iPon Hírek

Intel Medfield alapú készülék az LG-től

Dátum | 2012. 01. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Intel néhány napja mutatta be a legfrissebb mobileszközökbe szánt alacsony fogyasztású platformját a Medfieldet, amivel végre szeretnének valós alternatívát nyújtani ennek a piacnak.

A dél-koreai gyártóval több fronton is együttműködő amerikai nagyvállalat már dolgozott együtt okostelefonon is, de sajnos ez nem jutott el a tömeggyártásig. Több probléma is akadt vele, de a legkomolyabb az értékelhetetlen üzemideje volt, ami a laptopokéval vetekedett. Az LG GW990 a Moorestownra épült, amit Lincroft kódnevű SoC és a Langwell I/O hub párosa alkotott. Előbbinek órajele pedig 1,5 és 1,9 GHz között lehetett. Most a Medfield jelentősen javít majd az elődhöz képest a platform fogyasztásán, mivel a 45 nm-es csíkszélességet 32 nm-re cserélték, az órajele viszont nem változott. Azt még nem tudni, hogy milyen kivitelű okoseszközön dolgozik a két cég és azt sem tudni, hogy milyen rendszert futtat majd, de az előző GW990 MeeGo-ja biztos lecserélésre került, és talán az x86-os Android kerülhet bevetésre.

az előző együtt működés eredménye
A készülék hamarosan bemutatkozik, ugyanis a kiszivárgott információk szerint a CES alkalmával, január 10-én megnézhetjük. Az információkat egy magas rangú LG vezető árulta el a Korea Timesban. Nagy kérdés, hogy az Intel végre gyökeret tud-e verni ezen a piacon, vagy ismét csak a koncepciókig jutnak el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svidi
2012.01.02. 09:43
Jó az intel, de ebből az ágból igazán kimaradhatnának. Így sem "olcsók" a csúcskategóriás okostelefonok és táblagépek ARM alapon. Az intel árpolitikáját ismerve meg a leendő készülék kb 1,5x iphone 4-be fog kerülni, és az a fél plusz hozzájuk fog vándorolni.
Azért kíváncsian várom a további fejleményeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2012.01.02. 10:41
Másfélszeres szifon-áron nem jelentene veszélyt az Apple-re, márpedig ilyen árazással nem lehet betörni a piacra, ezért én max. szifon-árra gyanakszom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dragon3k
2012.01.02. 10:57
Amúgy mi van, ha drága lesz? Van bőven választék, attól, hogy lesz inteles megoldás is nem lesz kötelező azt venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2012.01.02. 12:26
nézzétek, azt fontos leszögezni, hogy itt az intelnek nem a pénz lesz az első. ne vegyük ide a többi x86os processzort, mert azoknak szinte nincs riválisa, persze ott az AMD, de az intel annyival jobb, hogy az eladásai NŐNEK! vagyis így is ezt veszik, szinte "hülye" lenne olcsóbban adni.
DE
ez a piac nekik teljesen idegen egyelőre, erősek a riválisok, szinte esélytelen gyártópartnert találni (ez meg lett oldva de ez kevés lesz később azért több kell nem elég az LG) így valószínűleg egyáltalán nem fogják drágábban adni, mint ami indokolt. Különben dobhaták megint a kukába a több millio $os fejlesztéseiket, ahogy elutóbb is, és ezt már nem engedhetik meg maguknak. A gyártók pedig nem fognak beállni egy rossz de drága lapka mögé. Itt az intel haszontalan egymagában.
konklúzio:
drága és gyors lesz, vagy beáll a többiek mellé, ha nem elég gyors.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!