iPon Hírek

Intellio: olcsóbb kamerák a közterületekre

Dátum | 2009. 11. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az önkormányzatokat és a rendőrséget támogató, speciális árazást alakított ki Magyarország vezető kameragyártója, az Intellio Kft. A magyar fejlesztő cég tervei szerint az önkormányzatok számára speciálisan kialakított árazás mellett minden megrendelés mellé ingyenes arcfelismerő rendszert biztosít - mondta Balogh Szonja, a társaság kommunikációs vezetője. A cég nem titkolt szándéka, hogy a térfigyelés területére is bevezesse innovatív technológiáját, illetve az önkormányzatokat is megismertesse vele. A vezető elmondása szerint a Miniszterelnöki Hivatal által kiadott sajtóinformációk alapján döntöttek úgy, hogy speciális projektárazást dolgoznak ki. A MeH szeptemberi közleménye szerint "az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a térfigyelő kamerákkal felszerelt területeken csökken a bűncselekmények száma, ezért fontos további rendszerek kiépítése, elsősorban a bűnügyileg fertőzött területeken".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nullpoint
2009.11.11. 01:49
"az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a térfigyelő kamerákkal felszerelt területeken csökken a bűncselekmények száma"

Egyik haveromnak a Felvonulási térről a kamera elől lopták el az autóját. A rendőrségen jelezte ezt is, és kapaszkodjatok meg,külön javaslatot kellett írásban benyújtania hogy ugyanmár tessék megnézni azt a kamerafelvételt. Ja és neki nem mutatják meg, nehogy véletlen felismerje valahol az utcán a tolvajt. Aztán két hét múlva kapta az értesítést hogy tettes hiányában lezárják a nyomozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!