iPon Hírek

Intel LGA-1160-as alaplap az IDF-en

Dátum | 2008. 08. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Nehalem processzorai és X58-as lapkakészletre épülő alaplapjai már nagyjából készen állnak a megjelenésre, míg a középkategóriás piacot megcélzó termékei, azaz a Lynnfield és Havendale processzorok, valamint a hozzájuk tartozó lapkakészletek majd csak 2009 második felében válnak elérhetővé a nagyközönség számára.

A távoli megjelenés ellenére az Intel az idei IDF folyamán bemutatta LGA-1160-as processzorfoglalattal rendelkező referencia alaplapját, amely a Lynnfield és a Havendale kódnévre hallgató processzorok kezelésére lesz képes. Az újdonság a kettő- és négymagos, LGA-1160-as processzorfoglalatba illeszkedő processzorokat egyaránt támogatja, ám ennél a rendszernél az X58-as platformmal ellentétben már nem háromcsatornás, hanem "csak" kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatás lesz elérhető. A memóriavezérlő természetesen ebben az esetben is a processzorba lesz integrálva csak úgy, mint a Nehalem modelleknél.


Az Intel által bemutatott referencia alaplapon, amely Ibex Peak chippel van ellátva, összesen két darab PCI Express x16-os bővítőhely található, ami Crossfire támogatás jelenlétére enged következtetni. Az újdonság négy darab memóriafoglalattal, hat darab SATA 3 Gbps-os porttal, valamint egy PCI, egy PCI Express x1 és egy PCI Express x4-es foglalattal bír.

A gyártó referencia alaplapja egy rendkívül korai mintapéldány, így dizájnját tekintve még sokat változhat a végleges verzió megjelenéséig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.08.24. 15:01
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.08.27. 07:43
Szerintem az intel részéről nem valami bölcs megoldás, hogy először a felső kategoriát dobja picra és csak jóval késöbb a közép-alsó-t az AMD ha ügyesen taktikázik akkor most megfoghatja az intelt simán egy jól eltalált középp kategóriás 45nm-s procicsaláddal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!