iPon Hírek

Intelligens, lezárt képernyőt helyettesítő alkalmazás a Qualcommtól

Dátum | 2014. 02. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Qualcomm neve általában a különböző hardveres összetevők terén merül fel, most azonban a vállalat mérnökei az alkalmazásfejlesztés terén is maradandót alkottak. Snapdragon Glance néven egy olyan appról rántották le a leplet, ami a "lock screen" felület, tehát a lezárt képernyő helyét fogja átvenni.
A Glance rendkívül sok információval fogja a felhasználókat elárasztani, amint bekapcsolásra kerül az adott készülék megjelenítője. A megoldás távolról sem újszerű, de a Qualcommnak köszönhetően ez valóban gyökeret verhet a jövőben az okostelefonokon, és persze ezzel együtt a köztudatban is. A fejlesztés során a készítőknek csakis egyetlen cél lebegett a szeme előtt, méghozzá a lehető legtöbb adat egyetlen helyre való összesűrítésé. Nos, ez sikerült is nekik, ugyanis a megjelenése a legkevésbé sem impozáns, de jószerivel tényleg minden azonnal a tulajdonos keze alá esik.
A Play Store szerint jelenleg a Snapdragon Glance még a béta verzióját tapossa, így a végleges kiadás tartalmazhat majd további extrákat, és akár az arculatán is dolgozhatnak még. Az intelligens jelzővel illetett lezárt képernyő most még pirosban és feketében pompázik. De lássuk inkább részletesebben, miként is épül fel az alkalmazás. A kijelző felső részén az óra, az ébresztő, illetve az időjárásjelző kapott helyet, és mindezek mellett az értesítési sáv sem lesz takarásban. Ez alatt, egy nagyobb blokkban sorakoznak majd a fontosabb értesítések, amiben benne foglaltatnak a beérkezett üzenetek, a közelgő találkozók, vagy egyebek mellett akár a nem fogadott hívások is. A képernyő alsó szegmensén sorakozik majd öt darab tetszőlegesen kiválasztott ikon. Ezek lehetnek egyszerű parancsikonok névjegyekhez, de frissülő alkalmazások is. Utóbbi esetben már nem látni a legfrissebb változásokat, csak egy szám kerül a sarokba, ami az új elemek mennyiségét hivatott feltüntetni. Legalulra pedig a Qualcomm márkajelzése mellett a beállításokhoz és a kamerához vezető gyorsgomb került. Ha szeretnénk átlépni a főképernyőre, akkor az androidos kezelőszerveket kell használni, tehát nem a megszokott, elhúzásos mechanizmussal lehet tovább ugrani.
A Qaulcomm új alkalmazása a különböző információkra az energiahatékonyságról gondoskodó Snapdragon BatteryGuru szolgáltatás révén tesz szert. Ettől "tanul meg" minden szükséges dolgot. Tehát a Snapdragon Glance használatának a BatteryGuru aktiválás is elengedhetetlen, ez pedig értelemszerűen azt is magával vonja, hogy csak a Qualcomm lapkák köré épülő okostelefonok esetében lesz feltelepíthető az alkalmazás. A béta verziós Qualcomm Snapdragon Glance alkalmazás egyelőre nem túl jó fogadtatásban részesült. A Google Play Store rendszerében egyelőre kevesebb mint négy pont az átlaga. Ennek ellenére az mindössze 7,4 MB-os mérete miatt érdemes lehet kipróbálni. Google Play Store | Snapdragon Glance
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. frozzy44
2014.02.11. 18:50
kár, hogy csak qualcomm soc-okra lehet telepíteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. westarhga
2014.02.11. 18:55
problémás ez a Glance név, főleg úgy hogy a NOKIAknál már van itt meg még csak bétázgatnak, és ráadásul még ugyanazt a célt is szolgálja bizonyos értelemben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tafuh
2014.02.11. 20:05
sóher csürhe, lehet savazni, de a Nokia valóban előbb lépett, helyükben perelném, legalább a név miatt, pláne mert egy olyan világban élünk ahol az eget se szégyellik (Sky/One)

annyiban módosítok vagy inkább kiegészítem véleményemet, hogy megértem, megtetszett nekik a remek ötlet, máshol is legyen, ne csak WP-n, de ez így, ebben a formában, nekem akkor sem szimpatikus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gyuszi02
2014.02.11. 21:19
Mire fel is kéne perelni? Mert felhasználtak egy szót? Nevetséges.. A nokia nem az apple! Azonkívül nem találták fel a spanyolviaszt, ilyenek már régóta vannak droidon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUFEUR
2014.02.11. 21:46
Nem próbáltam még ezt a Qualcomm féle megoldást, de képek alapján SlideLock szimpatikusabb, és nagyjából ugyanezt tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. David1992
2014.02.12. 03:25
Nem azért, de én vagyok az egyetlen, aki azért használ lock screen-t, hogy ha véletlen bekapcsol kijelző, ne csináljon semmit a zsebem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.12. 08:58
én munkára használom a telefonom, és nem akarom, hogy a lockscreenen bármi infó is legyen, szóval nem te vagy az egyetlen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Merwenus
2014.02.12. 09:04
David1992
Pont erre gondoltam én is, valamint amiatt, hogy le legyen zárva, és ha illetéktelen kezei közé kerül, akkor se tudjon vele sok mindent kezdeni, így legalább jelszava, emailek biztonságba lennének...Ezzel viszont instant hozzáfér az életedhez bárki, aki megtalálja az elhagyott mobilt...faszság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csaba108
2014.02.12. 09:55
Plusz nálam a gomb megnyomása után kb. 1 másodpercig a sima feloldóképernyő látszik ehelyett (pedig Galaxy S4-em van), inkább idegesítő, mint hasznos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!