iPon Hírek

Internet Explorer 9: a második bemutató kiadás

Dátum | 2010. 05. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft szoftvermérnökei március közepén készültek el az Internet Explorer 9-es változatának első bemutató verziójával, amely betekintést engedett abba, hogy milyen új technológiákat kínál majd a friss szoftver a fejlesztők és a felhasználók számára. Ez a verzió webböngészésre nem volt alkalmas, csak és kizárólag “techdemo” jelleggel adta ki a Microsoft.

SunSpider teszteredmények - a kisebb érték a jobb,
Most egy héttel a tervezett időpont előtt megérkezett a második bemutató verzió is, amely elődjéhez képest jobb teljesítményt. Az új verzióban némi betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen lehetőségeket kínál a GPU gyorsítást is támogató HTML5 technológia, sőt, az IE9 teljesítményét a konkurens webböngészőkével is összehasonlíthatjuk.

Az új változat kezdőlapja.
Ez a változat még mindig nem alkalmas webböngészésre, ugyanis sem címsort, sem megfelelő biztonsági technológiát nem tartalmaz, azaz pusztán technológiai demóként szolgál, így ismét csak a fejlesztők számára lesz érdekes. Aki azonban mégis szeretné kipróbálni a második bemutató verziót, annak nem kell mást tennie, mint ellátogatni erre a weboldalra. A szoftvert meglévő böngészőnk mellé nyugodtan telepíthetjük, sőt, az első bemutató kiadást sem kell telepítés előtt eltávolítani a gépről. Fontos, hogy ezt a bemutató kiadást is csak Windows Vista SP2-es, illetve Windows 7-es operációs rendszerrel ellátott konfigurációkkal lehet kipróbálni.

A harmadik bemutató kiadás, amellyel a hírek szerint már böngészni is lehet majd, várhatóan két hónap múlva érkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. fabicska
2010.05.07. 18:38
A 2. bekezdés legelső mondata értelmetlen lett. "Most egy héttel a tervezett időpont előtt megérkezett a második bemutató verzió is, amely elődjéhez képest jobb teljesítményt"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Smith166
2010.05.07. 19:13
Hát nem tudom biztos én vagyok überokos, de az én agyam automatikusan kiegészítette a mondatot a hiányzó szóval

Mondjuk enm tudom minek már megint új verzió az IE-ből, ez is jó ami van. Szerintem ezen ksi lehetne még mit foltozni, tökéletesíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. gabest
2010.05.07. 20:21
Ebben a szöveget már 3d gyorsítással rajzolják (directwrite), ami elég nagy előrelépés lesz, a többieknek fel kell kötni a felkötni valót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. LavX
2010.05.07. 21:00
Adják csak ki, mert eddig ez az egy IE ami viszonylag használható. Annyira nem szeretek 2x megcsinálni egy oldalt miatta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. arkman
2010.05.07. 21:08
Ezen még nagyon sokat kell fejleszteniük, de legalább haladnak. Sebesség kezd jó lenni, szabványügyileg is javulnak. Az ACID már 50 felett van, a HTML5 támogatás viszont még alatta. (Jobb helyeken már 100 és 90...) Te jó ég, úgy látszik végre sikerül összerakni egy szabványos böngészőt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. SirAlo
2010.05.07. 22:10
Szerintem eddig nem is nagyon farasztottak magukat hogy jo bongeszot csinaljanak... ugy is mindenki IE-t hasznalt de mostmar lassak hogy jon fel a Firefox, Chrome is es kell jot csinaljanak hogy visszanyerjek az uralmukat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Szaby59
2010.05.07. 22:24
Firefox szerintem egyre lejebb megy, ami a Chrome-t illeti az viszont, build-ról build-re jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. pjszilard
2010.05.07. 23:44
En az operat es a chromot hasznalom, az explorert csak akkor, ha nem fut a masik ketton valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. csab959
2010.05.08. 00:14
A Chrome-ot most használom először és nagyon jól szerepel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. felziusz
2010.05.08. 00:21
IE9 ez se lesz bongeszo max egy szepen kinezo vicc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. MartonRoby
2010.05.08. 00:47
"IE9 ez se lesz bongeszo max egy szepen kinezo vicc..."

Lol! Te mégis miről beszélsz? Amit eddig láttunk belőle az egyértelműen arra utal, hogy ez egy nagyon jó böngésző lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. prohlep
2010.05.08. 11:51
"Sebesség kezd jó lenni, szabványügyileg is javulnak. Az ACID már 50 felett van, a HTML5 támogatás viszont még alatta. (Jobb helyeken már 100 és 90...) Te jó ég, úgy látszik végre sikerül összerakni egy szabványos böngészőt?"

Igen, a Pici Puha, mint specialis nevelesi igenyu programiroi kozosseg, eleg szepen fejlodik annak ellenere, hogy szakmai fogyatekkal kell evtizedek ota elniuk.Pici Puha belso szakmai problemaira vilagit ra, hogy nem tudtak befogadni Simonyi Karoly intentional programming technologiajat, hanem vegulis maga az MS Word eredeti fejlesztoje hagyta ott a fogyatekatol szabadulni nem akaro tarsasagot.

Karoly szerint a Word 2.0 az utolso igazan ertelmes (tudas/kornyezeti terheles) verzio, es vegyuk eszre, hogy ekkor tortent a nagy szakitas tartalmi resze is: a kovetkezo kiadas mar 6-os sorozat volt, kihagyva a 3, 4 es 5 szamokat.

E tartalmi szakitast kovette az Intentional Programming, a programok minoseget radikalisan javito technologia be nem fogadasa.

Zaroaktus az volt, hogy Karoly onallosult, majd ketszer is ropult egy jot a vilagurben. Azon nagyon keves szupergazdag koze tartozik, aki a vagyonanak zomet egy fontos technokrata szellemi cel megvalositasara forditja. Sajat erobol igyekszik az Intentional Programming rendszer kidolgozottsagat novelni, es mindennaposan alkalmazhatova tenni.

Pici Puha viszont ragaszkodik a szakmai fogyatekossagai java reszehez.Windows felhasznalokat sulyosan tajekozatlannak erzem. Aztan a nagy letszamuk alapjan demokratikus elsopro tobbseget alkotva kijelentik, hogy nagyon sajnaljak, de ok a realitas, mert 90 szazalek felett vannak.

Igy a windows felhasznalok sulyos tajekozatlansaga nem maganugy, hanem sulyosan kozveszelyesek. Az egesz emberiseg informatikajara nezve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. MartonRoby
2010.05.08. 13:16
"Windows felhasznalokat sulyosan tajekozatlannak erzem. Aztan a nagy letszamuk alapjan demokratikus elsopro tobbseget alkotva kijelentik, hogy nagyon sajnaljak, de ok a realitas, mert 90 szazalek felett vannak.

Igy a windows felhasznalok sulyos tajekozatlansaga nem maganugy, hanem sulyosan kozveszelyesek. Az egesz emberiseg informatikajara nezve."


Azé te se vagy semmi. Kijön az IE9 új preview változata, és te a monológod végén (aminek egyébként nem sok köze van a cikkhez) ezt hozod ki konklúzióként. Egyébként én is windows felhasználó vagyok, de nem emlékszem, hogy kijelentettem volna, hogy én vagyok a realitás. És azért mert az elérhető legjobb Operációs rendszert használom nem érzem, hogy közveszélyes lennék az informatikára nézve.

"Karoly szerint a Word 2.0 az utolso igazan ertelmes (tudas/kornyezeti terheles) verzio, es vegyuk eszre, hogy ekkor tortent a nagy szakitas tartalmi resze is: a kovetkezo kiadas mar 6-os sorozat volt, kihagyva a 3, 4 es 5 szamokat."

Szóval Károly az isten, és ha Károly azt mondja, akkor az úgy is van? Azért mert a Microsoft nem támogatta az ő elborult ötletét, és szegénynek most saját magának kell finanszíroznia a fejlesztéseket? Ha ez már olyan régen volt a Word 2 után, hogy kiszállt, akkor nem kellett volna már azóta valamilyen drasztikus fejlődésnek megjelennie az Intentional Programming témakörében?
Ezalatt a Word-ből megjelent egy jópár verzió, és lehet, hogy Károly szerint ezek nem "értelmesek"... de mégis mit kellene mondania, ha már egyszer otthagyta? "Hát igen az új Word-ök sokkal jobbak, mint a korábbiak"... Ehh. Épeszű ember ilyet nem mond.
Egyébként pedig tényleg jobbak, és nem csak a Word, hanem az egész Office program csomag. Fikázhatod az MS-t, de ez a programcsomag emberek millióinak könnyíti meg a mindennapi munkáját. Olyan hasznos új technológiákat tartalmaz (pl: SharePoint), ami a céges dokumentum kezelések módját igen hamar meg fogja változtatni.

Konklúzió:
Lehet, hogy te nem szereted a "pici puhát", de övék a jelenleg legjobb OS (Windows 7), övék a jelenleg legjobb irodai programcsomag (Microsoft Office 2007/2010RTM), és ha így folytatják, akkor a böngészők piacán is felzárkózhatnak az élvonalhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Szedah
2010.05.08. 14:08
OFF

prohlep:

Állandóan arról papolsz, hogy megadóztatnád a Flash tartalmú siteokat.
Én meg téged a hosszú, cikkhez nem kapcsolódó hülye irományaid miatt.

"Windows felhasznalokat sulyosan tajekozatlannak erzem."
És ha azok? Az kinek a hibája?

Ha a Linux olyan jó, akkor mért nem terjed? Mert a Linuxos kockák marketing analfabéták? Ja igen. Nem csak a kódoláshoz kéne érteni, hanem az emberekhez, meg az üzlethez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mihalyur
2010.05.08. 14:18
Prohelp

Nem a szívem csücske a Microsoft ezért használok Mac-et, de azért én elbeszélgetnék azzal az emberrel aki neked behazudta hogy az intentional programming a világ legnagyobb királysága. ;-)
Ha Simonyival példálozol akkor kicsit komolyabb dolgokat is lerakott az asztalra inkább azokat kellene megemlíteni, csak ugye azokkal meg van egy olyanfajta probléma hogy a microsoft termékekben figyelnek. :-)
peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mihalyur
2010.05.08. 14:22
A cikkhez hozzászólva pedig a 68%-os acid eredmény nem előremutató hanem szánalmas! Tessék normális, szabványos böngészőt csinálni már sokkal kisebb cégeknek is sikerült, nem elfogadható az hogy részben támogatunk szabványokat meg irányelveket. Az az idő elmúlt amikor az internet explorer egyenlő volt a böngésző fogalmával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror
2010.05.08. 14:53
"de övék a jelenleg legjobb OS (Windows 7), övék a jelenleg legjobb irodai programcsomag"

ööö mondjuk inkább legelterjedtebb, mert ezeket a jó jelzővel illetni is elég nagy vicc, nemhogy a legjobbal. Nem azért írom ezt, mert hajrá linux vagy mac, hanem mert lassan 20 éve, hogy számítógépet használok, és a meló/egyszerű otthoni felhasználás közben, az említett cuccok hülyeségei miatt elvesztegetett időmből lassan összejönne egy egész éves nyaralás, de lehet hogy több. Nem zavarna, ha ingyenes rendszerről/programcsomagról beszélnénk, de nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. arkman
2010.05.08. 17:46
MartonRoby: Ha már ennyire benne vagy a témában, mitől lesz a Windows 7 a lehető legjobb OS, az Office meg a legjobb irodai programcsomag?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MartonRoby
2010.05.08. 18:39
Egy átlagos otthoni felhasználó számára a Windows 7 a legjobb OS. A Linuxok közel sem ilyen felhasználóbarátok. A Max OS X pedig nem az átlagos otthoni felhasználókat érinti, hiszen PC-ről van szó.
Házon belülről az XP lehet még valós konkurencia. De az már elavult bizonyos szempontból. A 64 bites verziójához nincsenek rendes driverek, és így a nagy méretű memóriákkal problémás használni.
A Windows 7 másik nagy előnye a megbízhatósága. Nekem a Beta verziók megjelenése óta Win7 van a gépemen, és nem tapasztaltam fagyásokat, vagy bármilyen anomáliát.

Hogy az office miért a legjobb programcsomag? Folyamatosan fejlődik, szinte minden egyes új verzióval új technológiákat hoz be a köztudatba, míg például az OpenOffice.org lekoppintja a funkciókat, és kész. Nem újít! A wikipedia-n ezt írják: "A komponensek java részét úgy tervezték, hogy tükrözze a Microsoft Office valamely részét".
Egy átlag felhasználó számára könnyebb megtanulni a Microsoft Office kezelését, mint az OpenOffice-ét. A 2007-es verzióban megjelent kezelőfelület bár elsőre bonyolultnak tűnhet, használat közben viszont pillanatok alatt kiismeri az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror
2010.05.08. 18:53
A definíciód alapján akkor a Windows 7 az egyetlen oprendszer, ezek után nem csak a legjobb, hanem egyben a legrosszabb is. Az Office pedig valóban újít, amit köszönök neki, de ha valamilyen újítás a usernek nem tetszik, akkor tökönszúrhatja magát, mert a fixért még pénzt is elkérnek (lásd a klasszikus menü esete a 2007-esben). Azt pedig, hogy a linux nem felhasználóbarátabb, mint a 7-es, kajakból cáfolnom kell, mert a 7-est keresztül-kasul végig kell kutatni beállítások után, gigaszámra kell telepíteni hozzá a szükséges dolgokat, hogy használhatóvá váljon, míg linuxon mindent készen kap a felhasználó.

A megbízhatóságot nem kommentálom, Microsoft rendszer témájában nevetséges dolog egyáltalán előhozakodni vele.

Office-szal kapcsolatban még annyit, hogy az Openoffice-t legalább nem javítgatják 5 éven keresztül, mint az Office 2003-at, hogy végre használható legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. MartonRoby
2010.05.08. 19:28
"Azt pedig, hogy a linux nem felhasználóbarátabb, mint a 7-es, kajakból cáfolnom kell, mert a 7-est keresztül-kasul végig kell kutatni beállítások után, gigaszámra kell telepíteni hozzá a szükséges dolgokat, hogy használhatóvá váljon, míg linuxon mindent készen kap a felhasználó."

Nekem eddig fordított tapasztalataim voltak. Alapból a beállításokhoz nem kell nyúlni, csak ha valamit változtatni akarsz. Hálózat kialakítások, és hasonló szépségek pillanatok alatt megvalósíthatóak, olyan emberek álltal is, akik még nem csináltak hasonlót korábban. Linuxon azért ez picit nehezebb.


"A megbízhatóságot nem kommentálom, Microsoft rendszer témájában nevetséges dolog egyáltalán előhozakodni vele."

Ez az általános hozzáállás kb a Win 95-98 óta: Ami Microsoft az nem megbízható.
Csakhogy azóta eltelt egy pár év...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2010.05.08. 19:45
Éppen ezért kínos, eltelt pár év, és még mindig nem megbízható. A hálózat pedig linux alatt még egyszerűbb, csak bedugom a kábelt, és működik is, és amikor egy másik hálózatra megyek át, akkor nem akar tízpercenként kapcsolódni az előzőhöz, mint ahogy teszi azt a Win7/Vista. Ebben az a vicc, hogy az XP legalább meg tudta különböztetni a kettőt, szóval még visszafelé is haladunk. Win7 install után meg általában kevés dolog van, amin nem akarok változtatni, pl. az Action Center nevű szerencsétlenség az első dolog, amit kilövök, a böszme nagy taskbarral és kombinált ikonokkal együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MartonRoby
2010.05.08. 19:56
Jól van hát. Szerintem megbízható, szerinted nem. Szerintem könnyen használható, szerinted nem. Nincs értelme tovább vitázni rajta. Nem fogjuk tudni meggyőzni a másikat, és talán nem is baj. Mindenki használja azt ami neki tetszik.
Engem eredetileg az háborított fel, amit prohelp írt, és azért írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. krisztianb...
2010.05.08. 21:52
terror: te vmi ultra lama user lehetsz, ha neked ennyi bajod volt a win7-el. már ne is haragudj, de annál "plug-and-play-ebb" rendszert még nem látott a világ...felrakod -> megy. ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szedah
2010.05.08. 22:16
Ebben a megfogalmazásban az MS Office igen érdekes helyzetet idézett elő, amennyiben is a legjobb irodai szoftvercsomag, de nem jó.

Terror:
Win 7: Csak egyszer az elején nyúltam a hálózathoz, pedig naponta kb. 5-6 különböző helyen használom a gépem, és mindig máshol. Igazából bekapcsolom, és már csatlakozott is, mindegy milyen a hálózat. Max kulcsot kér, ha előszőr találkozik vele.

"...gigaszámra kell telepíteni hozzá a szükséges dolgokat, hogy használhatóvá váljon, míg linuxon mindent készen kap a felhasználó..."

Miután agyon büntették a céget, hogy ne rakjanak bele mindent a telepítőbe, mert az sérti a szabad versenyt. A Linuxot emiatt csak azért nem baszogatják, mert annyira életképtelen, hogy nem tud tisztességesen elterjedni, még úgy se, hogy jó. LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. arkman Marto...
2010.05.08. 23:49
Kezdjük ott, hogy nem így kezdted (átlagos otthoni felhasználó számára), hanem leszögezted, hogy kerek-perec a win 7 a legjobb OS. (Abban egyetértek hogy jó, és hogy a _microsoftnál_ szerintem a legjobb, de azért ennyire ne általánosítsunk már.)
Az még érdekelne, hogy a Mac meg miért nem érinti az átlagos otthoni felhasználókat? Magyarországon is csomó "átlagos otthoni felhasználó" használja, USA ról már nem is beszélve. Az eléggé megválogatott komponensek miatt az OSX nagyon durván optimalizált, szó szerint a gépre van írva. Ez az előnye is meg a hátránya is. Lehetne még róla szót ejteni, de összefoglalva egyértelműen felhasználóbarátabb mint a win7.
Szerintem abban kiegyezhetünk amit te is mondtál, hogy nincs legjobb OS, csak valaki számára jó. (De itt jön a kérdés, hogy akkor meg minek írsz ilyeneket, hogy ez vagy az a legjobb OS)
Az office új technológiáiról meg inkább ne beszéljünk annyit, amikor egy "átlagos ottthoni felhasználó" a rendelkezésekre álló funkciók 90% át soha az életben nem használja. (tapasztalati törvény)
"Egy átlag felhasználó számára könnyebb megtanulni a Microsoft Office kezelését, mint az OpenOffice-ét." Erről szerintem te is tudod hogy nem igaz.

PS: Nagyon elkanyarodtunk a témától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MartonRoby
2010.05.09. 09:28
Igazad van, természetesen az átlag userre gondoltam. Szerverre például semmiképpen nem tennék Win7-et

A MAC az jó! De az egy másik platform. az átlag usernek PC-je van otthon.

Azért írtam, hogy legjobb OS, mert kimondatlanul is a PC-re, és az átlaguserekre gondoltam.

Az Office-ról, és az új funkcióiról egy mondás jutott az eszembe, amit óvszerrel kapcsolatban szoktam mondani:
"Jobb, ha van és nem kell, mint ha nincs amikor kéne."

Azt pedig fenntartom, hogy könnyebben meg lehet tanulni a Microsoft Office kezelését. Köszönhetően a lapfüles menünek. Amíg el nem kezdtem használni nekem is kétségeim voltak felőle. De aztán nagyon hamar megszokja az ember, és mindent pillanatok alatt meg lehet találni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror
2010.05.09. 10:45
justil - hja, ultralamma user lehetek, hogy zavar a Win7 idiótasága. Biztos az én hibám, hogy nem tud megkülönböztetni két hálózatot vagy két monitort, és csere után manuálisan kell a device managerben Find new hardware-t nyomkodni, mert még újraindításkor sem találja meg.

"annál "plug-and-play-ebb" rendszert még nem látott a világ"

Gondolom ezt úgy írod, hogy a Windows az egyetlen platform, amit próbáltál, mert más magyarázat nincs arra, hogy ilyen hülyeséget írsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. balintdavi...
2010.05.09. 11:31
Eddig akárhányszor beleolvastam a kommentekbe, mindig megbántam. Ha hardveres cikk, akkor tuti, hogy az Intel-bérenc doktorovics okád be valami baromságot.

Most meg Prohlep trollkodásának köszönhetően egy teljesen nem ideillő (Internet Exploreres cikk!) Linux vs Windows, OpenOffice vs MSOffice vita kerekedett

Kellene már ipon-ra is egy olyan troll-szűrő plugin, mint hup-ra :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2010.05.09. 16:49
Szerezz be egy trollriasztót:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2010.05.09. 17:14
"Ez az általános hozzáállás kb a Win 95-98 óta: Ami Microsoft az nem megbízható.
Csakhogy azóta eltelt egy pár év..."


... es meg mindig mind a ket szamottevo rivalis megbizhatobb: Mac OS es Linux. Ez bizony nagy gaz egy 90 %-ban elterjedt, tehat irgalmatlan nagy anyagi hatterrel rendelkezo oprendszer eseten.

IE 9 is mutatja hogy mi az a hiba, ami aztan a megbizhatatlanasag iranyaba sodorja oket.

A szabvanytalansag iranyu nagy igyekezetuk, azaz hogy a 90 %-kal megprobaljak a nemzetkozi szabvanyokat olyan modon felrugni, hogy kovetkezmenykent a windows vilag szabvanytalansagai megkerulhetetlenek legyenek.

Emiatt az atlag user jobb hijan, a Microsoft generalta szivasi veszelyt elkerulendo, inkabb beadja a derekat, es eleve a szabvanytalan Microsoftot hasznalja.

Es vegul akik mindezt idonkent ennek annak kapcsan szovateszik, azt burgis megrogzott egyugyu, a fixa ideaitol szabadulni nem tudo, kibirhatatlan forum-tarsnak allitjak be.

Microsoft felhasznalosag szindroma sajnalatos kovetkezmenye, hogy az iment vazolt ok/okozati viszonyokra vakok, es a Microsoft tudatos szabvanytalansagi strategiajanak gyumolcsekent az ilyen felhasznalok a velemenyukkel tamogatjak a Microsoft eme nemtelen, terjeszkedesi politikajat.

IE 9 eseten, es sok mas hasonlo cikk ezert nem volt OFF dolog megemlekezni a Microsoft nemtelen, tudatos szabvanytalansagra torekvo, megoszto es ternyero politikajarol.

Mellesleg a szabvanytalansag eseten felmerul a piaci versenytarsak tudatos kizarasanak gyanuja is. Ez pedig igen sulyos vad, ha bebizonyosodik.

Ennyit az IE 9-rol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szedah
2010.05.09. 19:46
Terror: Mint írtam nálam ilyen gond nincs, pedig még monitorokat is cserélgetem a laptopomhoz, meg a hálózatokat is. Ugye jogtiszta a wined?

prohlep:
Egy átlag felhasználót milyen szabványtalanságot érzékel?
Winem van, nem használok MS Officet, IE-t, és nem fordult még elő, hogy valamit ne tudtam volna átvinni OS X-re, legyen az dokumentum vagy hardver, és visszafele. Akkor hol itt a felhasználókat érintő szabványtalanság?

"... es meg mindig mind a ket szamottevo rivalis megbizhatobb: Mac OS..."
Akkor ezek szerint te sem dolgozol OS X-szel. Még hogy megbízhatóbb, max elméletben.

"Mellesleg a szabvanytalansag eseten felmerul a piaci versenytarsak tudatos kizarasanak gyanuja is. Ez pedig igen sulyos vad, ha bebizonyosodik."
Mert az Apple szende szűzlán ezen a téren ugye. Csak az MS a rosszfiú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2010.05.09. 21:01
Érzem, szakértővel beszélek. Mintha a WAT-nak bármi köze lenne a plug n play-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2010.05.09. 21:38
Terror:
Nem mondtam, hogy szakértő vagyok, de ha nekem, mint stupid usernek, hibátlanul működik minden plug n play eszköz, akkor talán nem az OS-ben van a hiba.
Ha jogtiszta a Wined, akkor meg nyugodtan fordulhatsz tanácsért az MS helpdeskhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!