iPon Hírek

Intel: PCIe 3.0 és USB 3.0 a 7-es lapkakészleteknél

Dátum | 2011. 03. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tegnapi nap folyamán az AMD Llano APU egységeihez készült mobil- és asztali lapkakészletekről érkeztek érdekes információk, amelyek azt állították, hogy ezek a megoldások már natív USB 3.0-s támogatással kerülnek forgalomba. Most az Intel háza tájáról szivárgott ki néhány fontos információ, amelyek az Ivy Bridge processzorokról, pontosabban a hozzájuk tartozó Panther Point lapkakészletről árulnak el egy kis érdekességet.

Az Ivy Bridge processzorok a Sandy Bridge architektúra köré épülő termékek utódai lesznek, amelyek már 22 nm-es csíkszélességgel készülnek és elődeikhez képest kínálnak egy-két újítást is. A friss processzorok az Intel 7-es sorozatú lapkakészleteiben kaphatnak majd helyet, amelyben már a legfrissebb PCI Express szabványt használó vezérlő fog dolgozni. Az új szabványnak köszönhetően sávonként és irányonként 1 GB/s-os sávszélesség áll majd rendelkezésre, ami pont a duplája annak, amit a PCI Express 2.0-s szabvány kínál. Emellett a pletykák szerint ebben a lapkakészlet-sorozatban már natív USB 3.0-s támogatás is feltűnhet majd, ami szintén fontos tulajdonság. USB 3.0-s portokból négy darab áll majd rendelkezésre - csak úgy, mint az AMD Llano APU-hoz készített lapkakészleteinél -, de ezeken kívül néhány USB 2.0-s portot is kapunk.


A két említett újításon kívül - amelyek a lapkakészletet érintik - processzor szinten is számíthatunk friss tulajdonságokra. A gyártó az Ivy Bridge processzoroknál a jelenleginél fejlettebb, következő generációs Intel HD Graphics videó vezérlőt alkalmaz, amely a mostaninál hatékonyabb kódoló, dekódoló és transzkódoló képességeket kínál. További újítás, hogy a friss Intel HD Graphics egység akár három kijelző kezelésére is képes lesz.

Érdekesség, hogy SATA konfiguráció tekintetében a 6-os sorozatú lapkakészletekhez képest - a jelenlegi információk szerint - nem lesz változás, azaz a PCH ezúttal is két darab SATA 6 Gbps-os és négy SATA 3 Gbps-os portot kínál majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Ipadnak
2011.03.29. 13:45
...amik hol működnek majd, hol nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ITEM00
2011.03.29. 15:09
Az AMD bejelentette,hogy hivatalosan is támogatni fogják a chipsetjei az USB 3.0-át erre az INTEL is bejelenti LOL! Eddig meg ellene kampányoltak,és a saját thunderbolt fejlesztésüket nyomták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Svidi
2011.03.29. 15:11
Most akkor mi van? Nem túl rég robbant be a második generációs intel HD graphics, a következő lapkészlettel meg megint újítanak?
Mellesleg nem vagyok nagy intel párti ha árakról van szó, de ha integrált grafikus gyorsítóról, akkor mégannyira sem. Még nem túl elterjedt a második generáció, az azelőttiek pedig inkább (egy régi hozzászóló fogalmával élve) grafikus lassítók.
Azért azt remélem mindenki belátja, hogy egy többszázezer forintos laptopon ne lehessen eljátszani 1080p-s tartalmat, az felháborító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. polarx
2011.03.29. 17:51
mutatok egy max 130e-s laptopot azon tuti lejátszod intel procival bár nem intel HD ló..ics-al
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MaximumGam...
2011.03.30. 00:00
Nah már felét se értem... ilyen szarkavarást amit az intel müvel...
mostkészülök 1155 lapot venni i7 procival de fingom nincs mit csináljak most igy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ipadnak
2011.03.30. 09:37
Vedd meg és tojd le a híreket. Életed végéig várni fox mert az intel évente kitalál valami hülyeséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2011.04.01. 21:30
fox?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!