iPon Hírek

Intel Medfield: 32 nm-es netbook processzor

Dátum | 2008. 12. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Intel pozícióját jelenleg senki sem veszélyezteti a netbook piacon: az Atom processzorból és az Intel 945GC lapkakészletből álló pici noteszgépek rendkívül jól fogynak. A vállalat hamarosan új netbook processzorokat mutat majd be: a jövő év második felében érkezik a Pineview kódnévre keresztelt 45 nm-es megoldás, de 2010-ben egy újabb modell, a 32 nm-es csíkszélességű Medfield processzor is elérhetővé válik.

A Pineview processzorok specifikációi.
A Pineview processzorok egy- és kétmagos kivitelben kerülnek forgalomba, az előzetes hírek szerint a termékek integrált videó vezérlővel és egycsatornás DDR2-es memóriavezérlővel érkeznek. A processzorok Hyper Threading támogatással szintén el lesznek látva, így az egymagos modell egyszerre két szálon, míg a kétmagos egység egyszerre négy szálon lesz képes dolgozni. A 45 nm-es termékek a Lincroft mikro-architektúrára fognak épülni és 2009 második felében kerülnek piacra, ahogy azt korábban már említettük.

A gyártó ezen kívül egy másik új, alacsony fogyasztású netbook processzoron is dolgozik, amely a Medfield kódnevet viseli. A termék 32 nm-es csíkszélességgel készül és nagyjából egy évvel a Pineview megjelenése után mutatkozik be a piacon. A Medfield processzorok szintén egy- és kétmagos kivitelben lesznek elérhetőek, az egységek integrált I/O vezérlővel, integrált memória vezérlővel és beépített grafikus processzorral lesznek felvértezve. A Medfield processzorok két változatban kerülnek piacra: az egyik megoldás rendkívül alacsony fogyasztással, és szerény teljesítményű integrált videó vezérlővel lesz ellátva, ez a CPU főként a MID és netbook konfigurációkban lesz jelen. A másik változat már ütőképesebb integrált videó vezérlőt tartalmaz, így ezt inkább az asztali, azaz nettop rendszerekben láthatjuk viszont, várhatóan 2010-től.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások