iPon Hírek

Intel: új gyár épül Izraelben

Dátum | 2009. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD riválisa a legfrissebb hírek szerint nagy tervek megvalósításába kezdett. A vállalatnál az utóbbi időben kétségtelenül eseménydúsan zajlik az élet: néhány hete az EU rekordbírságot szabott ki a cégre, amit a processzorpiacon tanúsított versenyellenes magatartás miatt kell megfizetnie az Intelnek, ám ez sem szegi kedvét az illetékeseknek abban, hogy újabb gyár építését tervezgessék.

A hírek szerint az új üzemet Izraelben építik majd fel, ami már csak azért sem meglepő, mert a vállalat az elmúlt évek folyamán már épített a térségben memória chipek és processzorok készítésével foglalkozó gyárakat. Az Intel képviselői a Reuters forrásai szerint már tárgyalásokba kezdtek az izraeli kormánnyal a beruházással kapcsolatban. Az új üzem felépítése az aktuális információk szerint az Intelnek nagyjából 2,5 milliárd dollárjába fog kerülni.

Az Izrael déli részén felépülő üzemben – ha minden a tervek szerint alakul – majd csak 2012 folyamán indulhat meg a különböző chipek sorozatgyártása.  Érdekesség, hogy az új gyár egy már meglévő, azaz a FAB 28-as névre keresztelt üzem közelében fog elhelyezkedni. Az Intel szóvivője a megkeresésekre nem kívánt reagálni, vagyis az értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, így a gyárépítéssel kapcsolatban további részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. zsolt320i
2009.06.02. 14:16
VISSZA A HIRHEZ

még egy nyomós indok hogy AMD-t kell venni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fillesy
2009.06.02. 18:23
tibi27

Egy nyílt részvénytársaságról te honnan is tudod pontosan hogy milyen származású/vallású emberek kezében van a részvények többsége?

Azért Izrael mert ott nagyon sok nagyon okos/ügyes ember él akik a világ sok-sok területéről származnak és ez a "mixtúra" nagyon hatékony a tudományos fejlesztések esetében.

Mindenütt (még törökországban is) szállodasorok vannak a tenger partjain. Ezt már azért tényleg túlzás a szemükre vetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bajszi
2009.06.02. 18:39
Egy nyílt részvénytársaságról te honnan is tudod pontosan hogy milyen származású/vallású emberek kezében van a részvények többsége?

Nyilván az intel árképzéséből..........gondolta...
:rolleyes: :angry:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Levike8805...
2009.06.02. 22:35
Ehhez csak annyit fűznék hozzá,hogy összenő ami összetartozik!(És ezzel nem uszítottam senkit)
A válság meg pont azért van mert az ilyen oriásmultik mint az intel,de nembiztos,hogy az amd meg nem,szval a gátlástalan multik hihetetlenűl profitorientáltak,ez ami leginkább a válság okozója!Nah de mindegy ettől jobb nemlesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!