iPon Hírek

Internet Explorer 8 RC1 XP-hez és Vista-hoz

Dátum | 2009. 01. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A vártnak megfelelően végre letölthető az Internet Explorer következő, 8-as verziójának első kiadásra jelölt, azaz RC1-es változata. A hivatalos IE8Blog-ról származó információk szerint az új szoftver esetében a második béta verzióban lévő hibákat kijavították, illetve a felhasználói visszajelzések alapján néhány kisebb változtatást eszközöltek az új szoftver esetében.


A jelenlegi álláspont szerint az Internet Explorer 8 most már teljes mértékben készen áll a megjelenésre. A felhasználók és a tesztelők visszajelzései alapján a webböngésző stabilitását, teljesítményét és kompatibilitását a korábbi verzióhoz képest tovább javította a fejlesztőgárda. A leírások alapján a clickjacking védelem is készen áll, amelyet a biztonságtechnikai szakemberekkel közösen fejlesztettek ki. Az eljárás gyakorlatilag annyit tesz, hogy a weboldal védelmi hibáit kijátszó JavaScript hivatkozásokat, amelyek adatlopást végeznek, automatikusan kiszűri és letiltja a szoftver. Az InPrivate technológia esetében is történt néhány változás, amelyekkel a meglévő hibákat javították ki. Ez a funkció egyébként diszkrét böngészést tesz lehetővé: a mód használatakor sem a felhasználónevek és jelszavak, sem pedig a meglátogatott weboldalak címei nem kerülnek elmentésre.


A vállalat szakemberei számos egyéb hibát is száműztek az új verzióból, többek között egyszerűbbé tették a könyvjelzők hozzáadását is. A szoftver telepítésével, illetve a böngésző frissítés pontos menetével kapcsolatban további információk itt találhatóak. Az új szoftver a Windows XP, Vista és a Server operációsrendszerekkel egyaránt kompatibilis, az alkalmazás a Microsoft hivatalos Internet Explorer 8-as weboldaláról tölthető le (természetesen van magyar verzió is). Az IEBlog-on olvasható első bejegyzés alapján a Windows 7 felhasználóknak még várniuk kell az IE8 RC1-es verziójára, ők majd csak a következő Windows 7 frissítés keretein belül juthatnak majd hozzá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.28. 02:55
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zsolteey
2009.01.28. 13:34
"természetesen van magyar verzió is" ... 32 bites OS-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lac33
2009.01.28. 13:44
Win7-hez termékkulcsozt hol lehet hozzá igényelni? (microsoft-nál nem találtam...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. havmen
2009.01.28. 16:27
én nem tudtam felrakni se a beta 1-et se a beta-2-t mindig újraindítatta a gépet, és telepitésnél amikor kiirja hogy a Windows 8 telepitése X-et rak mellé és ujrainditás után eltünik amit elvileg felrakott, és nincs fent...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!