iPon Hírek

Internet kapcsolat kell az ACII PC változatához

Dátum | 2010. 02. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Altair - AC1A PC Gamer Blog első kézből kapott megerősítést, hogy az Assassin's Creed II PC verziója az Ubisoft vitatott új másolásvédelmi rendszerét alkalmazza. Ez a rendszer megköveteli majd a folyamatos kapcsolódást az Ubisoft szervereihez a kedves PC felhasználóktól.

A blog írója, Tom Francis már volt olyan "szerencsés" és le is tesztelhette a játékot, ami alatt azt kellett tapasztalnia, hogy futás közbeni kapcsolatvesztés esetén a program azonnal megszakítja a játékmenetet, aminek köszönhetően az legutolsó mentési pont óta tett haladása ment a levesbe... Francis szerint (mi is osztjuk a véleményét) ez nem csak az instabil internetkapcsolattal rendelkezőknek keseríti majd meg az életét, de még az Ubi szervereinek is abszolút ki leszünk szolgáltatva emiatt.

"Tudjuk, hogy a döntésünk vitatott, de úgy érezzük, hogy igazolják mindazok a játékélménybeli előnyök, amiket a rendszer nyújt. A legtöbb PC felhasználó meg egyébként is folyamatosan kapcsolódik a nethez." - nyilatkozta a kiadó múlt hónapban, a "felhő" rendszerű mentésre hivatkozva pozitív tulajdonságként. Ez annyit tesz, hogy a neten tárolják állásainkat, ennél fogva bárhonnan betölthetjük őket és a játékot is annyi helyre és annyiszor telepítjük, amennyire és ahányszor csak akarjuk.

A Blizzard új Battle.net rendszere, ami idén együtt startol majd a StarCraft II-vel, szintén megköveteli majd az internetkapcsolatot, de meglesz benne a lehetőség az offline módra is, illetve a vendégként való bejelentkezésre. A Bnet esetében nem szerezhetünk majd achievementeket vagy érhetjük el elmentéseinket ha offline maradunk, de játszani játszhatunk.

Az Assassin's Creed II PC változata március 5-én jelenik meg Európában, már a két DLCvel (Battle of Forli, Bonfire of the Vanities) együtt csomagolva.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

57. mtrx220
2010.02.18. 18:31
ez jó poén azért,
minek jelenik meg pc-re ha szétszivatnak vele minden felhasználót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. csigabigaf
2010.02.18. 18:41
Eredeti verzió: Csak nettel együtt játszható singleplayer amit 4 hónapja kiadtak konzolokra.
Kalóz verzió: 4 hónapja kiadott játék, ja és ingyen van.

Minek is fizetne valaki azért hogy a szarabb verzió legyen meg?

Dörzsölt Ubisoftos emberek majd jól megállítják a kalózkodást azzal ha elintézik hogy senki ne akarja megvenni az eredetit.
Másrészröl szerintem csak egy okot akarnak hogy mártírként ráfoghassák a kalózokra hogy miért is nem fognak PCre jönni az új játékaik. És ezt jól csinálják mert ACII rekorddöntő lesz letöltésekben.
Részemröl hajrá DRM, jöjjön az amelyiknél egy rendőrt adnak a játék mellé aki mindig melletted áll amikor játszol, a szemetüket meg tartsák konzolokon ha értelmes embereknek fejleszteni játékokat már túl sokba kerül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. dzjaulah
2010.02.18. 18:47
Elég kiakasztó.
Ezzel tényleg csak annyit érnek, hogy seki nem fogja meg venni az eredetit. A konzol meg megint csak szar, mert hány féle is van belőle? Sok. Ott lehet reménykedni, hogy a jó játék jönni fog az én fajtámra is, meg hogy lesz hozzá valami extra, vagy lehet csak az alap játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. tibszi
2010.02.18. 19:01
hát igen, ezzel a lépéssel igencsak a pc gamerek tyúkszemére léptek. Személy szerint én sose vettem eredeti gamet, mindig letöltöttem, de mivel az AC 1 a top 3 kedvenc game-jeim közé tartozik ezért sajnos muszáj lesz megválnom 10ezer forinttól(vagy többtől)
De ha ezt más játékoknál is bevezetik akkor igencsak le fogok szokni (bár most se vagyok nagy kocka...).

Ui.: Ubisoft pedig le****hat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Balucsek
2010.02.18. 19:22
Hát igen lehet többen vennék a játékokat ha valami korrekt áruk lenne mert több tízezret kiadni pár óra szórakozásért... Anno asszem a flatout2-nek volt 2-3E Ft-s ára annyiért nem volt érdemes szenvedni a letöltéssel és egy egész jó játék volt, ahhoz képest hogy a több éves kifutó szériás játékok drágábbak. De ahogy látom abba az irányba haladunk hogy a játék kifejlesztése/megírása pár száz forint és a kalózok elleni védelmet kell megfizetnünk több ezerért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. atti2010
2010.02.18. 19:37
Vajon menyi időbe fog telni a kalózoknak hogy csináljanak egy internet emuláló szoftvert?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Ace0098
2010.02.18. 19:39
"abba az irányba haladunk hogy a játék kifejlesztése/megírása pár száz forint"

És a programozók miből élnek meg, a levegőből?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Insignia
2010.02.18. 20:40
hehe vicces...
és ha olyan szeretnék játszani ahol nincs net? majd az ubi jön és beköti oda nekem? vagy milesz? döglött ötlet nethez kötni a gamet... ugyis jön majd vmi trükközés szal félni nem kell hogy ezzel fogunk szívni de akkoris felháborító a kezdeményezésük a kalózkodás ellen... árcsökkentéssel kéne próbálkozni hátha akkor többen jönnének...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Castiel
2010.02.18. 20:51
ja, olvastam már a prohardveren..
csak annyit tudok hozzá fűzni hogy még mielőtt kijön, már kint lesz warezon offline crack-el, aki meg megveszi, az viszont szopik vele ha szar a nete, vagy ha nem elérhető a kiszolgáló.. esetleg nincs nete de játszana vele..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. axe
2010.02.18. 21:03
szerintem aznap nlesz hozzá crack ahogy megjelenik, vagy max 2 hét, warezon nem tudom hogy kint van e már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. pdx06
2010.02.18. 21:03
Majd írnak hozzá freeze szoftvert, mittomén Shifh+1-ek mentesz, Shift+2-vel betöltöd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. pdx06
2010.02.18. 21:12
Én eddig pont konzolon szívtam meg a mentésekkel. Tapasztalatlan ifjoncként megvásároltam életem első konzolját, a kedvenc játékommal. (El is fogyott minden pénzem) - Lelkesen elkezdtem játszani, mikor menteni akartam jöttem rá hogy húúú bazzeg, gyárilag nincs benne memória, memóriakártya kell bele hogy tudjak menteni. Nem hittem volna hogy 2005 után külön memóriakártyát igényelnek a dolgok. Tiszta lenyúlás hogy ráerőszakolják a vásárlót a memóriakártya vételre. Másfél hónapig nem tudtam menteni aníg nem lett arra is pénzem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. bandika198...
2010.02.19. 08:34
való igaz, mikor először olvastam erről az ubisoftos védelmi rendszerről, lelohadt a mosoly az arcomról... de aztán visszagondoltam, hány játékban kísérleteztek a fejlesztők különböző kalózvédelmi megoldásokkal, amikkel aztán minden gond nélkül sikerült játszani (nem, nem vettem meg őket eredetiben)
max pár nap kell egy offline crackhez és mehet a menet

az ubisoft elég nagy öngólt lő ezzel sztem, de majd kiderül (akinek van pénze 10.000 forint körüli játékot venni, annak van pénze internetkapcsolatra is...), habár a szerverek eléggé leterheltek lesznek, ami a minőség rovására mehet...(akadozás, fagyás, mentés elvesztés stb)

Balucsek:
abszolút igazad van, ha nem lennének ennyire drágák a mai gamek, többen vennék meg őket eredeti kiadásban
anno a flatout 2-t letöltöttem egyszer, de annyira megfogott a hangulata, hogy amikor megláttam, csak 2500 Ft-ba kerül, meg is vettem eredetiben (nem szégyelltem kiadni érte ezt a kisebb összeget, hogy támogassam a fejlesztőcsapatot, akiknél nem a lehúzás volt az elsődleges szempont...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. tankerjedi
2010.02.19. 08:34
Régebben én is úgy gondoltam, milyen sok 12000Ft egy játékért. De ha veszel egy értelmesebb játékot, azzal úgyis játszol száz órát (pl. Final Fantasyk mérik az időt, általában 150 óra szokott lenni, és ebben a meghalások nincsenek is benne!). Tehát 12000/100=120Ft/óra. Nagy kiadás, nem mondom... Ehhez képest egy mozi 2óra, jó esetben 1000Ft-ért kapsz egy jegyet, tehát 500Ft/óra, és akkor még sorolhatnám. Ne sírjunk már annyira, jó lenne végre, ha megértenénk, hogy ez csak valamiféle magyar mentalitás.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. bandika198...
2010.02.19. 08:59
tankerjedi:
nem hülyeség, amit mondasz, csak egy gond van vele --> nem csak az "értelmesebb" játékok kerülnek 10.000-12.000 ft-ba, hanem nagyjából az összes újonnan megjelenő
nem minden game-mel lehet 100 órát játszani, sőt a legtöbb max 10 óra alatt kivihető, és még ezzel is sokat mondtam (legalábbis ha a single részéről van szó)

az, hogy miután kivitted elkezded a nehézséget állítani és előről kezded, más tészta

ha egy olyan game-ről van szó, ami nem csak egy rövid single, hanem masszív multiplayer élvezeteket is kínál, és bizonyítottan el lehet vele ökörködni sok-sok órát, egye fene, legyen 10.000 ft körül

de ezek a nagyjából "egyszer-kétszer kiviszed és mehet a polcra" gamek nekem nem érnek meg ennyit, ezért ezek után is marad a torrent, kövezzetek meg érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Horusz
2010.02.19. 09:23
tibszi:

"Ui.: Ubisoft pedig le****hat"

hidd el, leszar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. fillesy
2010.02.19. 10:40
Szánalmas...

Mindenki (tisztelet a kivételnek tankerjedi és Ace009 vagy sír hogy mi lesz vele vagy pedig a mellét veri hogy ő még sosem vett játékot (mintha erre büszke lehetne a kis fos) közben pedig...

Mindig igaz volt, ma is az és a jövőben is az lesz: Akinek van pénze olyan gépre amin ez a játék játszhatóan elindul, annak van pénze Internet-elérésre és kell hogy legyen pénze a játékra is.

Amint ezek a feltételek teljesültek, máris az egyén feladata a döntés hogy rendes emberként szépen megfizeti a terméket vagy pedig utolsó kis mocskos tolvajként ellopja azt.

Ne legyen tévedés, ez 99%-ban ugyanaz mint ha elmennénk az ABC-be és a finom hazai gyulai kolbászt elemelnénk a polcról, az egyetlen különbség hogy ha a boltban elkapnak, az égő, esetleg még le is kevernek egy pofont az őrök hátul a raktárban... játékokkal kapcsolatban viszont még büszkén hirdethetem is hogy bizony, ÉN LOPOK.

Amikor pedig egy kiadónak elege lesz a sok kis tolvaj geciből és bizony be akarja vezetni hogy ne lehessen olyan könnyen lopni, jön újra a sírás-rívás.

Mint mondtam, szánalmas.

Ezek az emberek soha nem tanulták meg (és már nem is fogják) a munka értékét, a lopás tilalmát, hogy mit is jelent az egymás megbecsülése, egymás munkájának elismerése.

Sajnos ilyen mocskos kis nyomoronc emberekből lesznek/lettek a politikusaink, mégis mindenki meg van lepődve hogy lopnak. Miért nem lopnának? Ma Magyarországon az alapszabály: HA BÜNTI NÉLKÜL MEG TUDOD ÚSZNI, LOPJ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. TescoZsomi
2010.02.19. 11:01
fillesy: Ma Magyarországon az alapszabály: HA BÜNTI NÉLKÜL MEG TUDOD ÚSZNI, LOPJ!

Azért ez nem egy újkeletű tendencia, csak most már többen többféle kondérhoz férnek hozzá. Már a középkorben is aki tehette szétlopta az országot. Akik beleszülettek a jóba, azoknak vmelyik felmenőjük valahonnan összelopta a cuccot. A "hadizsákmány" is csak egy újabb elnevezése volt a lopott cuccnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Melkor fille...
2010.02.19. 11:29
Teljesen úgy beszélsz mintha ez csak magyarországi jelenség lenne.

Btw az vesse az első követ aki még soha semmit nem töltött le sehonnan, amiért egyébként fizetni kellett volna. Legyen az film, zene, játék vagy csak egy képnézegető szoftver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. fillesy bandi...
2010.02.19. 11:54
Bandika, egyszerű a megoldás: HA DRÁGA A CUCC - NE VEDD MEG.

DE NE IS LOPD EL! Várj egy kicsit és ki fog jönni szépen fele annyiért a CD Galaxisban vagy STEAM-en, esetleg eBay-en valami általad pancsernek tartott emberkétől aki fizetett érte.

A legújabb játékokkal játszani (sőt, régebbiekkel sem) NEM LÉTSZÜKSÉGLET. Már pl. a Biblia is ismeri a létfenntartásért történő lopást, ami bocsánatos bűn, sőt, nem is bűn igazán, de itt nem egy kis kenyérről van szó amikor már majd éhen halsz.

Legyünk őszinték, azért lopsz, mert:
1. trendi a haveroknak mesélni hogy a legújabb játékokat is végigjátszottad de sajnálod a pénzt a cuccra
2. megszoktad hogy lopsz, miért változtatnál most?
3. lenézed azokat akik fizetnek azért amit el is lophatnak
4. nem szégyenled magad (ennek okait ld. előző hozzászólásomban)

Remélem előbb utóbb kiépülnek olyan védelmi rendszerek amik végre ráébresztik az ilyen embereket is arra hogy mi a különbség a SZÜKSÉGES és a KELLEMES között.

Gyengébbek kedvéért: SZÜKSÉGES = levegő, ennivaló, víz ... KELLEMES = játékok, filmek, bulik, stb.

Az a baj hogy túl sok ember keveri össze ezeket a dolgokat és - tévesen - azt hiszik hogy nekik JÁRNAK bizonyos dolgok. Pedig nagy lófasz, az járna nekik inkább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Stormrage
2010.02.19. 13:02
ubisoft ebbe egész biztosan bele fog fulladni... ha 1x kéne aktiválni, simán jó lenne, de folyamatos net? ez nevetséges... kimarad a net pl 1napig... és szórakozni se tudsz, mert nem elég , hogy youtube-ot nem tudsz nézni, vagy az iptv-den nincs adás, vagy online videótékából sem jön... de még játszani sem tudsz...

amúgy egyet mondok, a legjobb motiváció az emberek számára, hogy egy játékot megvegyenek, a minőségi és jó játék, nem pedig a másolásvédelem...

számoljuk csak össze, nagyon sokan vettek eredeti halflife-ot, hogy tudjanak neten játszani steam-en, counterstrike-ozni... és még most is tolják? pedig hány éves már... hasonló képpen a starcraft.... és még van pár ilyen....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. bomba650
2010.02.19. 13:02
Fillesy, részben igazad van. Viszont sokan nem tehetik meg, hogy a 6-70k havi fizuból rááldozzanak egy játéknyit. Nekik is igazuk van, ha inkább letöltik a netről.

Én főleg mmozom amiért ugye mindenképp perkálni kell /Lotro, STO, SWG/ plusz havidíjas, emellett kizárólag az olyan single player játékot veszem meg ami megérdemli és nem egy félig kész, összecsapott sz@r. /Diablo I-II, Starcraft, Baldur's Gate, Dragon Age, Mass Effect I-II stb./

A többit ha épp olyanom van talán le is töltöm és még ritkábban kipróbálom. Nem tartom lopásnak, mert amit adnak el kell fogadni... főleg amit ingyen.
A letöltősdi kb. olyan dolog, mint amikor találsz a járdán egy tízezrest: ha akarod felveszed, ha nem akarod elmész mellette és a lelkiismereted is tiszta marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. bomba650
2010.02.19. 13:04
Fillesy, részben igazad van. Viszont sokan nem tehetik meg, hogy a 6-70k havi fizuból rááldozzanak egy játéknyit. Nekik is igazuk van, ha inkább letöltik a netről.

Én főleg mmozom amiért ugye mindenképp perkálni kell /Lotro, STO, SWG/ plusz havidíjas, emellett kizárólag az olyan single player játékot veszem meg ami megérdemli és nem egy félig kész, összecsapott sz@r. /Diablo I-II, Starcraft, Baldur's Gate, Dragon Age, Mass Effect I-II stb./

A többit ha épp olyanom van talán le is töltöm és még ritkábban kipróbálom. Nem tartom lopásnak, mert amit adnak el kell fogadni... főleg amit ingyen.
A letöltősdi kb. olyan dolog, mint amikor találsz a járdán egy tízezrest: ha akarod felveszed, ha nem akarod elmész mellette és a lelkiismereted is tiszta marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. bomba650
2010.02.19. 13:05
Na spam, frankó. Elnézést a dupla postért lentebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. somakb
2010.02.19. 13:15
Azért ez vicces... pl flashelt XBOX360-ra SENKI nem tölt le warez játékokat, nyilván az AC2-őt sem... csak PC-re... ühüm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. bandika198...
2010.02.19. 14:26
kedves fillesy,

én tiszteletben tartom a véleményedet és a gondolkodásmódodat, sőt valamennyire irigyellek is érte, hogy eddig voltál olyan szerencsés, és minden általad kívánt játékot meg tudtál venni eredetiben

hadd reagáljak az általad írtakra:

"1. trendi a haveroknak mesélni hogy a legújabb játékokat is végigjátszottad de sajnálod a pénzt a cuccra"

én a magam szórakoztatására játszom, a haverokkal nem igazán szoktunk játékokról beszélni, mert felesleges és akad jobb téma is
valamint
nem sajnálom a pénzt, egyszerűen NEM TELIK RÁ

"2. megszoktad hogy lopsz, miért változtatnál most?"

mint egy előző kommentben írtam, én is simán megveszek egy gamet eredetiben, ha az megfog a hangulatával, vagy a multis szavatosságával

"3. lenézed azokat akik fizetnek azért amit el is lophatnak"

senkit nem nézek le, ilyet soha nem is mondtam, sőt mint említettem, örülnék neki, ha mindent megvehetnék, amit szeretnék

"4. nem szégyenled magad (ennek okait ld. előző hozzászólásomban)"

ha ezzel most arra utalsz, hogy engem is a "kis tolvaj gecik" közé sorolsz, meg kell kérjelek, hogy moderáld magad, és tisztelettel beszélj másokról, legalábbis addig, amíg mások tisztelettel szólnak hozzád

ez egy fórum, ahol nem a fikázásra kéne rámenni, de ha fikázásra kerül a sor, akkor sem a többieket, max a cikkben leírtakra kéne reagálni

sajnos ma Magyarországon tényleg óriási méreteket öltött a lopás, ezen nincs mit szépíteni

de ki a nagyobb tolvaj? a cég, ami szürreálisan magas áron adja a szoftverét, vagy az egyén, aki havi 71.500 ft (minimálbér) ból kell gazdálkodjon, és nem teheti meg, hogy 10-12 ezer forintot nélkülözzön?

a programozók is emberek, nekik is van családjuk, akiket el kell tartani, ez csak természetes...
de ha a gameket fele ennyiért adnák, akkor is ki lennének fizetve rendesen (SŐT), maximum a tulajdonosok és részvényesek kerülnének egy kis dilemmába, hogy a Mercedes helyett "csak" egy Audira futja (ez a példa persze nem írja le híven a valóságot, sokkal többről van itt szó)

továbbgondolva, ha olcsóbban adnák a különböző szoftvereket, többen vennének eredeti játékot, én legalábbis magamból kiindulva ezt tenném, mivel lopni tényleg nem szép dolog

az, hogy ebben az országban nem lehet rendesen megélni, egy olyan probléma, ami még sajnos sokáig megoldatlan marad, legalábbis ha az ország vezetése nem változtat valamin

nekem nincs pénzem megvenni az eredetit (önhibámon kívül, hiszen rendesen dolgozom teljes munkaidőben, CSAK NEM FIZETIK MEG RENDESEN). mivel nincs pénzem, legyek kirekesztve mindenből, és csak a gazdag tehetős embereké legyen minden? és ezt Te akarod megmondani nekem?

te sem gondoltad komolyan...


sry, hogy hosszúra sikerült, de muszáj volt helyretenni a dolgokat...

UFF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. fillesy Storm...
2010.02.19. 14:32
Stormrage /

Szerintem nagyon el vagy tévedve.

Pedig egy valamennyire legitim (bár erőltetett) véleménnyel kezdesz:
\"amúgy egyet mondok, a legjobb motiváció az emberek számára, hogy egy játékot megvegyenek, a minőségi és jó játék, nem pedig a másolásvédelem...\"

Ez sem stimmel, hiszen csak mert valami neked nem tetszik, szerinted nem jó, nem minőségi, stb. még nem jelenti hogy INGYEN van. Ezzel az erővel..

De végül is mindegy, hiszen azonnal lábon lövöd magad a következő sorral:
\"számoljuk csak össze, nagyon sokan vettek eredeti halflife-ot, hogy tudjanak neten játszani steam-en, counterstrike-ozni... és még most is tolják? pedig hány éves már... hasonló képpen a starcraft.... és még van pár ilyen....\"

A legfőbb indok amit felhoztál amiért szerinted az emberek megveszik eredetiben a játékokat az hogy játszhassanak NETEN.

Tehát a logikádat követve a single player élményre kihegyezett játékok és készítőik mehetnek a picsába, mi?

Nem semmi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. fillesy bomba...
2010.02.19. 14:46
bomba650 /

Na lássuk csak...

1.

Tehát mivel nekik kicsi a fizujuk (de érdekes módon a gépre amin a játékot futtatják arra elég ) ezért nekik igazuk van amikor ELLOPJÁK a cuccot. Mert az a játék, nekik JÁR.

pffffff... ezt ugye nem gondoltad komolyan?

Ez a nagy magyar JÁR hozzáállás. Nekem bizony JÁR az autó mert BKV-zon a csóró paraszt, nekem JÁR a lakás mert albérletezzen akinek 3 anyja van, nekem JÁR a jól fizető meló mert az autót meg a lakást ki kell fizetni. Na és persze JÁR a játék is, csak mert megérdemlem. Ha nem engedhetem meg akkor meg majd szépen E L L O P O M.

Szépen beállok a nagy össznépi sportba, végre része leszek valaminek, együtt mozdulunk. LOPUNK.

2.

És persze megint jöttök a hülye, szar a játék = nem veszem meg dologgal. Ez már több mint nevetséges. Gondolom szépen letöltöd a cuccot, játszol vele 1-2 órát és ha tetszik akkor irány a CD Galaxis, mi? Ne nevettess már! Ha tényleg így lenne azzal semmi gond nem lenne, de azért sok-sok játéknak volt/van demója mi alapján már rá lehet érezni hogy jó lesz-e a cucc vagy sem.

Ja persze, végig kell játszani előbb, mi? Aztán meg már minek vennéd meg? DDDDDD

Tudod miért? Mert az meg a készítőknek és a kiadónak JÁR bazdmeg.

3.

A tudatos lopást a tízezres az utcán találásához hasonlító sztorit inkább nem boncolgatnám mert félek hogy végképp nem tudnék szalonképes maradni. DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

================================

Jó hétvégét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Castiel fille...
2010.02.19. 15:02
nem érted a problémát..

azzal hogy ilyen védelmet tesznek a játékra, elbuknak egy csomó pénzt.. miért is?
mert pl mint nekem aki szívesen megvenné de szar internet kapcsolattal rendelkezik (fibernet 10mb és van hogy minden nap elmegy a net akár órákra is..) nem fogja mert a fejemet verném a falba ha egy nehéz rész után egyszer csak elmegy a net és kilép a főmenübe mentés nélkül, és utána órákig akár nem is tudok játszani vele, mert nincs net..
miért nem veszek jobb netet? mert itt NINCS MÁS! és nem azért mert nem akarok rá költeni, sőt, ez így is 2x annyi mint pl egy upc vagy chello..

szóval az ubisoft csak azzal baszik ki aki megveszi, aki meg letölti az nyomja offline patch-el és akkor ment amikor csak akar..

erről van itt szó nem pedig arról hogy most nem veszem meg mert geci vagyok..


lehet hogy én is szedtem már le játékot netről, de én pl azért hogy kipróbáljam milyen, most egy trailer-ből sosem tudom meg jó játék-e... és ami tetszett, azt igen megvettem..
bár az is igaz hogy én sem adnék ki pénzt egy olyan játékért amit kijátszok pár óra vagy 1 nap alatt.. akár egy hét.. egyszerűen nem éri meg az árát, külföldön is ennyibe kerül, de ott többet is keresnek az emberek..
én tűzoltóként keresek havi nett 145-öt, de a testvérem külföldön takarítóként egy szállodában megkeres akár 220ezer forintnyi eurót is (persze ez függ az árfolyamtól, akár + - 10e Ft de így is 200e felett van még!).. hát nagyon nem mind1! itt takarítóként minimál bért sem kapsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Stormrage
2010.02.19. 15:14
fillesy: kösz, hogy kiforgatod a szavaim, de semmi gond, nem azért mondtam, hogy csak azért vették azokat a bizonyos gameket, hogy neten játszanak vele, hisz van bnet emulator is, ahogy vannak olyan cs szerverrek is, ahol mind1, hogy eredeti-e a gamed vagy sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. fillesy bandi...
2010.02.19. 15:15
\"Kedves\" bandika

Kezdjük az alapokkal.

NEM TELIK RÁ argumentum... Te mindent ELLOPSZ ami megtetszik de amire nem telik?

Havernak új iPhone-ja van de neked nem telik rá, ELLOPOD?

Nem, mert kurávra szájon vágna, ugye?

Autószalon mellett sétálva megtetszik az új VOLVO S60 de nem telik rá, ELLOPOD?

Nem, mert a rendőrség vágna nagyon szájon, ugye?

Rózsadombon sétálva megtetszik egy fasza házikó de nem telik rá. Fogod magad és beköltözöl?

ld. feljebb

Tehát ezen esetekben végül is téged az tart vissza hogy mi lesz ha elkapnak. Viszont a játékoknál nincs ilyen visszatartó erő, azokat szépen el is lopod.

Ha ezt a logikát követjük akkor ha meg lehetne úszni te mindezeket ellopnád. Mert legbelül egy minden gerinc és belső tartás nélküli kis tolvaj geci vagy. // megj.: teória + vélemény, csak jelzem //

A téged körülvevő világnak (mármint azoknak akik gyártanak dolgokat amiket te esetleg ellophatsz) két lehetősége van:

1. Engedélyezni a lopást = KÁOSZ (na és persze mindenki leáll mindenféle munkávan hiszen minek a pénz ha mindent el lehet lopni és minek bármit is gyártani ha úgyis ellopják)

2. Bezárni a még meglévő kiskapukat vagyis azon lopási lehetőségeket ahol még büntetlenül lophatsz.

Szerintem legyen inkább 2.

Ja és persze van még az a szuper 3. lehetőség ahol te és a hozzád hasonló tolvajok mondják meg a világnak hogy minek mennyi az az ára amit még hajlandóak vagytok kifizetni. Egyébként ellopjátok. Tehát már nem csak tolvajok vagytok hanem zsarolók is. Ez a fejlődés?

De hogy visszatérjek az első hozzászólásomhoz:
Honnan a picsából van neked minimálbérből olyan géped amin az Assassin\'s creed 2 használható sebességgel fog menni? Ja és persze ott van még a villanyszámla amit egy ilyen gép fogyaszt meg az Internet-hozzáférés is amin keresztül a bűnelkövetést végrehajtod. Van ott azért egy kis pénzike, úgy érzem.

A politikai változásra várással kapcsolatban csak annyit mondanék hogy amíg ilyen reménytelen az ország új generációja addig miért lenne a politika más? Azok is emberek, sokan olyanok mint te és úgy érzik nekik JÁRnak dolgok. iPhone, volvo, kéró, stb. Ha olyan helyzetbe kerül hogy ellophatja bünti nélkül, miért ne tenné? Így nőtt fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Castiel fille...
2010.02.19. 15:26
már ott tartunk hogy minél újabb egy gép, annál kevesebbet fogyaszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Stormrage
2010.02.19. 15:31
AC2 biztonsági rendszere elszúrt egy rendszer.... ezzel mindenki szívni fog aki használni akarja, ezért inkább akinek esetleg eredetibe van meg, mégis a törtet fogja használni....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. fillesy Storm...
2010.02.19. 15:35
És ezzel nem is lenne semmi baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Stormrage
2010.02.19. 15:43
és őszintén, te nem lennél csalódott, ha veszel egy játékot, felteszed és rájössz, hogy crackelned kell, ahhoz, hogy normálisan tudj vele játszani? ez pont senkit nem fog játék vásárlásra motiválni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Stormrage
2010.02.19. 15:50
érdekes az xbox verzióhoz nem kell állandó net... pedig akinek xbox-ra és eredeti xbox játékra tellik, annak netre is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. fillesy Storm...
2010.02.19. 15:56
Stormrage /

Nem is ennek kellene motiválnia a vásárlásra hanem pl. annak hogy a szoftvereket is emberek írják.

Általában éveket dolgoznak egy játékon. Munkaórák ezreit töltik azzal hogy összerakjanak egy dolgot amit a tolvajok órák alatt ellopnak és ezzel a tettükkel gyakorlatilag leköpik az összes dolgozót és azoknak az összes munkáját.

Gondold csak el, éveket dolgoztál valamin, végre sikeresen befejezted, elkészítettetd, erre jön valaki aki fogja és ellopja. Nem kérdez, nem szól, csak fogja és viszi. Kurva jó érzés lehet.

Az igazi motiváció azonban nem is ez... az ennél egyszerűbb... ennyi az egész: NE LOPJ! Akinek ennél több kell, akinek el kell magyarázni miért is olyan sok problémának a kiinduló prontja egy jelentéktelennek tűnő lopás, mit tesz a lopás az emberi lélekkel, az emberek egymáshoz (v)iszonyulásával, egymás értékelésével és annak hiányával, akinek nem tanították meg eme két szót, akinek a szülei nem magyarázták el hogy mit jelent lopni annak már késő. Azok már a NEKEM JÁR generációhoz tartoznak és nekik semmi sem szent csak ők maguk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Stormrage
2010.02.19. 16:05
azért mert 1 játék rosszul fogy, nem biztos, hogy azért, mert sokan lopják.. lehet azért mert nem tetszik az embereknek... amúgy csak jelzem, hogy nekem az összes kedvenc eredetibe van meg... (minden olyan játék, amelyet legalább 1x végigvittem és úgyéreztem, hogy még végig tudnám vinni párszor, azt beszereztem eredetiben), de emellett van számtalan olyan, amelyet 10perc után töröltem

igen, nem vagyok rest demókat se letölteni és kipróbálni, feltéve, ha valamiből jelenik egyáltalán meg demó, viszont sok játéknál ez elmarad és azért senkitől sem várhatjuk el, hogy megvegye a teljeset, ha csak ki szeretné próbálni...

trailer alapján nem lehet eldönteni, hogy valami jó vagy rossz lesz, ezt azért nagyon sokan megtapasztalhatták filmeknél is... a legrosszabb filmekből is lehet iszonyatosan jó trailert összerakni (számomra ennek a kategóriának a győztese az AVP2:Requiem volt).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. bandika198...
2010.02.19. 16:06
fillesy, te olyan hülye vagy, hogy az már fáj // megj.: teória + vélemény, csak jelzem //

a konfigom több éves, az első AC elfutott rajta, valszeg ez is el fog (persze nem max beállításokon, mint gondolom neked, hanem a minimumon)
a netemről ne is beszéljünk...

alapvető hiba a gondolkodásodban, hogy azt hiszed minden csak jó és rossz, fekete és fehér
elárulok egy titkot: CSAK SZÜRKE VAN

te, aki mást nem tudsz hajtogatni, mint hogy "lopni bűn, lopni bűn" (lehet ezután Mózesnek foglak hívni) fogalmad sincs arról, hogyan működnek a dolgok, vagy milyen a nélkülözés (mindez kiderül az okos kis megjegyzéseidből)

lehet apu-anyu kis kedvenceként mindent megkaptál, lehet csak szerencsés körülmények között élsz, de a többi ember helyzetéről halvány lila fingod nincs

szerinted azok, akik dolgoznak mint az állat, de mégsem telik nekik semmilyen élvezeti cikkre, kusshadjanak és örüljenek, hogy megtűrik őket? nem rossz

az arroganciád tanítani való, de ugyanakkor szánalmas is

az aranyos kis példáid meg abszolút nem állják meg a helyüket
sem kocsit, sem telefont, sem házat, sem semmi mást nem vennék el, ezeket össze sem lehet hasonlítani a letöltésekkel...

még egy kocsit előállítani = plusz pénz, idő, anyag, ráfordítás
még egy telefont összerakni = plusz pénz, idő, anyag, ráfordítás
még egy házat felépíteni = plusz pénz, idő, anyag, ráfordítás
még egy verziót készíteni a programból = Ctrl + C és Ctrl + V (ergo senkinek semmibe nem kerül, hogy letöltöttem, csak nem engedem, hogy jól lehúzzanak)

mint már említettem, ha elégedett vagyok a játékkal, spórolok és megveszem (és ez nem csak vicc)

de minek is tépem a számat, téged nem lehet meghatni észérvekkel, minden úgy van, ahogy a kis buksidban elképzelted

a végeredmény ugyanaz: te megveszed és játszol, én letöltöm és játszom, mindenki boldog

ne is reagálj semmit, mert már így is agyfaszt kapok a hülyeségeidtől

jó hétvégét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. fillesy Storm...
2010.02.19. 16:21
Stormrage /

RESPECT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. bomba650
2010.02.19. 16:28
Kedves fillesy!

Az irományaid alapján neked egy telefonszám (Állatorvosé), vagy kényszerzubbony, esetleg egy nagy adag nyugtató... JÁR
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. fillesy bandi...
2010.02.19. 16:46
Bandika /

Először is, elárulok neked egy még nagyobb titkot: CSAK FEHÉR ÉS FEKETE VAN, a szürke csak azért tűnik szürkének mert nem figyelsz oda. Tudom, kényelmes és így lophatsz kedvedre.

===================
N É L K Ü L Ö Z É S
===================

Hát bazdmeg, ezzel eljutottunk minden vita végére. Kimondtad az adu ászt. Előttünk állsz, mint szegény szerencsétlen bűnöző aki a nehéz sorsa miatt lett az. Muszáj volt. Mert nem elég nagy a fizetésed, mert túl dárga a cucc, mert nincs mit tenni, LOPNI KÉNYSZERÜLTÉL. A világ tette ezt veled, a gonosz világ miatt lettél te egy szánalmas tolvaj.

Könnyem kicsordult a szerencsétlen anyagilag fogyatékos, kisemmizett megélhetési bűnöző láttán.

Remélem enni azért még van mit.

-----------------------------------------------------

És ez...

\"még egy verziót készíteni a programból = Ctrl + C és Ctrl + V (ergo senkinek semmibe nem kerül, hogy letöltöttem, csak nem engedem, hogy jól lehúzzanak)\"

Aha, szóval az összes író, zenész, festő, alkotó, művész, játékkészítő, szellemi dolgozó menjen a kurva anyjába mert olyan szar cuccot csinálnak amit te egy fénymásolóval/DVD-íróval/videómagnóval/fényképezőgéppel/stb. simán lemásolsz, mi? Rendes tőled.

Remélem téged ilyen veszély nem fenyeget. Mármint hogy valaki ellopja amin évekig dolgoztál. Hogy is jutna időd munkára a sok megélhetési bűnözés mellett?!

-----------------------------------------------------

A végére is maradt még okosság:

\"a végeredmény ugyanaz: te megveszed és játszol, én letöltöm és játszom, mindenki boldog\"

Ismét csak a szerencsétlen kreatív oldalt felejtetted ki, őt ugyanis az egyikőnk MEGLOPTA. Találd ki melyikőnk.

Az a gond hogy nem érted hogyan működnek a szellemi javak. Amíg mondjuk egy asztal árának csak kissebb részét képviseli a tervező kreativitásának és munkájának jutalmazása és az ár jelentősebb része az alapanyagok és a beléjük fektetett munkaóra (egyes designer asztaloknál ez változhat persze) addig a szellemi javaknál pont fordítva van ez. Ha te nem tudod mitől értékes egy vers, egy dal, egy dallam, természetes hogy nem tudod értékelni az emberi kreativitás és alkotás más megynilvánulásait sem mint pl. hogy mitől értékes egy számítógépes játék. Sajnálom.

-----------------------------------------------------

Remélem megvan az agyfasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Ashtm
2010.02.19. 19:44
fillesy: én nem félnék a helyedben, már az első hozzászólásodtól kezdve sem vagy szalonképes

1 dolgot azért árulj el nekem, a kiadó, ami gyakorlatilag semmit sem csinál azon kívül, hogy reklámozza az adott játékot/filmet/zenét, dob némi alamizsnát a fejlesztőnek/filmesnek/zenésznek és közben betegre keresi magát a reálisnál 2x, 3x magasabb áron eladott dolgokon, az mit is tesz? Csak nem lop? Ja, hogy az más.<strong><strong>

Ja, az, hogy a kiadó lopja meg a fejlesztőt, mert alamizsnával szúrja ki a szemét, az már nem zavar? Érdekes.

Vagy mondok más példát. ARTISJUS. Olyan dolgokért vesznek le, amit lehet, hogy soha a büdös életben nem is fogsz megtenni, mégis úgymond "legálisan" teszik mindezt. Vagy ez sem lopás? DE. Ilyen erővel, akkor minden férfit ki kellene herélni, mert megerőszakolhat nőket. Vagy mindenkit, aki tart otthon bármilyen kést (konyhakés, levélkés,bugylibicska...) le kellene csukni, mert ölhet.

Csak egyet remélek, hogy nincs gyereked és nem is lesz, ekkora marhából bőven elég egy az országban.

Még mielőtt belekezdenél: hegyekben állnak az eredeti filmek és játékok mellettem, úgyhogy hanyagolj, jó?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. arkman
2010.02.19. 20:05
Hú mekkora "flém" kerekedett ebből a témából. Azok, akik pedig azt mondják, hogy "hogy fogok így XYZ-ban játszani, ahol nincsen net", gondolkodjanak el egy picit. Nem a mi kis országunk internet-ellátottságát veszik átlagnak, hanem a fejlettebb országokét, ahol kis tulzással még a csöves is netezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Ashtm
2010.02.19. 20:37
Persze, hogy az lett, a Ubisoft pontosan azt játssza el most, amit anno a Microsoft. Konzolhoz nem kellett DX10(Halo2)/Net(AC2), PC változathoz mégis kötelezővé teszik.

Megköszönném, ha nem birizgálná valaki a hozzászólásaimat és főleg nem pakolna bele semmiféle smiley-t és egyebet. Ha nem tettem bele, az valószínűleg azért volt, mert nem akartam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Csaber
2010.02.19. 20:40
fillesy : Ha nem tudsz szalonképes maradni ne szólalj meg ! Adod itt a szentet és megpróbálod az észt \" osztani \" meg hogy a letöltés lopás részeben igen de nézz meg egy mai játékban nemigen tudsz felmutatni semmi eredetiséget lehet hogy 6 játékból legózták össze de ez azt jelenti hogy ők loptak... nem tudsz olyan elemet -részt mutatni ami ne lett volna valamelyik játékba ne szerepelt volna maximum máshogy néz ki és a neve más ebből egyenes következtetés megint hogy a kedves programozók loptak , tolvajtól lopni meg szerintem bocsánatos bűn egy egyszerű példa autós játékok: meg se kérdezik az autó gyártójától hogy a terméküket felhasználhatják-e egyszerűen átnevezi valami hasonlóra és véletlenül pont úgy néz ki hogy mindenki felismeri ez is lopás pénzbe került volna hogy megvegye a felhasználási jogot idézek tőled \" mert túl dárga a cucc, mert nincs mit tenni, LOPNI KÉNYSZERÜLTÉL. A világ tette ezt veled, a gonosz világ miatt lettél te egy szánalmas tolvaj \" de tengerszámra lehetne írni itt a játékcímedet és mellé hogy honnan \" merítették \"(szép szóval írtam le a lopást)az ötletet ezek volnának a játékokat programozó emberek 90%- a többi becsületes és nagyból 2-3 évente összehoznak maximum 2 korszakalkotó játékot amire 10 év múlva is emlékszel ....majd ha ők sem lopnak akkor elvárhatják hogy tőlük se lopjanak

ui: valaki írta hogy a Flat Out2-öt(ha jól emlékszem) 2500 Ft-ért vette... ne túlozzunk alapból \"ezt vedd meg \" játékként került forgalomba (minden más országban k 3-4* drágább volt azaz teljes értékűként jelent meg ) itt 1990 Ft-be került most meg úgy 500-900 Ft attól függ mikor hol veszed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. TescoZsomi
2010.02.19. 23:46
Csaber: A példád szar, mert például az autógyártók zöme, ha kérdezik se adja a licenszét olyan játékokba, ahol komolyan törhető a verda. Ott van példának a CrashDay, vagy a GTA. Miért? mert a törött verda rossz reklám. Azért!
A nép meg azt szereti, ha az in-game kocsik legalább hasonlítanak a valós életben látható verdákra. Nagyjából tudják mire számítsanak tőle, vagy csak simán használják a verdák imidzsét.

Lehet itt filozofálni nagyban, hogy mi a baj... A kiadó, aki drágán adja a játékot, vagy a csóringer, akit alulfizetés után úgy lenyúl a saját hazája, hogy megdögleni sincs pénze (bizony, egy tisztes temetés több, mint 2 havi átlagfizu).

De a kiadóknak nem azokkal van bajuk, akik azért lopnak, mert nem tehetik meg, hogy megvegyék. Nekik azok bántják a csőrüket, akik megtehetnék, hogy megvegyék, mégse teszik.
Miért? Mert akinek nem telik rá, annál max azt érhetik el, hogy nem veszi meg, nem játszik. Ez nem jó, mert ha nem játszik, akkor HW se kell neki, szal dupla szívás.
Azokat kell vásárlásra kényszeríteni, akiknél ott a tőke, csak nem mozgósítják.

Capisce?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. xcom
2010.02.20. 00:16
Ilyenkor örülök, hogy én Pc-n nemigen játszom már ilyesmivel, inkább a jó öreg xbox360on
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tompika74
2010.02.20. 07:08
Hú, micsoda kemény vita!
1. Ma már nagyon gyors az internet. Ezt a sebességet nem lehet YouTube videók nézésével kihasználni . Ez a sebesség letöltésre való. (És az internet ára is)
2. A szellemi javak lopása elég érdekes téma. Film, zene, játék. Pl. ha számítógépes játékot pénzért nem vennél soha. Letöltöd, végigjátszod. Mekkora kárt okozol ezzel? Semennyit, mert egy fillért nem fizettél volna érte, nem vetted volna meg... Ezért bonyolult ez a helyzet.
3. Nagyon sok filmnél (olyan 80%) a készítőknek kellene nekem fizetniük, hogy megnéztem, olyan vacak filmek vannak. Amíg a ritka rossz filmek leforgatására van pénz, addig nem tudom tiszta szívből elhinni, hogy bajban van a filmipar.
4. Ha valaki nem használ lopott szoftvert, annak őszinte fejhajtás és tisztelet. Régen én is ilyen voltam, de tudjátok - az internet ára és sebessége(lásd az első pont), a sok zsákbamacska vásárlása, a sok csalódás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Magrathea
2010.02.20. 13:39
Legfrissebb Ubisoft nyilatkozat:
"Mindaddig, amíg ki nem léptek a programból, az megpróbál majd újracsatlakozni, nem kell aggódni, pillanatok alatt vissza tudtok kerülni a játékba. ... Rengeteg checkpoint van az ACII-ben, így észre sem veszitek és már ott vagytok ahol abbahagytátok."

Tovább nyutatgattak még azzal is, hogy semmi sávszél nem kell a szolgáltatáshoz (mert hogy ez egy szolgáltatás a mi részünkre...), csupán 50kbps a maximum amit lefoglal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csaber
2010.02.20. 15:09
TESCO-Zsömle : példa volt nem azt írtam hogy jó vagy rossz hanem "egyszerű" amit mindenki megért ez is igaz amit írtál de muszáj , kötelező nekik az adott márkát használni??Nem...

tompika74 : jó neked valószínűleg ...6250 Ft fizetek szerencsétlen 248/ 24 KB/s-ért ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2010.02.21. 11:47
fillessy, én szíves örömest felajánlok 1 hónapot az életemből. Ideköltözhetsz, én meg oda hozzád... Én megtanulom megvenni eredetiben a játékokat, Te kedves barátom meg rájössz arra, hogy nem olyan k*rva egyszerű az élet, mint gondolod.
Nekem anyuci nem ny@lja ki a s3ggem, és nem apuci kocsijával járok suliba... és ha megveszek 150k-ért egy gépet, az nekem tovább, és több elfoglaltságot biztosít a szürke és unalmas hétköznapjaimban, mint az, ha ezt a pénzt elkocsmázom/mozizom/szórakozom/stb... . Egy gép ~3 évig gép... 150k-ból kíváncsi lennék, Te hányszor mész el bulizni. 15-nél nem többször.

Ha folytatni kívánod ezt a vitát egy szerinted csóró k0cs0g 4 osztályt végzett fogyatékossal, akkor várom a válaszod. Amennyiben ez is elegendő volt ahhoz, hogy belásd milyen kis buta jelentéktelen nyomorék vagy, akkor csak köszönöm, hogy segíthettem tágítani a látókörödet.

Üdv, Peti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wittmannge...
2010.02.21. 16:50
Nem hiszem hogy emiatt a másolás védelem miatt ne venné meg valaki. Manapság elég elterjett a szeléssávú net ugyhogy nem nagyon lehet vele gond. Ithon csak ott lehetnek vele problémák ahol jellemzöen csak egy szolgáltató érhető el, és ezért ojan pocsék a net minöség hogy fojton megszakad, de nem hiszem hogy az ott kimaradt eladások térdre kényszeritenék az ubisoftot

A warezolásrol meg annyit hogy megjelenésre (+/- 1-2 hét) már frankón jácható lesz a másolt verzió. Aztán akinek tetszett a játék úgyis megveszi, akinek meg nem az nem , ennyi.
Én nem kevés játékot probáltam ki a másolt verzióból és amit ugygondoltam, hogy megérdemli a pénzt azt meg is vettem. Ha tuttam hogy mondjuk pár honap mulva kijön az aktuális nagyágyú, akkor meg megprobáltam félretenni, persze nem mindig sikerült, de igyis ugyis sikerült valahogy a keretbe beilleszteni ha nagyon kellet valamejik játék eredetibe.
Persze én se szeretek ojanokat olvasni hogyha kiscsávók arra gizdulnak hogy soha semmit nem vettek még meg, mert ez nem okés dolog. Ha tetszik egy játék vedd meg, ennyi, de ha nem, akkor meg ne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fillesy
2010.02.22. 10:34
wittmannger /

RESPECT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fillesy
2010.02.22. 14:56
raiden /

Igyekszem rövid lenni.

"fillessy, én szíves örömest felajánlok 1 hónapot az életemből. Ideköltözhetsz, én meg oda hozzád... Én megtanulom megvenni eredetiben a játékokat, Te kedves barátom meg rájössz arra, hogy nem olyan k*rva egyszerű az élet, mint gondolod."

Cserélhetünk, de szerintem nagyon csalódott lennél. Mint már biztos említettem: a probléma nem a jelenlegi anyagi, szociális vagy egyéb helyzetünkhöz köthető hanem inkább ahhoz hogy megtanították-e neked a szüleid, a környezeted vagy maga az élet, hogy mások munkáját megbecsüld és hogy ne keverd össze a szükségleteidet a vágyaiddal.

"Nekem anyuci nem ny@lja ki a s3ggem, és nem apuci kocsijával járok suliba... és ha megveszek 150k-ért egy gépet, az nekem tovább, és több elfoglaltságot biztosít a szürke és unalmas hétköznapjaimban, mint az, ha ezt a pénzt elkocsmázom/mozizom/szórakozom/stb... Egy gép ~3 évig gép... 150k-ból kíváncsi lennék, Te hányszor mész el bulizni. 15-nél nem többször."

Anyuci nekem sem nyalja ki (fura is lenne), szegény Alcheimer-kóros apám 76 éves, nem hogy kocsija nincs, de örül hogy még járni tud és hazatalál. Soha nem is volt kocsija, még jogsija sem. Ahogy nekem sem, úgyhogy kocsikázás kizárva.

Kocsmázni sosem szoktam, mozi néha előfordul de azt sem sűrűn (havi 1-2 max.), szórakozni illetve bulizni is igen ritkán járok. Egy gép nekem is kb. 3 évig szokott tartani. A jelenlegi még csak most múlt egy éves de nem tervezek váltani egyhamar. Nincs is nagyon miből.

Bulizni, mint írtam nem nagyon járok úgyhogy fogalmam sincs hányszor tudnék a géped árából elmenni.

"Ha folytatni kívánod ezt a vitát egy szerinted csóró k0cs0g 4 osztályt végzett fogyatékossal, akkor várom a válaszod. Amennyiben ez is elegendő volt ahhoz, hogy belásd milyen kis buta jelentéktelen nyomorék vagy, akkor csak köszönöm, hogy segíthettem tágítani a látókörödet."

No lássuk a jelzőket amiket magadra aggattál:
csóró - mondtam hogy nem anyagi helyzettől függ hogy valaki mocskos tolvaj vagy sem
köcsög - a szexuális orientációdnak ugyancsak semmi köze hozzá
4 osztály - na ennek már esetleg lehet valami jelentősége...

Persze itt nem feltétlenül az élettapasztalat hiányára utalok. Lehet hogy mostanáig még nem tanították meg neked a munka becsületét, mások munkájának értékelését, stb. Az is lehet hogy a hiba bennem van, mert evárom a felnőtt Emberektől a fenti dolgokat és nem gondoltam hogy itt a fórumon összefutok 4. osztályos általános iskolásokkal.

Az a baj hogy ha majd az életében egyszer eljutsz oda hogy csinálsz valamit és nem kapod meg érte az téged megillető anyagi, szellemi, erkölcsi megbecsülést, elismerést... na akkor majd felháborodottan vered az asztalt hogy az neked JÁR.

Mint fentebb írtam, nem vagyok milliomos, távolról sem, de a számítógépek és a számítógépes játékok hobbijaim. Nem sajnálok költeni rájuk ha már ennyi időt töltök velük, ahogy pl. ha nagyritkán haverokkal elmegyünk akkor sem azt nézem hogy mi mennyibe került.

Ha valaminek nincs elérhető demója, akkor én is letöltöm a játékot, HOGY KIPRÓBÁLJAM. Ha megtetszik, letöltöm, ha nem letörlöm.

Drága a játék? Várj egy kicsit! Előbb utóbb szinte minden elérhető lesz leárazva a CD Galaxisban, Steam-en, esetleg használtan az eBay-en.

Ne legyünk már olyan kurva büszkék hogy tudunk (+ lehet) lopni! Nem érdem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fillesy
2010.02.22. 16:28
Természetesen ez, typo (elírás volt):

"Ha valaminek nincs elérhető demója, akkor én is letöltöm a játékot, HOGY KIPRÓBÁLJAM. Ha megtetszik, letöltöm, ha nem letörlöm."

Helyesen:

Ha valaminek nincs elérhető demója, akkor én is letöltöm a játékot, HOGY KIPRÓBÁLJAM. Ha megtetszik, megveszem, ha nem, letörlöm.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. strz
2010.02.22. 17:54
fillesy@ Hallod fejezd már be a hülyeségeidet. Senki nem kíváncsi az eszeveszett baromságaidra, hogy jajj most márpedig MEGKELL venni eredetiben. Miért kéne? Nem kötelező. Nincs mindenkinek kb10e forintja egy játékra...-.- Te lehet ilyen "szarokra" költöd a pénzed, de mások arra költik, hogy megélhessen a családjával. És szerintem mindenki eltudja dönteni, hogy megvegye-e eredetiben vagy sem. Nem kértek hozzá Tőled segítséget. De ha már itt tartunk. "Kocsmázni sosem szoktam, mozi néha előfordul de azt sem sűrűn (havi 1-2 max.)" Gondolom nem minden filmet nézel meg moziban vagy veszel meg eredetiben, hanem letöltöd. Na ez mi ha nem lopás? Az eredeti játékokrol pedig annyit, hogy biztosan többen megvennék hogyha a játék nem 7-8 vagy esetleg 12ezer lenne, hanem 4 v 5 ezer... És még mielött belém kötsz, az arra érdemes játékot megveszem eredetiben... Na pá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!