtube email skype fotók- felhasználók. Nekik ez tényleg előrelépés, ha hiszitek ha nem. anyós elé csak odab***ok 4-5 csempét és többet nem kell neki segítenem a gép kezelésében. Erre való a w8 metro desktopon. A pr0 usereknek, akik egy apró porszemet jelentenek a globális piacon, nekik (egy it fórumon ők vannak jelen, ezért tűnik úgy, hogy senkinek sem tetszik) ott a régi megjelenés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!