iPon Hírek

Intel + PasswordBox = Biztonságos jelszókezelés

Dátum | 2014. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az Intel egy fontos felvásárláson van túl, amelynek keretén belül egy montreali vállalatot, a PasswordBox-ot sikerült bekebeleznie. A szóban forgó céget 2012-ben alapították, 44 munkavállalót foglalkoztat, az általa kifejlesztett mobilalkalmazást pedig elkészítése óta világszerte több mint 14 millióan töltötték már le. A kényelmes és biztonságos jelszó-menedzsmentet kínáló PasswordBox az idei CES alkalmával elnyerte a legjobb mobilalkalmazásnak járó címet is, ami azért nem kis szó. A PasswordBox egyébként nem csak mobileszközökre, hanem Windows-ra és Mac-re is elérhető külön alkalmazásként. A lényege, hogy a PasswordBox szolgáltatás titkosítva tárolja a különböző szolgáltatásokhoz tartozó jelszavainkat, amelyekhez csak mi magunk férhetünk hozzá egy mesterjelszóval.
A különböző weboldalakra az eltárolt jelszavaknak köszönhetően egy kattintással bejelentkezhetünk, a jelszavakat pedig akár családtagjainkkal is megoszthatjuk – ez több esetben is jól jöhet, egy extrém, de valós példát a fenti videó is tartalmaz. Aki részletesebb információkra is kíváncsi, látogasson el ide, ahol YouTube videók mutatják be a főbb funkciókat, illetve a beállítás menetét. A PasswordBox nagyon fontos szerzemény az Intel számára Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a tranzakció során pontosan mekkora összeg cserélt gazdát, az viszont kiderült, mi lesz a sorsa a PasswordBox-nak. Az Intel az alkalmazás mögött álló fejlesztőcsapatot teljes egészében átveszi, a szakemberek így az idén januárban létrehozott Intel Security részlegen belül dolgozhatnak majd tovább. A felvásárlás segíthet a gyártónak a korábban kitűzött cél teljesítésében: a felhasználók számára megkönnyítheti és egyúttal biztonságosabbá teheti a különböző szolgáltatásokba való bejelentkezést – és ehhez körülményes jelszókezelésre sem lesz szükség, ami sokak számára egyenlő a rémálommal. Pont a fentiek miatt jött létre az idei év elején az Intel Security részleg, amely az Intel eszközeinek megbízhatóságát, teljesítményét és innovatív mivoltát ötvözi a McAfee szakértelmével, így a felhasználói élmény új szintre emelkedhet, hála a digitális biztonságot érintő legnagyobb kihívások leküzdésének. Ebben a folyamatban nagyon komoly szerep jut a frissen felvásárolt PasswordBox-nak is.
A szakemberek hathatós együttműködésének köszönhetően – a hardver, a szoftver és szolgáltatások terén szerzett tapasztalat jóvoltából – olyan következő generációs, világszínvonalú megoldások születhetnek, amelyek segítenek a legtöbb biztonságtechnikai kihívás leküzdésében. Erre a kutatások szerint igen nagy szükség is van. Hogy miért? Az alábbi bekezdés felvázolja a lényeget. Meglepő adatok a felhasználók jelszavakhoz fűződő viszonyáról A Deloitte adatai szerint a felhasználók által létrehozott jelszavaknak több, mint 90 százaléka lehet sebezhetőség forrása, ugyanis a legnépszerűbb 10 000 jelszó végigpörgetésével az összes felhasználói fiók 98 százalékához hozzá lehet férni. A szakemberek felmérése szerint egy átlagos felhasználó 26 jelszóvédett online fiókkal rendelkezik, ám ezeket rendszerint csak öt különböző jelszó védi. Tény az is, hogy a felhasználók hajlamosak a jelszavuk vagy a felhasználónevük elfelejtésére: a felmérés szerint a felhasználók 37%-a havi szinten legalább egyszer kér emlékeztetőt feledékenysége miatt. A fentiek alapján a probléma eléggé égető ahhoz, hogy végre orvosolják. Ebben nagy segítség lehet a frissen felvásárolt, platformok között is működő PasswordBox.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. atti2010
2014.12.02. 08:40
Okos dolog ez, felhőben tárolni a jelszavainkat, szerintem nem, annak idején a felhős adattárolásról is azt mondták hogy hú de biztonságos és a NSA botrány megadta a választ de ugyanúgy kerülhetnek ezek az adatok rosszabb kezekbe is mint például a bűnszervezetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vivanto atti2...
2014.12.02. 09:01
Hát pedig mióta minden létező dologhoz elkezdtem eltérő random-generált jelszavakat használni, azóta én is felhőbe raktam az összeset. Igaz, hogy azok csak publikus kulcsok, a hozzá tartozó kulcs-deriváló fv nélkül semmit sem érnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. errorcode0...
2014.12.02. 10:59
Meg egy kis backdoor az nsa-nak, egyfajta prémiumként az intel-től, csak nekünk, csak most, mert nehogymár ők ne férhessenek hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pepeno1
2014.12.02. 11:22
Részemről keepass alkalmazást használok. ;-)
Nekem bejött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. harvy666
2014.12.02. 15:42
+1

biztosan jo a passwordbox/lastpass de nem tudom elkepzelni hogy a felhoben taroljak barmilyen erzekeny adatot ugyhogy marad a keepass
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.12.02. 16:17
Ekkora baromságról még nem hallottam. Ennyi erővel ne használjanak jelszót azok akiknek nehezükre esik. Vagy használjanak ilyesmit, aztán nézzenek bambán ha valami gebasz lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!