iPon Hírek

Intel: új Celeron M-ek, 6-magos "Dunnington"

Dátum | 2008. 02. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Különösen aktív mostanában az Intel; egyrészt, felfedték az új Celeron M laptop CPU-ik megjelenési dátumát és ezzel együtt az árukat is. Ezen ütemterv szerint áprilisban fognak előrukkolni három új, olcsó, belépő kategóriás CPU-val a Santa Rosa platformhoz. Elsőként a Celeron M 570-es érkezik majd, várhatóan $134/egység áron, április legelején. "Őt" követi majd a Celeron M 550 és 560 április vége felé, $86 és $107 értékben.

Másrészt, olyan hírek is szárnyra kaptak az Eclipse Developer's Journal (EDJ)-nál, miszerint az Intel egy hatmagos mikroprocesszoron is dolgozik, amely maga a Dunnington névre hallgat majd - és mintegy átmenetként szolgálhat a még izmosabb Nehalem mikro-architektúra felé, ami már nyolcnál is több magot támogathat.

A Dunnington-tervezet körül zajló munkálatokról egyelőre sok minden még nem derült ki, de az EDJ emberei szerint az Intel már összerakott egy ilyen, levélbélyeg-méretű, tokozatlan chipet három kétmagos, 45nm-es Penrynből, amelyek egy 16MB-os L3-as gyorsítótáron osztoznak. A Dunningtonnal állítólag az év második vagy harmadik negyedében találkozhatunk majd, de ennél pontosabb dátum még nincs.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:24
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!