iPon Hírek

Intel-Microsoft nyomás a pala PC-k piacán?

Dátum | 2010. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A pala PC-k piacának első tagja a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Apple iPad, amely ugyan megosztja a közvéleményt, de mégis igen jól fogy. A szerkezet belsejében ARM processzormag üzemel, az operációs rendszer szerepét pedig az iPhone-ból már jól ismert iPhone OS tölti be. Ennek fényében joggal gondolhatjuk, hogy a többi gyártó, akik sikereket szeretnének elérni a piacon, nem a Windows és Intel párost választják majd pala/tábla PC-ikhez, hanem sokkal inkább ARM processzormaggal, illetve Android operációs rendszerrel ellátott konfigurációkkal próbálkoznak, hogy árban és funkcionalitásban is fel tudják venni a versenyt a piacon.

A Moorestown platform alapkövei
A források információi szerint az ASUS és az MSI műhelyében már véget értek a fejlesztések az ARM alapú, Tegra SoC chipet és Google Anroid operációs rendszert használó Pala konfigurációkkal kapcsoltban. A gyártók azért választották a fent említett alkotóelemeket újdonságaikhoz, hogy költséghatékony konfigurációkat hozhassanak létre. Most úgy tűnik, hogy a fent említett két vállalat a Microsoft és az Intel nyomásának hatására a “Wintel” alapú tábla PC-ket helyezi majd előtérbe a hamarosan induló Computex show alkalmával.

A fókuszváltásra a DigiTimes forrásai szerint egyértelműen a Microsoft és az Intel rábeszélésének köszönhetően került sor. Ennek értelmében a két gyártó elsősorban Intel Moorestown platformra épülő tábla számítógépeket fog bemutatni, amelyek Atom Z600-as processzorral és Windows 7-es operációs rendszerrel büszkélkednek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne találkozhatnánk a show alkalmával ARM alapú, Android operációs rendszert futtató pala konfigurációkkal, amelyek egyébként a következő negyedév folyamán kereskedelmi forgalomban is fel fognak tűnni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Greathoof
2010.05.28. 19:42
Félig off
Csak bennem merült fel a kérdés, hogy "Mi a tököm az a pala PC?" a cím olvasásakor? Mert hogy én így a tábla PC-t még nem hallottam életben...
/off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Azrael
2010.05.28. 20:52
Előfordulhat, hogy te nem hallottad. Mellesleg így is érthető a neve, gondolom ismered a palatáblát, és hogy mire való...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2010.05.28. 21:14
Nem szívbajosak így cibálni a Google bajszát...
De vicces lenne, ha a Google meg az általuk "nyomatott" termékeket tiltaná le a keresőről, és helyettük vmilyen G+ARM cuccra keresne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. smokyka
2010.05.28. 23:41
Még sokáig szórakoznak egymással, és megint lecsúsznak egy piacról...nem tanultak az iPhone-ból? A legelső iPad infóknál még az Apple volt a hülye, szokás szerint. -"Úgyse kell a népnek ilyen..."- Most meg kapkodnak, hogy legyen nekik is.
Egyszer megpróbálhatnának kitalálni maguktól egy eszközt, és elsőnek lenni vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. doktorovic...
2010.05.31. 11:38
lőttek az arm-nek....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bigz
2010.06.01. 14:05
@Doktorovics: Majd ha megoldjak a tisztesseges energiagazdalkodast, addig sztem kizart. iPad siman elrohangal 10 orat egy toltessel, es ebben a szegmensben a juzernek ez a legfontosabb tenyezo, megelozve a kepernyo minoseget es a csatlakozokat/bovithetoseget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!