iPon Hírek

Internetre kapcsolódó, LED-es kijelzővel is ellátott póló

Dátum | 2012. 08. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A pólókat régóta használják önkifejezésre akár vicces, humoros feliratokkal, akár egyéb, a viselője számára fontos képpel, ábrával vagy szöveggel díszítve. A technológia fejlődésével a póló nyújtotta lehetőségek tárháza is bővül: a CuteCircuit egy furcsa póló prototípust készített, amely újszerű digitális önkifejezésre ad módot.


A pólón egy nagyméretű, LED-es kijelező foglal helyet, amelynek vezérléséről a találóan csak TshirtOS névre keresztelt operációs rendszer gondoskodik. A póló okostelefonunkhoz csatlakozva internetkapcsolattal is ellátható, így alkalmas például twitter bejegyzések megjelenítésére is. További érdekesség, hogy a furcsa platform hangszórót, mikrofont, gyorsulásmérőt és kamerát is tartalmaz, így zenék, valamint videoklipek lejátszására, sőt, még fotók készítésére is bevethető. A fotókat a rendszer akár az Instagram-ra is képes automatikusan továbbítani.

Sajnos a TshirtOS alapú póló-prototípussal kapcsolatban meglehetősen kevés részlet áll rendelkezésre, már ami a megoldás műszaki hátterét illeti. Egyelőre a termékből csak egy prototípus készült, jelenleg pedig a különleges póló iránti igények felmérése zajlik. Amennyiben elegendő mennyiségű felhasználó érdeklődik az új póló után, úgy új fázisba léphet a projekt és akár a sorozatgyártás is megindulhat.
 


Akit esetleg érdekelne egy ilyen póló, a projekt Facebookos oldalán jelezheti igényét. Természetesen a TshirtOS alapú pólóról videó is készült, amely fentebb tekinthető meg. A jelek szerint a technológiát egyéb ruhadarabokba is át lehet ültetni, így megfelelő érdeklődő esetén akár más ruhatípusok is megkaphatják a jópofa rendszert.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a kezdeményezésből. A jelek szerint itt egyszerű vírusmarketingnél többről van szó, de hogy tényleg így van-e, azt mindenki döntse el maga (minket pl. érdekel hogy lehet ezt kimosni). A lap furcsa módon a Ballentine's hivatalos Facebookos oldalán kapott helyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. I.Jozsef83
2012.08.02. 20:39
Nyomkövető pólókat gyártanak lassan ... kapsz hozzá egy sapit is sültbe épített napkollektoros töltőegységgel , ami egyben antenna is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2012.08.02. 22:13
" ... akár egyéb, a viselője számára fontos képpel, ábrával vagy szöveggel díszítve."

Ez pontosan hogyan is valósul meg, ha a viselője hordja, tehát még ránézve is csak fejtetőn tudja lesegetni eléggé húzós betekintési szögből?

"Ha eszméletlenül találtok a bárpult alatt/felett, hívjatok nekem taxit, a Bem 27-ben lakok."?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2012.08.02. 22:50
Ja, csak női nemű egyed pólóját nézve torzít a kép!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.08.02. 23:10
A polo meg tetszik is,jo a szine.Kar,hogy valaki ratett egy kepernyo szeruseget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. spy14
2012.08.03. 08:30
Remélem feltörik majd aztán mindegyiken menni fog a kutyáslovas pornó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hmisi
2012.08.03. 08:34
Már érzem, hogy egy újabb őrület veszi kezdetét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AxoPy
2012.08.03. 08:45
szerintem hatalmas ötlet, és támogatom ez tényleg a divat új pillére lehet, mindenképpen beruháznék párra, persze amint emberi áron lenne max 8-10ropi...^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester
2012.08.03. 10:25
Éppen hallgatott dal albumképe kirakva... Hallgatod a random zenéd, majd egyszercsak a 8ker szélén vált a lista egészséges fejbőrre.. utána gyorsan zenét váltasz hogy a sprintedre ne valami altató menjen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Szefm...
2012.08.03. 16:32
Ha nekem ilyen pólóm lenne, enyém hétszentség hogy animált belső szerveket mutatna bordázattal, légző tüdővel, dobogó szívvel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2012.08.06. 11:04
Futóversenyen értékelni tudnám, ha így lenne kiírva a nevezési számom, esetleg az aktuális pulzusom, megtett távolság, p/km, stb... Hol lehet előrendelni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!