iPon Hírek

Intel Pine Trail-D: új Atom platform

Dátum | 2009. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel már gőzerővel dolgozik az új, beépített grafikus maggal és integrált memória vezérlővel ellátott Atom processzorokon, mint arról néhány napja már beszámoltunk. Most a vállalat új Atom platformjáról is kiszivárgott néhány részlet: a Pine Trail-D kódnévvel ellátott megoldás valamivel ütőképesebbnek tűnik, mint a jelenlegi 945GC lapkakészletre épülő platformok.


A kiszivárgott új információk egy része már eddig is tudható volt: a Pine Trail-D esetében a processzor, a grafikus vezérlő, és az északi híd egy chipben kap helyet, ami helytakarékos platform építésre ad módot. Az új, Pineview kódnévvel ellátott processzorok órajele 1,6 GHz felett lesz - a legkisebb Atom processzor jelenleg 800 MHz-es - , a termékek 667 MHz-es DDR2-es memória vezérlővel és DirectX 9-es grafikus maggal lesznek ellátva, ami a pletykák szerint még mindig GMA950-es egység lesz, némileg átalakítva, és megemelt órajellen járatva. A Pine Trail-D platformban elhelyezett Pineview Atom processzor mellett egy TigerPoint déli híd is helyet kap, mely összesen 8 darab USB 2.0-s portot, két darab SATA 3 Gbps-os csatlakozót, valamint 4 darab PCI Express x1 portot, 2 PCI portot és HD audió támogatást foglal magában.


Az Intel nettop platformjának következő generációja, vagyis a Pine Trail-D megoldások várhatóan 2009. második felében kerülnek forgalomba, a konfigurációk Windows XP Starter és Home, valamint Windows Vista Starter és Home Basic operációsrendszerekkel lesznek ellátva, de a készülékek akár Linux-szal is elérhetőek lesznek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.22. 13:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!