iPon Hírek

Intel megszorítások: nem lesz IDF Taiwan 2009

Dátum | 2009. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel háza táján jelenleg is megszorítások vannak érvényben, de úgy látszik, hogy ezzel még nincs vége a költségcsökkentésnek. A legfrissebb piaci értesülések értelmében úgy néz ki, hogy az idei, Tajvanon megrendezésre kerülő IDF (Intel Developer Forum) elmarad, ezt pedig a jelenlegi gazdasági helyzettel és a megszorításokkal magyarázzák.

Napjainkban Tajvan és Kína túlzás nélkül a szórakoztatóelektronikai piac központjának számít, elég csak arra gondolni, hogy a termékek jelentős része ebben a két országban készül. Az Intel korábban éppen ezért választotta az IDF helyszínéül a két említett országot, de rajtuk kívül természetesen San Fracisco-ban is tartott IDF konferenciát a nagyvállalat. A 2008-as év folyamán Shanghai-ban, Kínában, Tajpej-ben és Tajvanon is voltak IDF rendezvények.

IDF Taiwan 2008. Idén itt már nem tartják meg az IDF-et.
Az idén novemberben megrendezésre kerülő IDW Taiwan 2009 a DigiTimes Intelhez közel álló forrásai szerint elmarad. Az Intel a tényt a globális piac lassulásával és az egyre csökkenő bevételekkel magarázza. Ez a lépés már csak azért is furcsa, mert a tajvani piaccal jó kapcsolatokat ápol a vállalat, a térségben 1996 óta minden évben megtartják az IDF Taiwan névre keresztelt rendezvényt. Ezzel együtt a vállalat a pekingi IDF esetében is megszorításokkal él: az eredetileg kétnaposra tervezet eseményt egynapossá alakítják át, szintén költségcsökkentés címszó alatt. Az Intel továbbra is együttműködik a tajvani gyártókkal, így a Computexen azért képviseltetheti majd magát.

Az IDF legfőbb helyszínénél, azaz San Fransisco esetében semmiféle megszorítást nem alkalmaz majd az Intel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.10. 17:29
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!