iPon Hírek

Invitel: egyelőre kisebbségben van az új tulajdonos

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Lezárult annak az októberben kezdődött tranzakció-sorozatnak az első fázisa, amelynek során az Invitel Holdings A/S Invitel részvényei a dán TDC-től a Mid-Europa Partners befektetőhöz kerülnek át. Az első fázisban a TDC Invitel részvényeinek felét vásárolta meg a Mid-Europa Partners.

Az ügylet során már lezárult az Invitel adósság-átalakításával kapcsolatos rész is, a döntést a részvényesek is jóváhagyták. A Mid-Europa Partners jelenleg az Invitel részvényeinek 32 százalékát birtokolja, így a befektető társaság még nem többségi tulajdonos az Invitel Holdings-ban.

Az Invitel igazgatóságában a TDC által kinevezett igazgatók közül kettő helyére a Mid-Europa Partners által kinevezett igazgatók kerülnek. A részvényfelvásárlás további szakaszának lezártával az új befektetőhöz kerül a TDC-nél lévő maradék Invitel-részvény is, így a Mid-Europa Partners 64,6 százalékos részvényállományával a társaság többségi tulajdonosává válik. A tranzakció a következő hetekben valósul meg, amint minden érintett hatóság jóváhagyja az ügyletet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!