iPon Hírek

Intel X58-as alaplapok SLI támogatással

Dátum | 2008. 07. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Nvidia háza táján kisebb-nagyobb változások mennek végbe manapság. A vállalat korábban elérte, hogy az Intel alkalmazza az SLI támogatást a rendkívül drága, hardcore gamerek és fanatikus felhasználók számára készített Skultrail platform esetében. Az Nvidia most bejelentette, hogy az Intel soron következő felsőkategóriás lapkakészleténél, azaz az X58-as chipszetnél és elérhető lesz az SLI támogatás. A Tylersburg kódnévvel ellátott lapkakészlet, vagy más néven az X58-as újdonság a következő generációs processzorok, a Nehalem-ek fogadására lesz felkészítve. Az új processzorból és lapkakészletből álló platformmal ezúttal is a felsőkategóriás piacot próbálja meghódítani az Intel.


Az SLI támogatás alkalmazásának az X58-as lapkakészlet esetében is ugyanaz az ára, mint a Skulltrail platform esetében volt: az Intel-nek az Nvidia saját PCI Express Bridge chipjét, az nForce 200 SLI chipet kell használnia, amit az Nvidia az nForce 780a és nForce 780i alaplapok esetében is alkalmaz. A korábbi tesztek alapján úgy tűnik, hogy ez a megkötés inkább üzleti, mint technikai alapokon nyugszik: az Intel lapkakészletei mindenféle extra chip alkalmazása nélkül is tudják kezelni az SLI technológiát. Érdekes kérdés hogy ez Intel használja-e a továbbiakban az AMD Crossfire támogatását a többkártyás támogatással ellátott rendszerek esetében.

Az Intel Nehalem processzorai az idei év negyedik negyedévében jelennek meg, mint arról korábban már beszámoltunk. A legolcsóbb Bloomfield processzor ára 284 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sYs
2008.07.15. 22:10
Amíg egy jó sli+intel konfigot összeraksz "verhetetlen" áron, addigami verhetel lehet hogy két amd+ati kofigot is összehozhatsz!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.07.17. 14:00
De legalább nV chipsettel nem sírok, hogy jajj a memóriakezelése lassabb, mint az Intelé, de a 3-Way SLI-be az alaplap legalább 2 videókártyát tényleg 16x-16x-ba hajt meg és PCI-E 2.0-ásként...
Ilyet mondjon nekem más ATI alaplapba...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.07.17. 14:58
Bocsi, de sírásra gerjesztelek akkor téged is a 3-ik is 16x-osan megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!